reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Styczniowe mamy 2026

Cześć dziewczyny,byłam dziś u ginekologa,bo myślałam,że już będzie coś widać,jestem 5t2d.
Niestety nie uwidocznił pęcherzyka ciążowego,choć niby widział " jakiś cień",który mógłby wskazywać na takowy,ale kazał sprawdzić za dwa tygodnie.
Zrobiłam dziś bhcg,które wyniosło 10852 mlU.
Czy przy tak wysokiej becie możliwe jest nieznaczenie zarodka? Czy to może niestety wskazywać na ciszę pozamaciczna?
Czy któraś z Was miała może podobna sytuację,albo przeżyła ciszę pozamaciczna. Co powinnam robić? Jestem przerażona.

Dziękuję za rady.

Szukałabym kolejnego USG na CITO

reklama
Cześć dziewczyny,byłam dziś u ginekologa,bo myślałam,że już będzie coś widać,jestem 5t2d.
Niestety nie uwidocznił pęcherzyka ciążowego,choć niby widział " jakiś cień",który mógłby wskazywać na takowy,ale kazał sprawdzić za dwa tygodnie.
Zrobiłam dziś bhcg,które wyniosło 10852 mlU.
Czy przy tak wysokiej becie możliwe jest nieznaczenie zarodka? Czy to może niestety wskazywać na ciszę pozamaciczna?
Czy któraś z Was miała może podobna sytuację,albo przeżyła ciszę pozamaciczna. Co powinnam robić? Jestem przerażona.

Dziękuję za rady.
Bardzo dziwne.. z tego co wiem zarodek powinien być widoczny już przy becie powyżej 1000/1500.. u Ciebie to powinno być już serduszko.
Szukaj na cito innego ginekologa lub usg zrób.

Dziewczyny jak się czujecie ? Macie jakieś dolegliwości/ odczucia ? Ja codziennie odczuwam jakieś kłucie w macicy, jakby ukłucia szpilką... czy któraś z koleżanek odczuwa coś podobnego?

Dziewczyny jak się czujecie ? Macie jakieś dolegliwości/ odczucia ? Ja codziennie odczuwam jakieś kłucie w macicy, jakby ukłucia szpilką... czy któraś z koleżanek odczuwa coś podobnego?
Boli mnie podbrzusze, raz mocniej raz słabiej, cycki są wrażliwe i to tyle w sumie na razie :)
Aa no i lędźwie:)

Ostatnia edycja:
W tej ciąży nie odczuwam takich dolegliwości ale w drugiej czułam skurcze i lekarz powiedział że to spowodowane jest powiększającą się macicą. W tej jedyne co mam to bezsenność, wstręt do jedzenia i cały czas stan podgorączkowy do 37,5

Stan podgorączkowy, kłucie w podbrzuszu się zdarza, ale już sporo łagodniej niż jeszcze tydzień temu, bo wtedy bolało okresowo. Ale piersi mnie tak bolą, że nie jestem w stanie chodzić po schodach, muszę trzymać 🤣🤣🤣

Stan podgorączkowy, kłucie w podbrzuszu się zdarza, ale już sporo łagodniej niż jeszcze tydzień temu, bo wtedy bolało okresowo. Ale piersi mnie tak bolą, że nie jestem w stanie chodzić po schodach, muszę trzymać 🤣🤣🤣
Tego się boję. Towarzyszyło mi w drugiej ciąży i oby teraz mnie ominęło. Troszkę trwało ale minęło.

reklama
Do góry