reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Styczniowe kreski👑 Nowy Rok, nowe przeboje: każda z nas zagra w hitowe pozytywki na Testowym Stadionie!

reklama
Dziewczyny, a jakie są Wasze staraniowe historie - jak długo próbujecie i czy macie już dzieciaczki?
Starania zaczelismy zaraz po slubie w 2018 i pierwsza ciaze po pol roku(ale stracilismy syna w 28tyg ciazy. Potem rok staran i poronienie w 5tyg .potem 4 miesiace i tez strata w 9tyg. Potem zaskoczylo po pierwszej miesiaczce po poronieniu i wkoncu na świecie pojawilo sie nasze słoneczko syn. Teraz ma prawie 2 latka i chcemy rodzenstwo dla niego . I to jest nasz pierwszy miesiac staran .

A kiedy Was coś tknęło, żeby uruchomić diagnostykę? I robicie prywatnie, w poradni NFZ czy po prostu u standardowego gina?

Dziewczyny, a jakie są Wasze staraniowe historie - jak długo próbujecie i czy macie już dzieciaczki?
Opiszę najszybciej jak się da 🙂 2 lata starań i pierwsza ciąża, Poronina w 7 tygodniu, 5 miesięcy później zaszłam w ciążę i szczęśliwie donosiłam synka (gość ma 1,5 roku), z powodu naszych doświadczeń postanowiliśmy z mężem nie czekać na tzw. lepszy moment i jak maluch skończył 6 miesięcy zaczęliśmy starania. Czyli w sumie teraz mija mi rok starań o drugiego maluszka (rok w głowie, hormonalnie jakieś 9 miesięcy). W październiku zaszłam w ciążę ale niestety była biochemiczna i szybciutko ją straciłam 😔

reklama
A kiedy Was coś tknęło, żeby uruchomić diagnostykę? I robicie prywatnie, w poradni NFZ czy po prostu u standardowego gina?
Po pół roku już wiedziałam, że coś nie gra... No dla mnie zrobienie dziecka to nie wyczyn, mówię o świecie przyrody... Myk i jest, jak już 3 próby nic nie dają to zaczyna się diagnostyka 🤷. Skłamałam, że staramy się od roku i zaczęłam od podstaw, później drożność i jakoś 4 miesiące po drożności zaszłam w ciążę... Wtedy zakończyłam szukanie dziury w całym. Po poronieniu zrobiłam pakiet na trombofilie i zaczęłam brać acard 75 w ciemno (co mnie nie zabije, to mnie wzmocni 😂). Zanim przyszły wyniki byłam w ciąży i tak na acardzie leciałam kolejne miesiące.

Do góry