reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lutowe mamusie 2026

reklama
Progesteron naturalny.
1 badanie 9:12
2 badanie 9:30
3 badanie 7:45

Tydzień ciąży z OM wychodzi 5+6 dni
Dodam jeszcze normy z laboratorium w którym robię badania… czy to oznacza ciążę zatrzymana?

Załączniki

• IMG_4985.jpeg
    IMG_4985.jpeg
    152,7 KB · Wyświetleń: 52
Dodam jeszcze normy z laboratorium w którym robię badania… czy to oznacza ciążę zatrzymana?
te widełki z laboratorium w tym przypadku tu nic nie daja, bo nie wiadoko kiedy byla owulacja itd. rozbierznosc jest tez taka wysoka bo jednym bedzie przyrastac np 100% a innym 250% i oba przyrosty sa ok. chyba zadna z nas nie jest tu ci w stanie powiedziec czy jest ok czy nie, najlepiej tak jak dziewczyny mowily isc do ginekologa. sprobuj w miare mozliwosci sie nie stresowac chociaz wiem ze to trudne 🤞🏻

tak jak Ci mówiliśmy , normy laboratoryjne nie mają znaczenia ponieważ są rozbieżne i każda w danym momencie może mieć inną wartość , ważny jest przyrost i to co jest na USG . W twoim przypadku na USG powinien być widoczny pęcherzyk więc warto sprawdzić to jak naj szybciej czy jest w macicy skoro te przyrosty niestety są za niskie

dodatkowo, na pocieszenie dodam co Chat GPT o tym mówi 🙈 oczywiscie z dystansem, ale pokrywa sie to z innymi glosami o tym ze beta spowalnia po 1000 ☺️
Tak czy tak podtrzymuje ze tylko lekarz może tu stwierdzić czy jest prawidłowo czy nie, ale iskierka nadzieji na to, że jednak nie wszystko stracone zawsze się przyda ☺️

Załączniki

• IMG_1750.jpeg
    IMG_1750.jpeg
    67,4 KB · Wyświetleń: 36
A sądzicie że może być poza nie wiem co mam myśleć. Nie mam żadnych objawów ciąży ani tkliwych piersi ani zmian nastroju nie jestem senna zero nic czasami pobolewa mnie podbrzusze ale nie jest to jakiś silny ból raczej mrowienie…
co do objawów to też jeszcze nie mam nic oprócz zmęczenia i osłabienia, ale dostałam wyniki morfologii i mam niedobór żelaza więc może to bym nawet to a nie sam objaw 🤷🏼‍♀️ w poprzedniej ciąży jakoś 6+2 dopadły mnie mdłości więc wszystko przed nami ☺️
Bardzo trzymam kciuki, żeby wszystko było u Ciebie dobrze 💕

reklama
myślę że teleporada w tym momencie to nie wiele powie , trzeba iść na USG i zobaczyć
ale lekarz mógłby powiedzieć czy ten wynik faktycznie jest za niski czy nie. Bo w wielu źródełkach jest teraz informacja z po 1000, przystojny 50% też jest ok. Dopiro 40/30% jest alarmujące.
Więc może mógłby potwierdzić lub zaprzeczyć temu

Do góry