reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Styczniowe kreski👑 Nowy Rok, nowe przeboje: każda z nas zagra w hitowe pozytywki na Testowym Stadionie!

W kwestii długości starań, złapałam się na tym, że nie odpowiadam na to pytanie, bo mi hmm… głupio? (I tak, wiem że to niemądre 😉)

Pierwsza ciąża po dwóch latach od rozpoczęcia starań - poroniona w 8tc. Trzeci cykl po poronieniu, decyzja o ivf - nie doszło do procedury, bo okazało się, że jestem w kolejnej ciąży. Stracona w 7tc + usunięcie torbieli ciałka żółtego i przy tym resekcja części jajnika.

Po tym brak sił, dochodzenie do siebie i odpuszczenie usilnych starań (ciągłych monitoringów etc.) i tak minęły kolejne ponad dwa lata.

Początek 22 - wznowienie badań i supli. Koniec 22 - decyzja o rozpoczęciu procedury adopcyjnej i ivf. Marzec 23 - 3 ciąża. Poroniona w 10tc.

reklama
Dziewczyny a ja zadam pytanie nie staraczkowe. W czym śpicie? Sexi koszule, luźne koszule, czy typowe piżamy?

Zazwyczaj spałam w luźnych, długich koszulach nocnych albo tshirtach. Ale za każdym razem jak ubierałam jakąś koszulę to mąż marudził, że śpię w koszulach po byłych (bzdura od cors), więc teraz śpię w jakiś w miarę sexi ale wygodnych piżamkach 😊 jestem ciekawa jak jest u Was.
Ja śpię w piżamie.. krótki rękaw i krótkie spodenki ☺️ mój mąż to by wolał żebym spała w czymś bardziej sexi albo bez niczego, ale ja lubię żeby było mi wygodnie a w piżamce tak jest ☺️

Dziewczyny, a jakie testy polecacie chodzi o stosunek jakość/ cents? Pytam o oba rodzaje.

Oraz czy któraś z Was korzystała z tych termometrów owulacyjnych? Zastanawiam się nad zakupem.
Owulacyjne, czy ciążowe?
Owulacyjne domowe laboratorium, a ciążowe tylko pinki. Na pewno nie polecam one steps, które w tamtym miesiącu cały czas pokazywały mi dwie kreski!

Czy komuś jeszcze nie wpisałam buteleczki, negatywnego testu lub okresu? Wczoraj nie wchodziłam na forum, bo się oczywiście rozchorowałam (moje dziecię po 3 dniach w przedszkolu przyniosło jakąś chorobę). A że wzięłam ibuprofen z racji 39 stopni gorączki, to obstawiam, że znowu rozwali mi się cykl, jak zawsze gdy go wezmę.

A korzystałyście kiedyś z testów z rossmananna? Ja ich mam trochę i zastanawiam się, czy są okej.

Oraz pytanie numer dwa: czy po owulacji tez wychodzi nieraz pozytywny test? Jak coś to wiem, ze pozytywny test nie musi oznaczać, ze się odbyła owulacja :))

A korzystałyście kiedyś z testów z rossmananna? Ja ich mam trochę i zastanawiam się, czy są okej.

Oraz pytanie numer dwa: czy po owulacji tez wychodzi nieraz pozytywny test? Jak coś to wiem, ze pozytywny test nie musi oznaczać, ze się odbyła owulacja :))
tak, te testy z Rossmana to Domowe Laboratorium, czyli generalnie polecane :)
Testy owulacyjne robimy do pierwszego pozytywnego. Pozytyw może utrzymywać się do samej miesiączki.

Dziewczyny, a jakie testy polecacie chodzi o stosunek jakość/ cents? Pytam o oba rodzaje.

Oraz czy któraś z Was korzystała z tych termometrów owulacyjnych? Zastanawiam się nad zakupem.
Ja polecam z całego serca easy@home (ale tylko owulacyjne). Za 100 sztuk płacę 110 złotych a ostatnio starczyły mi na 3 cykle, bez oszczędzania bo potrafiłam robić po 3 dziennie i jeszcze mi kilka zostało ;) Można je kupić tylko na Amazonie, ale jak masz Prime (koszt to 50 złotych rocznie) to przesyłka do polski jest darmowa :) Dodatkowo są "kompatybilne" z apką Premom.

Z ciążowych tylko Pinki strumieniowe. Facelle z Rossmanna już mnie oszukały tyle razy, że przestałam im ufać.

reklama
Ja polecam z całego serca easy@home (ale tylko owulacyjne). Za 100 sztuk płacę 110 złotych a ostatnio starczyły mi na 3 cykle, bez oszczędzania bo potrafiłam robić po 3 dziennie i jeszcze mi kilka zostało ;) Można je kupić tylko na Amazonie, ale jak masz Prime (koszt to 50 złotych rocznie) to przesyłka do polski jest darmowa :) Dodatkowo są "kompatybilne" z apką Premom.

Z ciążowych tylko Pinki strumieniowe. Facelle z Rossmanna już mnie oszukały tyle razy, że przestałam im ufać.
jak w przyszłym tygodniu nie będzie dwóch kresek to kupuje! Bardzo dziękuje!

Do góry