reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Styczniowe mamy 2026

A kiedy masz wizytę u lekarza?
No niestety kazda inaczej przeżywa, ale nie ma coś się od razu źle nastawiać!
Ok 28.05, bede akurat początek 7go tygodnia, bo szacuje ze owulacja mi sie przesunęła (z testow owu), wiec wole nie za wczesnie iść, zeby pozniej znowu nie bylo czekania w stresie 2tygodnie.
2 razy tak miałam (z synem i w tej straconej pozniej) ze bylam ciut za wczesnie przed biciem serca i to były takie 2tygodnie ze nie wiedziałam co ze sobą zrobić..
Ja jeszcze panikuje z innego powodu, syn gorączka 3ci dzien, nie wiadomo jakich powód, jak leczyc i nie wiem tez jak bardzo ja musze uważać zeby nie złapać tego co ma

reklama
Ok 28.05, bede akurat początek 7go tygodnia, bo szacuje ze owulacja mi sie przesunęła (z testow owu), wiec wole nie za wczesnie iść, zeby pozniej znowu nie bylo czekania w stresie 2tygodnie.
2 razy tak miałam (z synem i w tej straconej pozniej) ze bylam ciut za wczesnie przed biciem serca i to były takie 2tygodnie ze nie wiedziałam co ze sobą zrobić..
Ja jeszcze panikuje z innego powodu, syn gorączka 3ci dzien, nie wiadomo jakich powód, jak leczyc i nie wiem tez jak bardzo ja musze uważać zeby nie złapać tego co ma
Widzę,że mamy podobne problemy. U mnie również gorączka u syna,okazało się,że to trzydniówka:-( nie mam pojęcia,czy to może ewentualnie negatywnie wpływać na ciążę...

Ja muszę znaleźć ginekologa w Warszawie do prowadzenia ciąży wysokiego ryzyka. Abstrakcja wciąż. Męczę się już z taką zgaga, musialam odstawić controloc z zaleceń chirurga. Cienko widzę te kolejne 8 miesięcy. Stresuje się czy wszystko będzie dobrze. Ciąża jest zdecydowanie za wcześnie. Niby mówią że odczekać należało 12-24mce. Ja jestem 9 mcy od zabiegu. Zmagam się jeszcze z niedoborami. Niedawno uzupełniłam kwas foliowy którego w organizmie miałam śladowe ilości.

Widzę,że mamy podobne problemy. U mnie również gorączka u syna,okazało się,że to trzydniówka:-( nie mam pojęcia,czy to może ewentualnie negatywnie wpływać na ciążę...
Infekcję będą się zdarzać. Ale spokojnie. Jest dużo bezpiecznych środków którymi możemy się ratować.

My wlasnie krążymy pomiedzy trzydniowka, rumieniem zakaźny, herpangina,.. nie wiadomo, najgorsze ze wszystkie 3 na poczatku ciazy to duze ryzyko. Izoluje sie ile moge plus maseczki, mycie rak co chwile, ale skoro wiekszosc zaraza długo i po ustąpieniu objawów to nie wiem czy bedzie to wykonalne w pełni.
W utraconej ciazy w dniu wykonania testu ciazowego rozwinęła sie u mnie grypa... dlatego smutna jestem bardzo, ze sytuacja sie moze powtórzyć:(

Ja jestem świeżo po przebytej mononukleozie razem z partnerem. 4tyg z życia nie żyłam.. kolejny miesiąc to były już słabsze powikłania.

Ja muszę znaleźć ginekologa w Warszawie do prowadzenia ciąży wysokiego ryzyka. Abstrakcja wciąż. Męczę się już z taką zgaga, musialam odstawić controloc z zaleceń chirurga. Cienko widzę te kolejne 8 miesięcy. Stresuje się czy wszystko będzie dobrze. Ciąża jest zdecydowanie za wcześnie. Niby mówią że odczekać należało 12-24mce. Ja jestem 9 mcy od zabiegu. Zmagam się jeszcze z niedoborami. Niedawno uzupełniłam kwas foliowy którego w organizmie miałam śladowe ilości.
Co do zgagi to polecam ekosynbiotyk :)
Mój dziadek cierpiał okrutnie na zgagi po cholernym IPP, ktore bylo mu przepisywane jak cukierki… w miesiac wyleczył żołądek oraz pozbył się zgag. :)
Ja to samo, wyleczył mi jelita (oczywiście zmieniłam tez nieco diete) i nadal go pije, brak zgag. Szczerze nie pamietam kiedy ostatni raz miałam.

Co do zgagi to polecam ekosynbiotyk :)
Mój dziadek cierpiał okrutnie na zgagi po cholernym IPP, ktore bylo mu przepisywane jak cukierki… w miesiac wyleczył żołądek oraz pozbył się zgag. :)
Ja to samo, wyleczył mi jelita (oczywiście zmieniłam tez nieco diete) i nadal go pije, brak zgag. Szczerze nie pamietam kiedy ostatni raz miałam.
Tylko ja jestem po zabiegu bariatrycznym. I prawie 10 miesięcy zażywałam codziennie ipp. Z racji ciąży lekarz zalecił mi odstawić zwłaszcza w 1 trymestrze. Nie sądziłam że tak szybko da mi popalic.

Wyniki z dziś:beta trochę ponad 16 tys wzrost w 48 h tylko o 50 procent. Progesteron 30, czy to mogłoby wskazywać na ciszę pozamaciczna waszym zdaniem?

reklama
Do góry