reklama
LiliankaKornelka
Moderator
witamy, gratulujeHej dziewczyny, przechodzę przez prog, dzisiaj test pokazał.dwie kreski. W poniedziałek idę na betęprzycupne i może się rozgoszcze
pozdrawiam Was gorąco

Honkabiedronka
Początkująca w BB
Dodam jeszcze normy z laboratorium w którym robię badania… czy to oznacza ciążę zatrzymana?Progesteron naturalny.
1 badanie 9:12
2 badanie 9:30
3 badanie 7:45
Tydzień ciąży z OM wychodzi 5+6 dni
Załączniki
te widełki z laboratorium w tym przypadku tu nic nie daja, bo nie wiadoko kiedy byla owulacja itd. rozbierznosc jest tez taka wysoka bo jednym bedzie przyrastac np 100% a innym 250% i oba przyrosty sa ok. chyba zadna z nas nie jest tu ci w stanie powiedziec czy jest ok czy nie, najlepiej tak jak dziewczyny mowily isc do ginekologa. sprobuj w miare mozliwosci sie nie stresowac chociaz wiem ze to trudneDodam jeszcze normy z laboratorium w którym robię badania… czy to oznacza ciążę zatrzymana?

klaudia16
Fanka BB :)
tak jak Ci mówiliśmy , normy laboratoryjne nie mają znaczenia ponieważ są rozbieżne i każda w danym momencie może mieć inną wartość , ważny jest przyrost i to co jest na USG . W twoim przypadku na USG powinien być widoczny pęcherzyk więc warto sprawdzić to jak naj szybciej czy jest w macicy skoro te przyrosty niestety są za niskieDodam jeszcze normy z laboratorium w którym robię badania… czy to oznacza ciążę zatrzymana?
LiliankaKornelka
Moderator
zgadzam się z dziewczynami powyżej. Tylko lekarz w tym momencie może ci dać jakąś odpowiedź. Może możesz jakąś teleporade nawet umówić na jutro jeśli nie masz możliwości prywatnie się wybrać?Dodam jeszcze normy z laboratorium w którym robię badania… czy to oznacza ciążę zatrzymana?
klaudia16
Fanka BB :)
myślę że teleporada w tym momencie to nie wiele powie , trzeba iść na USG i zobaczyćzgadzam się z dziewczynami powyżej. Tylko lekarz w tym momencie może ci dać jakąś odpowiedź. Może możesz jakąś teleporade nawet umówić na jutro jeśli nie masz możliwości prywatnie się wybrać?
LiliankaKornelka
Moderator
dodatkowo, na pocieszenie dodam co Chat GPT o tym mówiDodam jeszcze normy z laboratorium w którym robię badania… czy to oznacza ciążę zatrzymana?

Tak czy tak podtrzymuje ze tylko lekarz może tu stwierdzić czy jest prawidłowo czy nie, ale iskierka nadzieji na to, że jednak nie wszystko stracone zawsze się przyda

Załączniki
LiliankaKornelka
Moderator
co do objawów to też jeszcze nie mam nic oprócz zmęczenia i osłabienia, ale dostałam wyniki morfologii i mam niedobór żelaza więc może to bym nawet to a nie sam objawA sądzicie że może być poza nie wiem co mam myśleć. Nie mam żadnych objawów ciąży ani tkliwych piersi ani zmian nastroju nie jestem senna zero nic czasami pobolewa mnie podbrzusze ale nie jest to jakiś silny ból raczej mrowienie…

Bardzo trzymam kciuki, żeby wszystko było u Ciebie dobrze

reklama
LiliankaKornelka
Moderator
ale lekarz mógłby powiedzieć czy ten wynik faktycznie jest za niski czy nie. Bo w wielu źródełkach jest teraz informacja z po 1000, przystojny 50% też jest ok. Dopiro 40/30% jest alarmujące.myślę że teleporada w tym momencie to nie wiele powie , trzeba iść na USG i zobaczyć
Więc może mógłby potwierdzić lub zaprzeczyć temu