reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Styczniowe mamy 2026

reklama
W aplikacji wygląda jak charmander, aż jestem ciekawa jak będzie na USG 🤣🤣🤣 ale mam dopiero za 10 dni 🙏
Ja mam w przyszłym tygodniu właśnie i wg usg to już powinnien być 11 tydzień i myślałam,że to nadal będzie takie niewyrazne wszystko i później 1 i 2 lipca to już z mężem, zabieram go, niechsie cieszy i przejmie trochę stresu ze mnie 😅

Ja mam w przyszłym tygodniu właśnie i wg usg to już powinnien być 11 tydzień i myślałam,że to nadal będzie takie niewyrazne wszystko i później 1 i 2 lipca to już z mężem, zabieram go, niechsie cieszy i przejmie trochę stresu ze mnie 😅
Miałam go wziąć właśnie dopiero na prenatalne 8.7, ale wezmę go w takim razie teraz też. Dokładnie, niech poczuje te emocje 🤣

Miałam go wziąć właśnie dopiero na prenatalne 8.7, ale wezmę go w takim razie teraz też. Dokładnie, niech poczuje te emocje 🤣
Mój chodzi od początku, a jak zobaczyliśmy serce, którego w styczniu nie było to mu nawet łezka poleciała ukradkiem :D Jakiś taki wrażliwy się zrobił :)

Bierzcie facetów, niech doświadczają wszystkiego! <3

Ma któraś z Was pakiet w medicover? Byłam ostatnio na wizycie i okazało się że w Krakowie nie robią prenatalnych co mnie mocno zdziwiło, bo wydawało mi się że takie coś powinno być w pakiecie…. Lekarka wypisała mi jakieś skierowanie na prenatalne ale nie wiem czy ono podchodzi pod te prenatalne na NFZ czy nie (nie widzę żadnej pieczątki NFZ). Spotkałyście się z taką sytuacją?

Ma któraś z Was pakiet w medicover? Byłam ostatnio na wizycie i okazało się że w Krakowie nie robią prenatalnych co mnie mocno zdziwiło, bo wydawało mi się że takie coś powinno być w pakiecie…. Lekarka wypisała mi jakieś skierowanie na prenatalne ale nie wiem czy ono podchodzi pod te prenatalne na NFZ czy nie (nie widzę żadnej pieczątki NFZ). Spotkałyście się z taką sytuacją?
Wybaczcie, ale odpowiem - mam pakiet medi. Jak na 1 prenatalne lekarz (jedyny jaki to robił w Poz) był na urlopie, wystawili mi skierowanie do placówki zewnętrznej, współpracującej z medi. To dalej było prywatnie, tylko medi za to zapłaciło. Dostałam skierowanie na prenatalne, poszłam do rejestracji od razu umówić, Pani mówi, że nie ma lekarza w tym czasie. Wystawiła i wydrukowała mi skierowanie zewnętrzne. Dalej umawiałam się sama.

Edit: to badanie w placówce zewnętrznej było milion razy dokładniejsze niż to w medi. Cieszyłam się, że 2 razy udało się poza nimi, bo to od nich to był opis na 5 zdań i 3 zdjęcia z USG. 🙄

Dziewczyny, pytanko... czy któraś w okolicy 7 tygodnia miała usg?
Ja owszem zobaczyłam akcję serca, szczęście niesamowite... a potem zaczęłam rozkminiać, że dzidziuś ma tylko 0,6 cm i cholernie się boję, że za mało.
Byłam dokładnie 7+0, z tych emocji serduszkowych nawet nie zapytałam czy wszystko na pewno rozwija się prawidłowo.
Ja według OM byłam 8+2 ale według usg wyszło 7+2 i maluszek miał 11mm

reklama
Wybaczcie, ale odpowiem - mam pakiet medi. Jak na 1 prenatalne lekarz (jedyny jaki to robił w Poz) był na urlopie, wystawili mi skierowanie do placówki zewnętrznej, współpracującej z medi. To dalej było prywatnie, tylko medi za to zapłaciło. Dostałam skierowanie na prenatalne, poszłam do rejestracji od razu umówić, Pani mówi, że nie ma lekarza w tym czasie. Wystawiła i wydrukowała mi skierowanie zewnętrzne. Dalej umawiałam się sama.

Edit: to badanie w placówce zewnętrznej było milion razy dokładniejsze niż to w medi. Cieszyłam się, że 2 razy udało się poza nimi, bo to od nich to był opis na 5 zdań i 3 zdjęcia z USG. 🙄
O, a możesz powiedzieć u kogo robiłaś ?

Do góry