reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Styczniowe mamy 2026

Kurczę i Ci lekarze nic o sobie nie wiedzą? Bo ja też mam rozkminę, za tydzień mam wizytę u lekarki, która pracuje w szpitalu gdzie chciałabym rodzić, a 18 lipca mam prywatnie u lekarza poleconego przez moją lekarę.
I tak zastanawiam się czy iść za tydzień, ale stwierdziłam że może pójdę choć sprawdzić jak wygląda u niej wizyta i później zdecyduję 🤔
No u mnie nie, bo oboje są prywatnie, z czego jeden z pakietu z pracy:) @Usagitsukino ma identyczną sytaucje, jak Ty zamierzasz to ciągnąć ? Bo u mnie jeden i drugi lekarz, ma np teraz swoich ulubionych co do prenatalnych i nie wiem, iść na dwa czy jak xD

reklama
Kurczę i Ci lekarze nic o sobie nie wiedzą? Bo ja też mam rozkminę, za tydzień mam wizytę u lekarki, która pracuje w szpitalu gdzie chciałabym rodzić, a 18 lipca mam prywatnie u lekarza poleconego przez moją lekarę.
I tak zastanawiam się czy iść za tydzień, ale stwierdziłam że może pójdę choć sprawdzić jak wygląda u niej wizyta i później zdecyduję 🤔
Ja chodzę też prywatnie i na medicover. Mam dwie karty ciąży. W medicover nie mówiłam o drugim lekarzu, za to prywatnie wspomniałam że mam pakiet i robię tam badania za darmo i nikt o nic się nie czepia :) zobaczę jak to będzie na dalszych etapach, możliwe że zrezygnuje z medicoverowych wizyt i zostanę tylko przy prywatnym lekarzu. Ale to się będę martwić za jakiś czas :)

Ja chodzę też prywatnie i na medicover. Mam dwie karty ciąży. W medicover nie mówiłam o drugim lekarzu, za to prywatnie wspomniałam że mam pakiet i robię tam badania za darmo i nikt o nic się nie czepia :) zobaczę jak to będzie na dalszych etapach, możliwe że zrezygnuje z medicoverowych wizyt i zostanę tylko przy prywatnym lekarzu. Ale to się będę martwić za jakiś czas :)
A jak rozwiązałaś prenatalne teraz?

Hej! Opowiedz nam coś o sobie :) to Twoja pierwsza ciąża i dziecko? P.S - nie da się zapeszyć :) nie mamy kontroli nad tym co przyniesie przyszłość.
„nie da się zapeszyć”
- tym czasem oto ja, niepatrząca przez judasz, nie patrząca na chorych i niedołężnych ludzi, uciekająca od tryskającego oleju, nie ruszająca łańcuszka na szyi, nie ścinającą włosów do porodu XD

No u mnie nie, bo oboje są prywatnie, z czego jeden z pakietu z pracy:) @Usagitsukino ma identyczną sytaucje, jak Ty zamierzasz to ciągnąć ? Bo u mnie jeden i drugi lekarz, ma np teraz swoich ulubionych co do prenatalnych i nie wiem, iść na dwa czy jak xD
Tzn u mnie troszkę inaczej. Ja chodzę do gina prywatnie, ale on pracuje w placówce współpracującej z luxmed, więc wizyty mam za darmo, a skierowanie na wszystkie badania od niego mogę zrealizować również bezpłatnie w luxmed, więc myślę, że to super opcja 😊

A po drodze zdarzyła mi się jedna wizyta u randomowego gina też prywatną, ale tylko dla uspokojenia. Więc mam jedną kartę ciąży i jedno skierowanie 😊

Jeśli jest opcja zrobić dwa razy prenatalne, to pewnie bym zrobiła xd ale zapewne w ramach NFZ możesz je wykonać tylko raz. Tak myślę 🤔

Tzn u mnie troszkę inaczej. Ja chodzę do gina prywatnie, ale on pracuje w placówce współpracującej z luxmed, więc wizyty mam za darmo, a skierowanie na wszystkie badania od niego mogę zrealizować również bezpłatnie w luxmed, więc myślę, że to super opcja 😊

A po drodze zdarzyła mi się jedna wizyta u randomowego gina też prywatną, ale tylko dla uspokojenia. Więc mam jedną kartę ciąży i jedno skierowanie 😊

Jeśli jest opcja zrobić dwa razy prenatalne, to pewnie bym zrobiła xd ale zapewne w ramach NFZ możesz je wykonać tylko raz. Tak myślę 🤔
Ooo w sumie o tym nie pomyslalam.

Hej! Opowiedz nam coś o sobie :) to Twoja pierwsza ciąża i dziecko? P.S - nie da się zapeszyć :) nie mamy kontroli nad tym co przyniesie przyszłość.
Ciąża pierwsza - dwa miesiące przed tą była ciąża biochemiczna, która też pokazała nasze nastawienie do posiadania dzieciątka, bo wiecie ja mam już trochę wiosen ;) Generalnie na początku było nas czworo (razem ze mną). Dwa zarodki i jeden pęcherzyk - lekarz sam pytał jak do tego doszło (nie wiem) ;) bo nie wspomagaliśmy się przy zapłodnieniu. Ostatecznie na badaniu tydzień temu został jeden, drugi z zarodków się wchłonął. Lekarz ostrzegał, że tak może być. To dość często sie zdarza i dobrze, że stało sie w 1 trymestrze. Nie ukrywam, że poczułam lekką ulgę... Wiem, że niektórzy marzą o bliźniakach, ja tylko zastanawiałam się czy na rynku są dostępne dwuosobowe nosidła turystyczne. Generalnie czuje się dobrze, nie było mdłości, może lekkie zmęczenie (ale kto w dzisiejszych czasach nie jest zmęczony po pracy ;). Było plamienie na początku ciąży, ale po włączeniu progesteronu ustało. Jak dostałam zielone światło od lekarza, to wróciłam do aktywności fizycznej i w weekend zdobyliśmy Turbacz, choć w dużo wolniejszym tempie tak by nie przekroczyć 130 HR. Tak że jesteście pierwsze, którym obwieściłam tą radosną nowinę (oczywiście poza mężem), bo ani rodzinka ani w pracy nikt jeszcze nie wie.

reklama
Do góry