nieznośne_poplątanie
Moderator
Bakterie są wrażliwe tylko na tetracyklinę. Pozostałe antybiotyki na nie nie zadziałają.jeszcze się tylko zastanawiam, jak ta wrażliwość wpływa na dobór antybiotyku - wiesz może?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza
Bakterie są wrażliwe tylko na tetracyklinę. Pozostałe antybiotyki na nie nie zadziałają.jeszcze się tylko zastanawiam, jak ta wrażliwość wpływa na dobór antybiotyku - wiesz może?
tak właśnie to interpretowałam, wiec nie wiem, czemu dostałam antybiotyk z cefuroksymemBakterie są wrażliwe tylko na tetracyklinę. Pozostałe antybiotyki na nie nie zadziałają.
Dobrze, że idziesz do innego lekarza, bo faktycznie ten Zinnat w twoim przypadku raczej nie jest trafionym lekiem.tak właśnie to interpretowałam, wiec nie wiem, czemu dostałam antybiotyk z cefuroksymem![]()
Akurat na tym antybiogramie nie ma tej grupy antybiotyków, do której Zinnat się zalicza (co dla jasności nie jest jednoznaczne z tym, że nie zadziała lub zadziała). Jeśli masz okazję to skonsultuj z innym lekarzem wynik włącznie z antybiogramem, bo to bardzo ważna informacja i w razie gdyby okazało się, że Zinnat jest słusznie dobrany, to zapytaj swojego lekarza o zmianę leku u męża.tak właśnie to interpretowałam, wiec nie wiem, czemu dostałam antybiotyk z cefuroksymem![]()
Cześć dziewczyny, będę do Was wracać z sierpniówekserduszko niestety przestało bić i czeka mnie poronienie.
Jutro mam jeszcze wizytę u swojej prowadzącej...
Jeśli ktoras z Was czekała w domu na samoistne poronienie, to poproszę żeby się do mnie odezwała w wiadomosci prywatnej, nie chce tutaj wprowadzać złej energii, a każda wskazówka jest na wagę złota. ❤
tak, widzę, ze nie ma, ale jednocześnie nigdzie nie znalazalam informacji w sieci, że tej grupy używa się do leczenia ureaplazmy i mykoplazmy, dlatego to wzbudza moje podejrzenia. Ponadto, niedawno brałam Zinnat w zwiazku z inną infekcją, a podejrzewam, ze już wtedy miałam ureaplazmę i mykoplazmę, wiec skoro mam je nadal to….Akurat na tym antybiogramie nie ma tej grupy antybiotyków, do której Zinnat się zalicza (co dla jasności nie jest jednoznaczne z tym, że nie zadziała lub zadziała). Jeśli masz okazję to skonsultuj z innym lekarzem wynik włącznie z antybiogramem, bo to bardzo ważna informacja i w razie gdyby okazało się, że Zinnat jest słusznie dobrany, to zapytaj swojego lekarza o zmianę leku u męża.
ściskam mocnoCześć dziewczyny, będę do Was wracać z sierpniówekserduszko niestety przestało bić i czeka mnie poronienie.
Jeśli ktoras z Was czekała w domu na samoistne poronienie, to poproszę żeby się do mnie odezwała w wiadomosci prywatnej, nie chce tutaj wprowadzać złej energii, a każda wskazówka jest na wagę złota. ❤
Bardzo mi przykroCześć dziewczyny, będę do Was wracać z sierpniówekserduszko niestety przestało bić i czeka mnie poronienie.
Zinnat działa na Mycoplasmę.tak, widzę, ze nie ma, ale jednocześnie nigdzie nie znalazalam informacji w sieci, że tej grupy używa się do leczenia ureaplazmy i mykoplazmy, dlatego to wzbudza moje podejrzenia. Ponadto, niedawno brałam Zinnat w zwiazku z inną infekcją, a podejrzewam, ze już wtedy miałam ureaplazmę i mykoplazmę, wiec skoro mam je nadal to….
@anyżowe_love a jakich probiotyków używałaś przy terapii?