reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Styczniowe mamy 2026

O, a z ciekawości jakie miałaś najniższe?
Ja od kilku tygodni mam okresy (po 2/3 dni) gdzie ciśnienie ledwo przekracza 90, a tak stałe mam 110…. Wykańcza mnie to powoli. Przestałam jeździć samochodem bo raz dostałam mroczków przed oczami, tyle dobrze, że było to pod domem już, gdy parkowałam, od tego czasu nie wsiadam.
U mnie za to tętno jest niskie. Ciągle na przełomie 46-50. Po wysiłku dobije do 70.

reklama
O, a z ciekawości jakie miałaś najniższe?
Ja od kilku tygodni mam okresy (po 2/3 dni) gdzie ciśnienie ledwo przekracza 90, a tak stałe mam 110…. Wykańcza mnie to powoli. Przestałam jeździć samochodem bo raz dostałam mroczków przed oczami, tyle dobrze, że było to pod domem już, gdy parkowałam, od tego czasu nie wsiadam.
A badałaś tarczycę? Ja miałam takie niskie ciśnienie na początku pierwszej ciąży i okazało się że miałam niedoczynność tarczycy

Ja mialam dokladnie tak samo, skoro jakies niezerowe ryzyko jest, to dlaczego go nie zminimalizowac, koszt maly jak na spokoj, ktory mi dało, my ile możemy to kupujemy na olx, czesto sprzedają je prawie nieużywane.
wybaczcie że się wtrącę, ale na stronie oficjalnej Babysense jest wypożyczalnia i w granicach 100 zł można wypożyczyć monitor oddechu na 6 miesięcy z opcją przedłużenia :) potem się im odsyła :) polecam, stosowałam przy córce i przy lutowym też na pewno skorzystam :)

A ja się zaczynam stresować, bo robiłam krew na prenatalne w czwartek rano przed pracą, a wyników brak 🫣 liczę, że dziś wskoczą bo niby 2-3 dni robocze się czeka, a jutro o 13 prenatalne.
A synek obudził się z zaczerwienioną powieką, ale bez guzka i bez bólu i sie zastanawiamy z mężem co to bo ani urazu ani go nie boli i nie wiem czy zatarł czy jakiś jęczmień się zaczyna, choć nigdy nie miał.. czy co za cholerstwo 🤔

@Usagitsukino Ty o której masz badania? Jak to jest iść na prenatalne z dobrymi wynikami nipt? 😁 stres jest czy tylko spokój i radosne oczekiwanie? 😜
Jutro o 17! 🫣
Teoretycznie powinnam być na chillu, ale że ostatnio wyszła ta przepuklina, to jednak stresik jest, czy się wchłonęła. Ale bogu dzięki, że mam te nipt, bo oczywiście nie posłuchałam pani w labo, żeby w ogóle nie zaglądać do wyników pappa (robiłam w śla, więc mam dostęp), bo te gołe wyniki nic nie znaczą, że to lekarz musi wrzucić do programu, razem z innymi badaniami, ankietą, przeziernoscią itp. Ale ja oczywiście weszłam w te gołe wyniki, no i pappa mega wysoko, norma do 2, ja ponad 3. Gdyby nie ten nipt, to naprawdę przyrzekam zesrałabym się

A ja się zaczynam stresować, bo robiłam krew na prenatalne w czwartek rano przed pracą, a wyników brak 🫣 liczę, że dziś wskoczą bo niby 2-3 dni robocze się czeka, a jutro o 13 prenatalne.
A synek obudził się z zaczerwienioną powieką, ale bez guzka i bez bólu i sie zastanawiamy z mężem co to bo ani urazu ani go nie boli i nie wiem czy zatarł czy jakiś jęczmień się zaczyna, choć nigdy nie miał.. czy co za cholerstwo 🤔
Ja robiłam we wtorek i w piątek miałam wyniki, no ale to wiadomo, zależy od laboratorium.

Oby jutro do 13, trzymamy kciuki 🥰

reklama
Jutro o 17! 🫣
Teoretycznie powinnam być na chillu, ale że ostatnio wyszła ta przepuklina, to jednak stresik jest, czy się wchłonęła. Ale bogu dzięki, że mam te nipt, bo oczywiście nie posłuchałam pani w labo, żeby w ogóle nie zaglądać do wyników pappa (robiłam w śla, więc mam dostęp), bo te gołe wyniki nic nie znaczą, że to lekarz musi wrzucić do programu, razem z innymi badaniami, ankietą, przeziernoscią itp. Ale ja oczywiście weszłam w te gołe wyniki, no i pappa mega wysoko, norma do 2, ja ponad 3. Gdyby nie ten nipt, to naprawdę przyrzekam zesrałabym się
Ale mówisz o normie do 2 w surowych wynikach czy MoM? Bo MoM jest norma do 2,5 a surowe to nie wiem, ja miałam może inne jednostki bo w żadnym z tygodni do badań prenatalnych nie było normy do 2

Załączniki

• IMG_8732.jpeg
    IMG_8732.jpeg
    80,4 KB · Wyświetleń: 18
Do góry