reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Styczniowe kreski👑 Nowy Rok, nowe przeboje: każda z nas zagra w hitowe pozytywki na Testowym Stadionie!

Dzień dobry Dziewczyny,
udało Wam się wypocząć podczas weekendu? Moj nie był wolny, bo miałam egzaminy zaliczające z kursu, który sobie wymyśliłam - jeszcze pół roku i znowu będę miała wszystkie wolne weekend! Nie mogę się doczekać ;)

Na dzisiaj mam dwa małe marzenia:
1. Aby przestały mnie boleć żebra i zeszła „opuchlizna” z brzucha (już jest znacznie lepiej, niż choćby tydzień temu, ale nadal nie idealnie. Mam nadzieję, że za tydzień będę mogła wrócić do ćwiczeń i normalnego funkcjonowania 🤞).
2. Żebym w końcu dostała okres! - jeszcze nigdy, w dotychczasowym życiu, tak bardzo go nie wyczekiwałam 🤦‍♀️

A Wy jakie macie „marzenia” na ten tydzień?
Dzień dobry 😀
W sobotę mieliśmy iść do znajomych, ale coś tam się zadziało i nie poszliśmy. Za to wczoraj odpoczęłam. Pojechaliśmy do znajomych, godzinka drogi, ale dostałam obiadek pod nos, ciasto I sałatkę xd kawusia i sobie pogadałam:) I w ogóle jak w sobotę i piątek mnie nosiło bardziej niż dzisiaj, tak wczoraj byłam pogodną jak baranek (tzn dopóki stary nie wyjechał z g*wno problemem).

A czego sobie życzę w tym weekendzie? Dwóch kresek! :D niby pms na pełnej, ale wiecie dopóki nie mam okresu to jakaś iskierka w serduszku jest. W piątek zaczynam testować;) jeśli będzie biało, to chce żeby chociaż dziadzisko czerwone przyszło już na weekend, nowy cykl nowa szansa :)

reklama
Weź ty już się nie wywalaj. Limit stłuczeń wyczerpalaś 😃
A przestań ;) W niedzielę znalazłam fajne lodowisko, które się zrobiło na polanie, ale mąż powiedział, że pozwoli mi pójść na łyżwy tylko w czymś takim, jak na zdjęciu 😅

Załączniki

• IMG_8238.jpeg
    IMG_8238.jpeg
    54 KB · Wyświetleń: 87
Ostatnia edycja:
Dokładnie. Słyszałam, że podobno zdrowo nago. Ja jedynie rezygnuje z majtek, ale bez ubrania jest mi tak jakoś dziwnie 🙃
I bardzo dobrze, że bez majtek! Niech się wietrzy :)
Ja śpię w piżamach lub bez w zależności od nastroju. Ale mam i sexi i bawełniane i koszulę :) jedyne co to przestałam spać w tshertach i jakis starych bluzkach. Bo lepiej się czułam rano wstając dobrze wyglądając :)

Powiedzcie mi proszę czy jak zrobię w środę progesteron to mi powie czy była owulka? Będzie to mój 28 dc, z tym że owu mogłabym nawet 22 dc, jeśli lekarz tak widział na swoim prastarym sprzęcie. A akurat będę w przychodni i nie.wiem czy to nie będzie strata kasy ;)

Powiedzcie mi proszę czy jak zrobię w środę progesteron to mi powie czy była owulka? Będzie to mój 28 dc, z tym że owu mogłabym nawet 22 dc, jeśli lekarz tak widział na swoim prastarym sprzęcie. A akurat będę w przychodni i nie.wiem czy to nie będzie strata kasy ;)
jeśli faktycznie było koło tego 22dc to badanie 28dc ma sens.

Sorka, muszę bo się uduszę. Akurat pieluchy wielorazowe nie różnią się niczym od używanych ubrań 🤷‍♀️ a jakoś nikt nie robi, afery że dziecko nie ma w 100% samych nowych rzeczy.
I oszczędność, oszczędnością ale do tego dochodzą kwestie związane z ekologia i w sumie można powiedzieć, że zdrowiem dziecka też (polecam poczytac co jest w drogich jednorazowych pampersach).
Sama nie używam pieluch wielorazowych - ale zanim się wyleje na kogoś pomyje warto choć ciut liznąć tematu.

Uciekam już choć w sumie mogłabym usiąść już na ławce 🙈😉
dlaczego usiąść na ławce???

reklama
Zawsze mnie to zastanawiało, bo dla mnie nigdy zdrowo nie było 🙈 jak spałam nago to wiecznie miałam przeziębiony pęcherz, za delikatna chyba jestem 😄 dlatego chociaż koszulka musi tyłek zakrywać, żeby mnie tam nie przewiało 😂
Stawiałabym na zimo od stóp a nie od pęcherza :) lepiej w skarpetkach bez majtek niż w majtkach bez skarpetach. Brzmi dziwnie, ale działa :)

Do góry