Ja nie mogę nic ;-( suchy chleb i mdłości oraz wymioty nie odpuszczają;-( schudłam 3 kg , staram sie jeść owoce, warzywa ale zle to się kończy... liczę, że niebawem przejdzie...Jak tam dzisiaj samopoczucie dziewczyny. U mnie troszkę lepiej. Nie wiem czy was też ale przez ostatnie dni mam sprawdzony głód jadlabym cały czas.
Dziś wizyta na 18nie mogę się doczekać, żeby podejrzeć co tam u maluszka. Oczywiście jest stres czy wszystko w porządku. I w końcu się dowiem na jakim etapie jestem i kiedy mniej więcej termin będzie
![]()
reklama
Lubiekluskikladzione
Fanka BB :)
Ja już po wizycie - krwiak się zmniejszył, maluszek nadal młodszy wychodzi - 8+6 zamiast 9+2. Oddałam też właśnie krew do badań i czekam na kolejną wizytę za 2 tygodnie u prowadzącego. Stres dalej jest, mam nadzieję, że po prenatalnych trochę odpuści
Emilia_97
Aktywna w BB
Ja w poprzedniej ciąży tak miałam na początku, że mogłabym wgl nie jeść. Zmieniło się to w drugim trymestrze tak w połowie, że ten apetyt wrócił mi.Ja zupełnie nie, jak zjem to od razu nudności i to okropne, najgorsze jest to, że tylko na nich się kończy…. Jem ostatnio mega małe porcje, niestety nie dobijam nawet do 1500kcal, co mnie martwi, ale nie jestek w stanie, myślę nad jakas odzywka białkową aby jakos zrobic te kalorie.
Super, ze masz wizyte, ja dopiero 26.06 i już odliczam.![]()
Emilia_97
Aktywna w BB
Wiesz co ciężko określić. W poprzedniej ciąży miałam termin na 10 sierpnia. Według USG córka goniła 2 tyg. Więc wypadało na koniec lipca i tak się nastawiałam. Ostatecznie urodziłam 12 sierpnia, 2 dni po terminie.U mnie samopoczucie dobre, na razie od 2 tygodni mdłości nie ma już, miałam tylko w 5i6 tygodniuapetytu wzmożonego nie mam, wręcz uspokoiłam się z jedzeniem
Trzymam kciuki za wizytę!
A jeszcze mam pytanie, takie blondynkowe
Czy ja teraz powinnam się sugerować terminem z OM czy jednak tym z USG? Bo u mnie to prawie tydzień różnicy i teraz nie wiem czy powinnam mówić,że jestem w 8 czy w 9 tygodniu?
Lubiekluskikladzione
Też tak miałam w poprzedniej ciąży i ciągle mdłości, a teraz, odpukać jest okJa w poprzedniej ciąży tak miałam na początku, że mogłabym wgl nie jeść. Zmieniło się to w drugim trymestrze tak w połowie, że ten apetyt wrócił mi.
Karpatka89
My już dziś po wizycie, też się stresowałam czy wszystko ok, na szczęście ciąża się rozwija prawidłowo, ostatnio mieliśmy 3-4 dni różnicy między OM a USG, teraz jest jeden dzień różnicy, wg OM 8+2, wg USG 8+1 i serduszko 186 uderzeń
prawie 1,7 cm dziecka 

Załączniki
SuperMy już dziś po wizycie, też się stresowałam czy wszystko ok, na szczęście ciąża się rozwija prawidłowo, ostatnio mieliśmy 3-4 dni różnicy między OM a USG, teraz jest jeden dzień różnicy, wg OM 8+2, wg USG 8+1 i serduszko 186 uderzeńprawie 1,7 cm dziecka
![]()

Hashi
Super wiadomości i ten zmniejszony krwiak! Mam nadzieje, ze też to usłysze na wizycie 26.06.Ja już po wizycie - krwiak się zmniejszył, maluszek nadal młodszy wychodzi - 8+6 zamiast 9+2. Oddałam też właśnie krew do badań i czekam na kolejną wizytę za 2 tygodnie u prowadzącego. Stres dalej jest, mam nadzieję, że po prenatalnych trochę odpuści

Nie plamię nic a nic, także mam nadzieje, ze się wchłania.
Aga993
U mnie średnio, poprzedniej nocy mialam sny o poronieniach, a dziś w nocy przebudzalam się bo jak zmieniam pozycję to pobolewa mnie brzuch. Mdłości nie odpuszczają. Oczywiście jestem cała zestresowana, wizytę mam dopiero za tydzień w środęJak tam dzisiaj samopoczucie dziewczyny. U mnie troszkę lepiej. Nie wiem czy was też ale przez ostatnie dni mam sprawdzony głód jadlabym cały czas.
Dziś wizyta na 18nie mogę się doczekać, żeby podejrzeć co tam u maluszka. Oczywiście jest stres czy wszystko w porządku. I w końcu się dowiem na jakim etapie jestem i kiedy mniej więcej termin będzie
![]()

reklama
Emilia_97
Aktywna w BB
Ja też cały czas czarne myśli, ale mimo wszystko czuję spokój nie wiem dlaczego dziwne to.U mnie średnio, poprzedniej nocy mialam sny o poronieniach, a dziś w nocy przebudzalam się bo jak zmieniam pozycję to pobolewa mnie brzuch. Mdłości nie odpuszczają. Oczywiście jestem cała zestresowana, wizytę mam dopiero za tydzień w środę![]()