reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Styczniowe kreski👑 Nowy Rok, nowe przeboje: każda z nas zagra w hitowe pozytywki na Testowym Stadionie!

reklama
Miałam to samo, zaczęłam od 410. Ale właśnie dobrnęłam do końca 😁

U mnie zbliża się owulacja, jutro lub pojutrze, więc trzonowanie w toku.

Robiłam badanie DHEA-s i mam podwyzszone- dostałam skierowanie na usg brzucha z oceną nadnerczy, by wykluczyć ewentualne guzy, czy któraś z Was miała może podwyższony DHEA-s i wie co może przyczyną?

W lutym czeka mnie drożność, oczywiście już się boję. Ile czasu może minąć od ostatniej cytologii?
Ja mam podwyższone DHEAs, miałam tomografię nadnerczy i nic nie wykazała. Przyczyna moich podwyższonych androgenów nie została jeszcze odkryta 🤷

Wywołać okres i zacząć brać od 1dc czy od 3dc (jak zleci lekarz). Endometrium musi być w normie ale cały czas podczas brania clo trzeba endo monitorować bo ten lek je upośledza. I z tego co kojarzę clo można brać max 6 cykli. Szczerze mówiąc to każdy lekarz przed stymulacją powinien najpierw kazać zbadać amh bo stymulacją szybciej obniża rezerwę jajników.

Biorąc clo miałam nawet po 3 pęcherzyki ale po 4 cyklach moje endometrium w okresie owulacji miało 3 mm 🙄 lekarz konował w ogóle tego nie badał a później musiałam poświecić czas żeby to endometrium.odbudować. Więc już nigdy nie zgodziłem się na clo a zmieniłam na Aromek. Teraz do iui miałam letrozol.
W jaki sposób odbudowywałaś endometrium? Czy po prostu bez leków stopniowo wracało do normy?

Dziewczyny ja już nic z tych moich bet nie rozumiem. W sobotę beta 1299, w poniedziałek 1177 i odstawiona luteina, czekałam na krwawienie. Dziaj byłam w lab. skontrolować o ile spadła i nagle 3343.

Wybacz, ale ja bym nie czekala na żadne wizyty tylko pojechała na IP bo to wygląda jak pozamaciczna. A w szpitalach mają większe doświadczenie w tym temacie 🤷‍♀️

Mam pytanie… Czy któraś z was ma sporo większe libido i potrzeby niż partner? Jak sobie z tym radzicie? Dla mojego partnera raz w tygodniu to dużo/wystarczy. Dwa tygodnie abstynencji czy dłużej też nie stanowią absolutnie żadnego problemu. A mnie po kilku dniach nosi…
Nie wiem czy to przez Hashimoto, niedoczynność czy jeszcze co innego ale u mnie jest zupełnie w drugą stronę. Miałam właśnie ostatnio rozkminę, że przez te starania i ciągłe niepowodzenia zupełnie mi się odechciewa czegokolwiek, a często w okresie okołoowulacyjnym może nie, że się zmuszam, ale robię to głównie tylko z myślą żeby udało się począć bombelka 😢

Wybacz, ale ja bym nie czekala na żadne wizyty tylko pojechała na IP bo to wygląda jak pozamaciczna. A w szpitalach mają większe doświadczenie w tym temacie 🤷‍♀️
Na ostatniej wizycie raczej wykluczała pozamaciczną, bo pierwsze przyrosty z początku ciąży były ok. Później co się pokomplikowalo. Zobaczę jak będzie w razie gdybym źle się czuła czy coś się zaczęło dziać to podaje na IP, chociaż bardzo bym chciała uniknąć tego szpitala :/

reklama
Do góry