reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Styczniowe kreski👑 Nowy Rok, nowe przeboje: każda z nas zagra w hitowe pozytywki na Testowym Stadionie!

Ja właśnie zastanawiam się jak było u mnie bo tuż przed zabiegiem dostałam jakąś malutka kroplowkę i markerem było coś najpsane na m. Myślałam że może to właśnie mtx ale po zabiegu lekarka mówiła że usunęli cały jajowód, bo już zaczynał pękać i że starać mogę się po około 3 miesiącach. I teraz zgłupiałam.

Dziś podobno wyjdę do domu ale nie wiem jak ja w domu będę funkcjonować. Z łóżka nie mogę wstać zajmuje mi to ogrom czasu mimo że łóżko jest elektryczne, w drodze do łazienki słabo mi. Nie wiem nawet jak ja dojdę do tego auta wsiądę, a pozniej wyjdę. Myślałam, że po laparo to będzie luzik a ja ledwo funkcjonuje. 🫣😔
Jesteś chwilkę po operacji 😔 daj sobie czas. Za 2-3 dni fizycznie powinno już być troszkę lepiej. Pamiętaj, że Twój organizm dostaje teraz kosmiczny spadek hormonów. To też będzie mocno wpływać i na samopoczucie i wszystko inne

reklama
Ja właśnie zastanawiam się jak było u mnie bo tuż przed zabiegiem dostałam jakąś malutka kroplowkę i markerem było coś najpsane na m. Myślałam że może to właśnie mtx ale po zabiegu lekarka mówiła że usunęli cały jajowód, bo już zaczynał pękać i że starać mogę się po około 3 miesiącach. I teraz zgłupiałam.

Dziś podobno wyjdę do domu ale nie wiem jak ja w domu będę funkcjonować. Z łóżka nie mogę wstać zajmuje mi to ogrom czasu mimo że łóżko jest elektryczne, w drodze do łazienki słabo mi. Nie wiem nawet jak ja dojdę do tego auta wsiądę, a pozniej wyjdę. Myślałam, że po laparo to będzie luzik a ja ledwo funkcjonuje. 🫣😔
Mtx jest w zastrzyku najczęściej i właśnie pękający jajowod = operacja, bo mtx potrzebuje czasu by zadziałać. Mnie uprzedzono ze będzie mtx i może nie zadziałać i jeśli zacznie mi pękać jajowod to nie będą patrzeć na nic tylko mnie ratować i wtedy go stracę. Ale ja naprawdę wczesnie dotarłam i stan był stabilny a nawet bardzo dobry bo mnie nawet to nie bolało

U mnie biało. Okres przyjdzie pewnie jutro albo max w środę. Pms pełną parą. Robimy na razie przerwę i nie będziemy podchodzić do 3 IUI, dopóki nie zrzucę kilku kg.
Zaczynam dzień z sokiem marchewkowym i chlebkiem bananowym zrobionymi wczoraj przez męża. Miłego dnia!
Trzymam mocno kciuki za postanowienia 🙂 uda się 😘

Mtx jest w zastrzyku najczęściej i właśnie pękający jajowod = operacja, bo mtx potrzebuje czasu by zadziałać. Mnie uprzedzono ze będzie mtx i może nie zadziałać i jeśli zacznie mi pękać jajowod to nie będą patrzeć na nic tylko mnie ratować i wtedy go stracę. Ale ja naprawdę wczesnie dotarłam i stan był stabilny a nawet bardzo dobry bo mnie nawet to nie bolało
Super lekarze 🥰 aż miło słuchać o takich historiach

Mnie najbardziej przeraża, że to kobieta często musi się sama diagnozować i walczyć 😔. Ja pamiętam jak znajoma zaszła w ciążę miesiąc po poronieniu. Kiedyś czytałam, że przy łyżeczkowaniu i późniejszych poronieniach wzrasta ryzyko CP w pierwszych 3 moesiacach. Nie mam bladego pojęcia dlaczego niby ale no cóż. I jak mi mówiła o wynikach bety, braku zarodka w macicy.... Ja jej dobre 2 tygodnie mówiłam, żeby zapytała o CP. Tylko tutaj doszło do najgłupszej możliwej opcji.... Powiedziałam lekarzom, że nie może być w ciąży i długo ich zwodziła. No skoro nie uprawiała seksu to szukali innych przyczyn wzrostu bety itd. Jak mi powiedziała, że są lekarzami to chyba potrafią ogarnąć 🤦 Dajcie spokój...
Ja mam kilka takich sytuacji, że gdyby nie ostra reakcja np. mojej mamy no nie wiem co by było 🤷
No zależy na kogo trafisz ja trafiłam do dobrego lekarza ale poszłam z ciekawości jeszcze do sieciówki medycznej 🤪 i tam mi koles powiedział ze to przecież tylko stan fizjologiczny i ze mam wrocic za 2-3 tygodnie. Nawet badania nie zrobił o usg to jiz w ogóle pomarzyć xd No jakbym nie była u tej lekarki to za te 2-3 tygodnie mogłabym już być albo po drugiej stronie albo się bardzo zdziwić ze coś pękło 🙄 dlatego tak ważny jest wybór lekarza. No i ja doskonale wiedziałam kiedy co i jak wiec „moze ciaza jest mlodsza” w ogóle nie wchodziło w grę

reklama
Do góry