reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

🌸👶🏼MAJOWE KRESKI🌸👶🏼

Omg 🩷 czy mogę wstawić 🩷? Czy wolisz 🤞🏻?
Wolałabym zebys nie pytała 🙃bo teraz sie zastanawiam czy nie zapeszać czy cos? 🤫
Ja sikałam, znowu hujocien (juz wiem ze trzeba wywalic te testy z auchan) ale skoro bety nie było w piątek to tylko pozostaje na 🐒 czekać.
Poka poka, moje c**jocienie okazały sie beta 36 po kilku dniach wiec cos musi byc na rzeczy, a czy to nie jest tak ze jednak cos sie zaczyna dziac w tej naszej macicy jak wychodzi ta druga kreska nawet po czasie.. czy to nie jest taki krótki biochem, jesli pozniej jednak przychodzi @ przeciez do konca nie wiemy czy cos tam sie nie rozpoczęło?
Ja mam dzisiaj kompletny spadek nastroju. Powtarzam sobie w głowie co mówiła lekarka, że ten biochem to nie wyrok, a jednak siadło mi to na głowę. Czekam na owu żeby działać (jeszcze sobie trochę poczekam), ale jestem pełna obaw i mam ogólnie kryzys.
Ze wszystkiego co przeczytałam przez ostatnie 2m-ce o poronieniach i biochemach w głowie utkwiło mi ze trzeba starać sie w cyklach zaraz po nich, bo wtedy jest najwieksza szansa na 2kreski, bardzo głęboko w to wierzyłam🤞 moze doda Ci sil mój przypadek, chociaż nie wiem jeszcze jak sie to wszystko skonczy i tez jestem pelna obaw, ale to juz zostanie z nami..

reklama
Wolałabym zebys nie pytała 🙃bo teraz sie zastanawiam czy nie zapeszać czy cos? 🤫

Poka poka, moje c**jocienie okazały sie beta 36 po kilku dniach wiec cos musi byc na rzeczy, a czy to nie jest tak ze jednak cos sie zaczyna dziac w tej naszej macicy jak wychodzi ta druga kreska nawet po czasie.. czy to nie jest taki krótki biochem, jesli pozniej jednak przychodzi @ przeciez do konca nie wiemy czy cos tam sie nie rozpoczęło?

Ze wszystkiego co przeczytałam przez ostatnie 2m-ce o poronieniach i biochemach w głowie utkwiło mi ze trzeba starać sie w cyklach zaraz po nich, bo wtedy jest najwieksza szansa na 2kreski, bardzo głęboko w to wierzyłam🤞 moze doda Ci sil mój przypadek, chociaż nie wiem jeszcze jak sie to wszystko skonczy i tez jestem pelna obaw, ale to juz zostanie z nami..

No jak, nie zapeszać... nie myśl tak. Kreska była jak malowanie, a nie ujocienie. Będzie galante. 👌

Trzeba zostać aktorką. W filmach czy serialach jeden seksik, później wymioty i już jest ciąża 😐😑
Ja ostatnio właśnie dosłownie jeden jedyny raz i zaszłam. Także mam nadzieję, że w czerwcu, lipcu uda się tak samo szybko tylko żeby tym razem ciąża się już utrzymała.
U mnie nadal oczyszczanie trwa, teraz już delikatniej. W środę kontrola bety czy spadła i w czwartek USG no i mam nadzieję skierowanie na diagnostykę typu trombofilia itp. Nigdy nic nie badałam a myślę, że nie zaszkodzi, bo tu może być powód czemu dwie ciążę w ciągu czterech miesięcy się nie utrzymały. O co ewentualnie mogłabym podpytać jeszcze gina? O jakie badania?

U mnie narazie mega bladzioch na testach ale siku było jasne więc dla pewności jeszcze za 2-3 godzinki powtórzę. Chociaż liczę na to że nic się nie przesunie i owulacja będzie niedziela/poniedzialek. Bo brzydkim śluzie i zapachu nic nie zostało, czyli tak jak myślałam, jakoś pookresowe.

Dziewczyny, jak się teraz daje zaproszenia do pracy? Planowałam dać do pokoju nauczycielskiego zawiadomienie o ślubie i do tego coś słodkiego a dyrekcji dać zaproszenie dla delegacji. Czy tak jest ok? Pierwszy raz mam pracę w miejsce gdzie jest dużo osób i nie wiem co będzie ok 😆

Dziewczyny, jak się teraz daje zaproszenia do pracy? Planowałam dać do pokoju nauczycielskiego zawiadomienie o ślubie i do tego coś słodkiego a dyrekcji dać zaproszenie dla delegacji. Czy tak jest ok? Pierwszy raz mam pracę w miejsce gdzie jest dużo osób i nie wiem co będzie ok 😆
Nawet nie wiedziałam że coś takiego się robi 🤣

Ja nic nie dawałam i nie zapraszałam też. ;)

reklama
Ja już po wizycie ale mam mieszane uczucia 😳endometrium 12mm, w lewym jajniku torbiel krwotoczna około 39mm i coś co przypomina ciałko żółte ale nie ma 100% pewności. Od dzisiaj acard i duphaston. Mam iść na betę i progesteron 19 maja. I jeśli się nie uda to we wtorek na cytologię i pakiet urogenitalny a mąż na badanie nasienia. Kolejny cykl z clostilbegyt i ovitrelle a potem drożność jajowodów 🫣

Do góry