reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Lutowe mamusie 2026

Tak sobie pomyślałam - skoro większość z nas już jest po pierwszych wizytach - może zrobie listę i przy każdym nicku wpisze przewidywane daty porodu oraz najbliższe wizyty? Co wy na to?
Bo chyba na zamkniętą to chyba trochę za wcześnie, może ktoś jeszcze dołączy niedługo do nas
mysle ze jeszcze mozna poczekac chwile:) ja termin na 9.02 wg transferu:) jutro dowiem sie wiecej na wizycie:)

reklama
Dlaczego nie chcesz, spróbować tych leków na nudności? Ja przed wczoraj zażyłam pierwszy raz na noc i wczoraj było pięknie, tyle że strasznie senna jestem po nich. Wczoraj na noc spróbowałam zmniejszyć dawkę do jednej, bo myślałam że wypośrodkuję senność i nudności ale jednak wrócę do 2 tabsów.
Picie w ciąży jest bardzo ważne mi dr kazała pić w taką pogodę jak mamy nawet 3l wody nawet jeśli miałoby to oznaczać bieganie w nocy do WC. Jednak picie wody i jedzenie jest ważne dla ciąży, bo dostarcza składniki odżywcze.
Staram się po prostu unikać tabletek jeśli się da, i tak przyjmuje dużo leków. Oczywiście jeśli nie uda się bez nich to wezmę, ale dziś w miarę mi się udawało pić i jeść. Zobaczymy...

Idziemy podobnie 🤓 kiedy miałaś OM? Masz długie cykle?
Ostatnia miesiączka 02.05. Zawsze mam regularnie, co 28 dni. Miałam robione monitoringi i wszystko było wzorowo, a mimo wszystko i tak się nie udawało... Ten cykl akurat odpuściliśmy, bo wyjazd mam się szykował i jakoś wszystko się poprzesuwało, zaskoczenie 🙈😁 Moja gin mówiła, że ostatnio jej pacjentka zaszła w ciążę w czasie okresu, więc wszystko jest możliwe na tym świecie 😊

reklama
Dziewczyny przy jakich wartościach po posiłku rozpoznaje się cukrzycę ciążową? Źle się dziś czuję i stwierdziłam że zmierzę sobie ciśnienie i cukier. Ciśnienie ok, a cukier mam 192 🙈 w przyszła sobotę mam mieć krzywa ale nie wiem czy jest sens w ogóle ją robić

Do góry