reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

☃️ 🎄W grudniu przy choince nadzieja w nas rośnie,by wreszcie dwie kreski powitać radośnie 🎁

Dzień dobry w grudniu. Ja zaczęłam ten miesiąc od wizyty u psychiatry. Jakby mało mi było tabletek, dostałam antydepresanty. No cóż, czas przestać przed samą sobą udawać, że jest dobrze 🤷‍♀️ Powinnam jakoś sobie niedługo ogarnąć wizytę u gina po lamettę, ale szczerze mówiąc to nawet nie mam na to siły.
PS Postaram się tutaj już tak nie narzekać, bo naprawdę nie chcę. Ale dziś jest trudny dzień. Mam nadzieję, że za chwilę będzie lepiej, bo jednak kocham grudzień i święta, oby to mi dało siłę
Jakie dostałaś leki? Ja powinnam brać ale boje się w trakcie starań niestety. Jasno mi powiedział psychiatra że wiadomo, że lepiej jest nie brać, bo nie ma leków najbezpieczniejszych, choć niby mnie zapewniał że sertralina jest najlepsza. Ale i tak się boje brać.

reklama
Dzień dobry w grudniu. Ja zaczęłam ten miesiąc od wizyty u psychiatry. Jakby mało mi było tabletek, dostałam antydepresanty. No cóż, czas przestać przed samą sobą udawać, że jest dobrze 🤷‍♀️ Powinnam jakoś sobie niedługo ogarnąć wizytę u gina po lamettę, ale szczerze mówiąc to nawet nie mam na to siły.
PS Postaram się tutaj już tak nie narzekać, bo naprawdę nie chcę. Ale dziś jest trudny dzień. Mam nadzieję, że za chwilę będzie lepiej, bo jednak kocham grudzień i święta, oby to mi dało siłę
Dobrze, że udałaś się do specjalisty i działasz. Nieleczona depresja czy zaburzenia psychiczne przed ciążą może bardzo mocno przycisnąć w trakcie ciąży. Teraz są takie leki, że w ciąży można brać. Ja jestem w reemisji depresji, czasami mam takie stany depresyjne ale ogólnie jest już lepiej. Więc przytulam mocno.

Jakie dostałaś leki? Ja powinnam brać ale boje się w trakcie starań niestety. Jasno mi powiedział psychiatra że wiadomo, że lepiej jest nie brać, bo nie ma leków najbezpieczniejszych, choć niby mnie zapewniał że sertralina jest najlepsza. Ale i tak się boje brać.
Dobry psychiatra dobierze bezpieczne leki. Też mi moją mówiła o sertralinie, właśnie ją biorę. Wiadomo że lepiej nie brać żadnych leków ale jednak lepiej wybrać mniejsze zło jakim są leki niż właśnie depresja w ciąży, depresja poporodowa.

Dzień dobry w grudniu 🎄 nie mogłam się już doczekać, bardzo lubię ten czas mimo że jest dla mnie mega pracowity 🤐 Witam się kawusią już w świątecznym kubasie 🥹 i od razu mam pytanie, jakie macie doświadczenia z testami Clearblue? Bo chyba mnie w 🍆 robią 😵 Niby człowiek wie i widział że lubią pokazywać fałszywe kreski ale miałam je w zapasie i teraz nie wiem w co wierzyć 🤣🤔💩

Załączniki

• IMG_20251201_111655-01.jpeg
    IMG_20251201_111655-01.jpeg
    1,2 MB · Wyświetleń: 38
Ja się czuję tak okresowo ehhh
Jakby mnie w szyjce trochę pobolewa, brzuch mam taki luźny, trochę mnie podbrzusze pobolewa,śluz się trochę też zmienił,dzisiaj 27dc.
No nic, grzecznie czekam i zatestuje 3.12 tak, jak jestem zapisana. Będzie to 29dc.
Poprzedni cykl trwał 31 dni(miałam później pik) , wcześniejszy 28 dni. No zobaczymy.
Jak nowy cykl się jednak rozpocznie - czego się niestety spodziewam- to jest szansa,że będę testować 30/31 grudnia także czekam na rozwój sytuacji.

O właśnie, Dziewczyny! Jakie testy w rozsądnej cenie kupić które nie mają kreski bezsensownej i totalnie ogłupiającej? Oczywiście 10! Bez jaj, ale test za 10zl za sztukę odpada ale taki, co daje ch. Cień też nie potrzebuje. I na jakiej stronie kupować żeby nie były stare i wogole nie pokazały nic- tak, takie też trafiłam.

Dzień dobry w grudniu 🎄 nie mogłam się już doczekać, bardzo lubię ten czas mimo że jest dla mnie mega pracowity 🤐 Witam się kawusią już w świątecznym kubasie 🥹 i od razu mam pytanie, jakie macie doświadczenia z testami Clearblue? Bo chyba mnie w 🍆 robią 😵 Niby człowiek wie i widział że lubią pokazywać fałszywe kreski ale miałam je w zapasie i teraz nie wiem w co wierzyć 🤣🤔💩
Ja użyłam ich tylko raz,ten z ekranem, który wyświetla tydzień ciąży i było to prawie 5 lat temu. Właśnie słyszałam ,że czasami płatają figle ale nie mam takiego doświadczenia z nimi, trochę są za drogie na moją ilość testowania. Może to po prostu jakaś pechowa partia? Pokaż fotkę jeżeli ich używałaś teraz:)

reklama

Ja nie mam żadnych doświadczeń z testami Clearblue ale jako niezależny członek komisji kreskowej apeluję o zdjęcie do oceny! 😀

Do góry