reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Lutowe mamusie 2026

Ostatnia miesiączka 02.05. Zawsze mam regularnie, co 28 dni. Miałam robione monitoringi i wszystko było wzorowo, a mimo wszystko i tak się nie udawało... Ten cykl akurat odpuściliśmy, bo wyjazd mam się szykował i jakoś wszystko się poprzesuwało, zaskoczenie 🙈😁 Moja gin mówiła, że ostatnio jej pacjentka zaszła w ciążę w czasie okresu, więc wszystko jest możliwe na tym świecie 😊
Ja miałam OM 28.04 i też cykle 28/29 dni, więc zaszłam gdzieś 11-12. maj, a nie miałam prawie w ogóle śluzu płodnego 😳

Dlatego tak często metoda kalendarza jest o kant dupy

reklama
Dziewczyny przy jakich wartościach po posiłku rozpoznaje się cukrzycę ciążową? Źle się dziś czuję i stwierdziłam że zmierzę sobie ciśnienie i cukier. Ciśnienie ok, a cukier mam 192 🙈 w przyszła sobotę mam mieć krzywa ale nie wiem czy jest sens w ogóle ją robić
O kurka wodna, to mega dużo. Co zjadłaś?

Ja miałam OM 28.04 i też cykle 28/29 dni, więc zaszłam gdzieś 11-12. maj, a nie miałam prawie w ogóle śluzu płodnego 😳

Dlatego tak często metoda kalendarza jest o kant dupy
ja OM miałam 29.04, a cykle mi trwają jakoś 34-40 dni. Śluz płodny miałam jakoś w weekend 17-18 .05 z tego co pamiętam potem już było go coraz mniej. Ostatni stosunek mieliśmy 18.05 w niedziele, a owulka musiała być jakoś 20.05 (tak by wychodziło z moim obliczeń) 23.05 na usg ciałko żółte (lekarz w szoku, że owulacja była, bo u mnie z reguły pęcherzyki same nie pękały), a 29.05 cień cienia na teście 🙈 tak wiec u mnie wyjątkowo ten cykl był szczęśliwy, ale przez ponad rok metoda kalendarzykowa była do dupy, bo jak się okazało mimo, że pęcherzyki rosły, testy wykazywało skok LH pęcherzyki nie pękały 🙈

Witam Was wszystkie 😍 przyglądałam się od jakiegoś czasu forum, ale bałam się napisać póki nie miałam pewności.. test ciążowy pozytywny 2 czerwca, 3 czerwca beta ponad 3 tysiące, od razu 3 byłam też na USG gdzie był pęcherzyk ciążowy ale już wtedy strach czemu tam nic nie ma 🤣 to moja pierwsza ciąża i wszystko jest dla mnie nowe. Dzięki temu, że czytałam Wasze wpisy czułam wsparcie ❤️‍🩹
Planowana data porodu 1 lutego wg USG bo moje cykle trwały ponad 80 dni 😱 aktualnie albo 8w5 albo 8w3, dokładniej podobno dowiem się na prenatalnych 22 lipca.
Wczoraj wizyta u ginekologa i jest zarodek 18 mm i bije serduszko ❤️

Witam Was wszystkie 😍 przyglądałam się od jakiegoś czasu forum, ale bałam się napisać póki nie miałam pewności.. test ciążowy pozytywny 2 czerwca, 3 czerwca beta ponad 3 tysiące, od razu 3 byłam też na USG gdzie był pęcherzyk ciążowy ale już wtedy strach czemu tam nic nie ma 🤣 to moja pierwsza ciąża i wszystko jest dla mnie nowe. Dzięki temu, że czytałam Wasze wpisy czułam wsparcie ❤️‍🩹
Planowana data porodu 1 lutego wg USG bo moje cykle trwały ponad 80 dni 😱 aktualnie albo 8w5 albo 8w3, dokładniej podobno dowiem się na prenatalnych 22 lipca.
Wczoraj wizyta u ginekologa i jest zarodek 18 mm i bije serduszko ❤️
witamy 💕 gratuluję 💕 też mam prenatalne 22 lipca 🙈

O kurka wodna, to mega dużo. Co zjadłaś?
No jakość śniadania nie powalała, bo naszło mnie na bagietkę z serem żółtym, wędliną i odrobiną keczupu🙈 jedynie co no to dobrze wiedzieć, że tak mi szaleje cukier i jak już ta xonvea działa na mnie i nie mam nudności to muszę wrócić do bardziej wartościowych posiłków.

reklama
Tak sobie pomyślałam - skoro większość z nas już jest po pierwszych wizytach - może zrobie listę i przy każdym nicku wpisze przewidywane daty porodu oraz najbliższe wizyty? Co wy na to?
Bo chyba na zamkniętą to chyba trochę za wcześnie, może ktoś jeszcze dołączy niedługo do nas
To u mnie data porodu 07.02, a wizyty w najbliższym czasie to mi wypadają prawie co tydzień :D 🤣 prenatalne mam umówione na 25.07

Do góry