reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Pogaduchy długoletnich i nowych starczek ♥️

800+ jest praktycznie na bieżąco wydawane - czy to na rzeczy dla dziecka, kosmetyki, jedzenie,mleko,ubrania ,jakaś zabawkę, opiekunkę, przedszkole, żłobek. Nie każdy zarabia na tyle ,żeby mógł cokolwiek z tego dla dziecka odłożyć. Dużo rodzin ma kredyty a to 800+ wtedy ratuje budżet.
Mnie totalnie rozwala ,gdy ktoś komentuje ,że rodzina ma ten dodatek - jeny to wszyscy powinniśmy jeździć luksusowymi samochodami,mieć apartamenty na własność i wakacje w 5 * hotelach - bo to 800 + dają ehhh
A to nie starczy nam na wakacje w 5* hotelu za to? Bo ja już Teneryfę planuję na wiosnę, liczyłam że z tego 800+ będę szaleć a tu takie info 🤷‍♀️

reklama
A to nie starczy nam na wakacje w 5* hotelu za to? Bo ja już Teneryfę planuję na wiosnę, liczyłam że z tego 800+ będę szaleć a tu takie info 🤷‍♀️
No ja też właśnie w szoku i oburzeniu, chyba @Patii26 i @Hermeneg pisały, że na Nowy Jork do 50-tki będą odkładać. Nie rozumiem - 800 plus macie, baby! Wy jakieś totalnie niegospodarne musicie być i już Wam się w dupach od tego dobrobytu i bogactwa przewraca! 😆😂😂😂

A tak poza tym to dzień dobry Drogie Panie, w jedyny słuszny (oprócz weekendu) dzień tygodnia! 8-)Skromne życzenia piątkowe ode mnie - żeby nikt Was dzisiaj nie wkurwił. 😅 Na szczęście pogoda daje nam dziś trochę odetchnąć. 😊

No ja też właśnie w szoku i oburzeniu, chyba @Patii26 i @Hermeneg pisały, że na Nowy Jork do 50-tki będą odkładać. Nie rozumiem - 800 plus macie, baby! Wy jakieś totalnie niegospodarne musicie być i już Wam się w dupach od tego dobrobytu i bogactwa przewraca! 😆😂😂😂

A tak poza tym to dzień dobry Drogie Panie, w jedyny słuszny (oprócz weekendu) dzień tygodnia! 8-)Skromne życzenia piątkowe ode mnie - żeby nikt Was dzisiaj nie wkurwił. 😅 Na szczęście pogoda daje nam dziś trochę odetchnąć. 😊

Poza tym, że jestem niegospodarna to jestem też bezrobotna więc cóż 🤣🤣

Zawsze jak jest temat badań, USG w ciąży i porodu domowego to przypomina mi się ta historia :
mam koleżankę która rodziła w domu ale ona to już jest hardcore:
~Żadnego USG dziecka przez całą ciążę. Taki jej wybór, nie chciała
~Jedno usg łożyska koło 30 tyg - taki był warunek położnej którą wybrała do porodu domowego żeby sprawdzić czy nie jest przodujące. W trakcie tego USG zakomunikowała lekarzowi że ma nie patrzeć na dziecko i nie pokazywać jej nic, tylko sprawdzić łożysko i nara
~poród domowy w specjalnie zakupionym basenie, aromaterapia, poród w ciszy i nago
~zaznaczyła że to ona odbiera sama poród, czyli dziecko dotyka jej jako pierwszej, nie odbiera go położna
~nikt nie może nic mówić podczas już ostatecznego wychodzenia dziecka bo to jej głos ma najpierw usłyszeć i to ona ogłosi płeć i dopiero po odcięciu pępowiny można się odezwać
~towarzyszył jej mąż i położna (do nadzorowania)

Dziecko urodziło się zdrowe, chociaż mogła mieć mniej szczęścia. Teraz jest w drugiej ciąży, ciekawa jestem czy ma takie samo podejście (teraz prowadzi ciążę w Niemczech a ta pierwsza była w Hiszpanii)
Wow, szalona i mocno ryzykowne 😱

reklama
Do góry