reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Styczniowe mamy 2026

No to po cc schodzenie z łóżka i wchodzenie to jest dopiero kosmos 😎

Przepraszam przy okazji za udzielanie się nie na swoim wątku, ale to w dobrej wierze 😄
Ja mam odwrotne doświadczenia. Pierwszy poród SN z nacięciem krocza. Nie wiem jak żyłam 2 tyg po i dziecko do karmienia mi przynosili. Nie mogłam stać siedzieć.. mdlałam i czułam się strasznie.

Drugi poród CC i tyle się nasłuchałam że bałam się pionizacji. Ale sama już wcześniej na łóżku przekręcałam się na boki bo źle mi było na plecach. Wstalam i byłam w szoku bo od
Razu wyprostowana i chciałam wziąć prysznic. W 100% samodzielna i bez ograniczeń. Byłam taka szczęśliwa że tak dobrze to znoszę.

reklama
Melduje po wizycie dzieciaczki rosną
I ma już 2.72 co odpowiada 9 i 4
II ma 2.57 co odpowiada 9 i 2 rosną super serduszka biją jedynie co muszę już robić to krzywą cukrową i dostałam euthyrox bo TSH wyszło 5,15
Jak pięknie się patrzy na dwa male szczęścia. Dużo zdrówka dla was :)

Dziewczyny jakie dawki kwasu foliowego bierzecie i czy suplement ujęcie też jod?
Ja mam dawkę 0,8 ale ze względu na słabsze wchłanianie po operacji żołądka plus z witamin ciążowych 0,4. W sierpniu robię cały panel badań i zobaczymy jak to wygląda u mnie. Miałam już etap że kwas foliowy nie oznaczalny i wtedy na receptę dostałam i ładnie uzupełnił. Tyle że minęło już z pół roku od tego czasu

Dzięki dziewczyny za odp o suplach. Pytałam bo mi lekarze kazali brać 0,4, ale czytałam że przy braniu metforminy i przy dużej wadze powinno się zwiększyc. Może też wezmę sobie dziś dwie tabletki zamiast jednej :)

Ja w poprzedniej ciąży miałam anemię w drugim trymestrze, taką praktycznie z utratami przytomności :(
Tego też się boję, od zawsze bujam się z niskim żelazem i ferrytyną. Wszystko już praktycznie wykluczone, najbardziej prawdopodobne jest to że winny jest gluten i zaburza wchłanianie mikroelementów. Także muszę z bólem odstawić pyszne pieczywko:(

Dzięki dziewczyny za odp o suplach. Pytałam bo mi lekarze kazali brać 0,4, ale czytałam że przy braniu metforminy i przy dużej wadze powinno się zwiększyc. Może też wezmę sobie dziś dwie tabletki zamiast jednej :)
Na pewno Ci nie zaszkodzi :) p.s możesz wykorzystać sezon na szparagi - doładujesz się folianami max :D

W nagrodę zabrałam się do McDonalda 🤣
Ja też chcę 😭 ale się boję, jak siedzę ewentualnie leżę na lewym boku to czuję się dobrze, jak tylko położę się na prawy bok to odbija mi się na mokro albo ciągle bulbonki mi w gardle chodzą i chyba wolę nie jeść nic, żeby nie kusić losu. Mam lęk przed wymiotowaniem i prędzej się zadławię niż zwymiotuję przez panikę 🥲 już wiem że naleśniki z pieczarkami mi nie służą..

reklama
Ja też chcę 😭 ale się boję, jak siedzę ewentualnie leżę na lewym boku to czuję się dobrze, jak tylko położę się na prawy bok to odbija mi się na mokro albo ciągle bulbonki mi w gardle chodzą i chyba wolę nie jeść nic, żeby nie kusić losu. Mam lęk przed wymiotowaniem i prędzej się zadławię niż zwymiotuję przez panikę 🥲 już wiem że naleśniki z pieczarkami mi nie służą..
Mi bardzo dobrze wchodziły truskawki ostatnio i musy, przy tym jak mnie muliło

Do góry