reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

❤️W lipcu bociany latają wysoko, my na dwóch kreskach zawieszamy oko !🫶✊️❤️

reklama
Kurde wyjdę teraz poza regulamin, przegrzałam dziecko ma temp 38,9, przed południem było wszystko dobrze wyszliśmy jeszcze przed obiadem na 30min tj chwilę po 12 i wróciliśmy tacy rozgrzani. Od tamtej pory jest cały gorący i właśnie mu mierzyłam. oprócz chłodzenia i pojenia co można zrobić ? Czy syrop na temp ma sens ? Pierwszy raz mam taką sytuację 😔

Kurde wyjdę teraz poza regulamin, przegrzałam dziecko ma temp 38,9, przed południem było wszystko dobrze wyszliśmy jeszcze przed obiadem na 30min tj chwilę po 12 i wróciliśmy tacy rozgrzani. Od tamtej pory jest cały gorący i właśnie mu mierzyłam. oprócz chłodzenia i pojenia co można zrobić ? Czy syrop na temp ma sens ? Pierwszy raz mam taką sytuację 😔
Spróbuj dać mu coś do picia ziemnego albo elektrolity. Chłodniejszą kąpiel i zimny okład. Lody może na ochłodę:) będzie dobrze. Jak po ochłodzeniu ciała się nic nie zmieni to wtedy syrop

Zobaczysz jak sie rozwinie, póki co schładzanie. Np miska chłodnej wody i wrzuc do niej zabawki i niech sie chlapie. Ja tak chodziłam moja młoda w tamtym roku jak upały nad męczyły w mieszkaniu bez klimy.

Masaże i drenaż i specjalisty, codzienny ruch (chociaż spacer) , oczywiście zdrowiej się odżywiać, herbata z nagietka ponoć też pomaga na zastoje, nie nosić ciasnych ubrań bo też zatrzymują krążenie limfy (piszę to siedząc w rurkach 🤦🏼‍♀️🤪) itd. Są jeszcze te suplementy na wodę w organizmie ale ponoć bez ruchu/ćwiczeń i diety to praktycznie nie działają
Dzięki

Obserwuj, u mnie u znajomych wkolo same gorączki, choroby jakieś się przyplątały 😏 bo po 30 min wątpię aby się przegrzał, wyczuwam chorobę niestety 😔

reklama
Do góry