reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Styczniowe kreski👑 Nowy Rok, nowe przeboje: każda z nas zagra w hitowe pozytywki na Testowym Stadionie!

A jesteś już gotowa?

Fizycznie jest już wszystko dobrze, psychicznie.. bywało lepiej, ale idzie w dobrą stronę. Myślę że na tyle ile potrafiłam, to ułożyłam sobie wszystko w głowie. Miewam gorsze dni, ale trzeba brać byka (czyt. Starego) za rogi i działać 🤭

reklama
Fizycznie jest już wszystko dobrze, psychicznie.. bywało lepiej, ale idzie w dobrą stronę. Myślę że na tyle ile potrafiłam, to ułożyłam sobie wszystko w głowie. Miewam gorsze dni, ale trzeba brać byka (czyt. Starego) za rogi i działać 🤭
Dobrze wiem o czym piszesz, bo na koncie mam dwa poronienia niestety.
Na pocieszenie powiem, że zaszłam w drugą ciążę w cyklu po poronieniu :)

Dobrze wiem o czym piszesz, bo na koncie mam dwa poronienia niestety.
Na pocieszenie powiem, że zaszłam w drugą ciążę w cyklu po poronieniu :)

Dzięki Kochana, bardzo podnoszą mnie na duchu Wasze historie! ☺️

Trzymam kciuki za każdą z Nas, niech każda szybciutko ucieka z tej grupy i chwali się dwoma kreskami 🫶🏼😎

Dzięki
Mnie nie musisz mówić, że środowisko jest podzielone, już się dość naczytałam i nasłuchałam o różnych podejściach. Mam nadzieję, że u mnie tym razem zadziała acard + heparyna od ujrzenia ciąży w macicy.
Afirmuj pozytywny test ciążowy 🤞 ja tak afirmowałam, że mi się przyśnił i dwa dni później wysikałam ducha.
A dzisiaj mi się śnił, ale całkiem inny, nie pink, tylko jakiś niebieski z takimi mocnymi kreskami, że testową wyszła wcześniej niż kontrolna :)
Narazie afirmuje Twoje piękne 9 miesięcy 😍

W moim przypadku to raczej pewne, że przez przestymulowanie 😔
Generalnie byłam dwa cykle na clostilbegycie (w pierwszym 3 pęcherzyki, w drugim 1) i tu było wszystko w porządku ale potem poszłam sobie do innego lekarza, swoją drogą bardzo polecanego w internecie, żeby rzucił na mnie okiem i może coś znalazł co magicznie sprawi, że zajdę w ciążę. On doradził mi zmianę z clo na lamette i to przez nią powstał sobie najpewniej torbiel 😥 lamette przyjmowałam od 2 do 5 dnia cyklu, po 2 tabletki dziennie więc dawka dość konkretna. Jak to usłuchał mój standardowy ginekolog to powiedział, że tamten to trochę jednak przesadził, raz że z dawką a dwa, że od drugiego dnia cyklu już.
Na torbiel najpierw brałam czopki distreptaza, a że to nic nie dało, a jeszcze w międzyczasie przerosło mi dość mocno endometrium i pojawiły się plamienia to jeszcze zaczęłam brać duphaston.
Niestety stymulacja wiąże się z takimi skutkami ubocznymi jak torbiele :(
U mnie było na odwrót, bo po Clo zrobiła mi się spora torbiel (wchłonęła się sama na szczęście). Za to po letrozolu torbieli brak, pęcherzyki ładnie rosły i pękały. Najważniejsze to być pod stałą kontrolą, żeby w porę reagować.

Dziewczyny powiedzcie mi ze źle nie zrobiłam wczoraj spotkałam sie z kolezanka i piliśmy wino aa ja zapomnialam ze za kilka dni testuje . I teta tak sobie mysle ze jak dziewczynom juz wychodza tak wczesnie testy pozytywne . A ja pilam to wino czy nie zaszkodzilam w razie czego fasolce?
Ja miałam pierwsze pół roku starań...później pogadałem z ginekologiem i kazał mi żyć. Nie myśleć i żyć. Testujemy wcześnie, szybko wyłapujemy ciążę a maluch ma na początku okres ochronny 🙂 właśnie dlatego, że jeszcze nie potrzebuje nas do odżywienia. Dlatego w sumie co miesiąc zdarza mi się wypić lampkę wina po owulacji 🙈

Ja miałam pierwsze pół roku starań...później pogadałem z ginekologiem i kazał mi żyć. Nie myśleć i żyć. Testujemy wcześnie, szybko wyłapujemy ciążę a maluch ma na początku okres ochronny 🙂 właśnie dlatego, że jeszcze nie potrzebuje nas do odżywienia. Dlatego w sumie co miesiąc zdarza mi się wypić lampkę wina po owulacji 🙈
Ja miałam podobnie jak zaczęłam starania, zero alko, w ogóle ograniczenia. Jak przyszedł okres to był zjazd emocjonalny i cała butelka na raz. Teraz poszłam 1DPO na spotkanie z przyjaciółką i drinka :)
Trzeba znaleźć balans między życiem a staraniami.

reklama
Do góry