reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Lutowe mamusie 2026

Rozumiem. A masz jakieś plany wakacyjne i ewentualnie jak je rozwiązać?
Ja pod koniec lipca mam opanowany urlop i nie wiem czy być wtedy na zwolnieniu czy w tym czasie korzystać z urlopu
wiem, że podczas zwolnienia można zgłosić zmianę miejsca pobytu. Ja planuje zagadać z lekarzem, żeby wystawił takie zaświadczenie, że wyjazd jest w celach zdrowotnych czy jakoś tak. W każdym razie ta lekarka co mi wystawia l4 zawsze pyta czy nie mamy jakiś planów wakacyjnych.

reklama
wiem, że podczas zwolnienia można zgłosić zmianę miejsca pobytu. Ja planuje zagadać z lekarzem, żeby wystawił takie zaświadczenie, że wyjazd jest w celach zdrowotnych czy jakoś tak. W każdym razie ta lekarka co mi wystawia l4 zawsze pyta czy nie mamy jakiś planów wakacyjnych.
u mnie urlop nie przejedzie, bo żeby wystawić urlop musiałabym zrobić badania u medycyny pracy, że jestem zdolna do pracy (przez to, że w dniu wyjazdy będę przebywać na zwolnieniu ponad 33 dni, a nie wystawią mi urlopu bez zdolności do pracy)

To ja też będę musiała się nad tym zastanowić jak to zrobić. Moja lekarka powiedziała że gdy jest się na zwolnieniu od początku ciąży to obecnej chwili części kontrolują takie osoby. Nie chciałabym przypału. Na szczęście na zwolnienie byłabym tylko trzy tygodnie a potem mogłabym wykorzystać ten urlop. A z drugiej strony wolałabym być na miesięcznym zwolnieniu. Bo bardzo dużo pracowałam przez ten rok i liczę że średnia roczna nie będzie taka mała

Ale żeby było zabawniej idąc na zwolnienie będę musiała się komuś przyznać do ciąży. Komuś komu nie chcę. Jeszcze

Hej, nieśmiało zapraszam wszystkie lutowe mamusie 2026 ☺️

@Agata9393 – 01.02; prenatalne 22.07, wizyta 24.07
@Justtyna – 02.02
@Paulina9303 – 02.02
@Beti.mama – 02.02
@LiliankaKornelka – 05.02; prenatalne 22.07, wizyta 24.07
@annn1 – 07.02; prenatalne 25.07
@nicola27 07.02; wizyty 30.06. 04.07 i 07.07
@Kasienkaol 09.02
@Aewea – 10.02
@Kitsune – 12.02; wizyta 02.07
@kami1094 – 12.02; prenatalne 28.07, wizyta 10.07
Możesz wpisać mi wizytę 10.07

A jeszcze z innej beczki, dziewczyny polecam opaski akupresurowe sea band na mdłości. Co prawda dziś założyłam dopiero pierwszy raz, więc ciężko stwierdzić, czy to te opaski, czy po prostu mam lepszy dzień pod względem samopoczucia, ale w porównaniu do ostatnich dni to dziś prawie nie czuję jakbym była w ciąży, co więcej teraz wzięłam się za obiad i wrócił mi apetyt w końcu, a już dawno nie czułam chęci na cokolwiek, bardziej wmuszałam w siebie, żeby zminimalizować mdłości 😱

Hej, nieśmiało zapraszam wszystkie lutowe mamusie 2026 ☺️

@Agata9393 – 01.02; prenatalne 22.07, wizyta 24.07
@Justtyna – 02.02
@Paulina9303 – 02.02
@Beti.mama – 02.02
@LiliankaKornelka – 05.02; prenatalne 22.07, wizyta 24.07
@annn1 – 07.02; prenatalne 25.07
@nicola27 07.02; wizyty 30.06. 04.07 i 07.07
@Kasienkaol 09.02
@Aewea – 10.02
@Kitsune – 12.02; wizyta 02.07
@kami1094 – 12.02; prenatalne 28.07, wizyta 10.07
Ja mam wizytę teraz 7.07 a prenatalne dopiero 30.07, mam nadzieję, że uda się załapać na badanie na NFZ (w rejestracji mi powiedzieli, że jak wiek ciąży będzie powyżej 13+6 to normalnie będę musiała za badanie zapłacić), bo to niby zależy od wieku ciąży z USG, a z OM będę wtedy 13+3, więc łatwo przekroczyć ten 14 tydzień, no ale tydzień wcześniej nie było tego lekarza, u którego chcę robić, a jeszcze wcześniej ta przychodnia nie robi, bo dopiero po skończonym 12 tygodniu sobie życzą.

reklama
Do góry