reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Styczniowe mamy 2026

U mnie podobnie. Od początku wiedziałam, że monitor oddechu jest dla mnie konieczny :) potem byłam na kursie pierwszej pomocy dziecku i opinia ratowników tylko mnie w tym utwierdziła.
Ja mialam dokladnie tak samo, skoro jakies niezerowe ryzyko jest, to dlaczego go nie zminimalizowac, koszt maly jak na spokoj, ktory mi dało, my ile możemy to kupujemy na olx, czesto sprzedają je prawie nieużywane.

reklama
Słuchajcie dziewczyny, pierwszy raz sie spotykam z takim obrotem spraw, nabyłam jakiejś dziwnej alergii w tej ciąży…
Wczoraj po czereśniach, wysypka taka jak po pokrzywach, swędzenie i gorąc na ciele, dzisiaj prawdopodobnie po ziołach prowansalskich no bo jadłam pomidora rowniez wczoraj o po nim nie było takich objawów, a do sałatki dzisiaj dodałam ziół i ta sama historia…. Ja juz teraz boje się jesc czy nie bede miec znowu jakiejs reakcji. 😭
Jeszcze 2 tygodnie i bede mogla od czasu do czasu użyć loratadyny, ale bo jest masakra…

Słuchajcie dziewczyny, pierwszy raz sie spotykam z takim obrotem spraw, nabyłam jakiejś dziwnej alergii w tej ciąży…
Wczoraj po czereśniach, wysypka taka jak po pokrzywach, swędzenie i gorąc na ciele, dzisiaj prawdopodobnie po ziołach prowansalskich no bo jadłam pomidora rowniez wczoraj o po nim nie było takich objawów, a do sałatki dzisiaj dodałam ziół i ta sama historia…. Ja juz teraz boje się jesc czy nie bede miec znowu jakiejs reakcji. 😭
Jeszcze 2 tygodnie i bede mogla od czasu do czasu użyć loratadyny, ale bo jest masakra…
W ciąży przez hormony wszystko może się zdarzyć. Oby to byly tylko pojedyncze przypadki abyś nie musiała się męczyć z tym cholerstwem 🤞

W ciąży przez hormony wszystko może się zdarzyć. Oby to byly tylko pojedyncze przypadki abyś nie musiała się męczyć z tym cholerstwem 🤞
Tak ginekolog mówił, ze w ciąży często nabywamy alergie, ale po ustępują i takà mam nadzieję bo nigdy nie miałam, oprócz łzawienia oczy w maju to zero. 😩

Jestem po prenatalnych. Dostałam acart 150 bo grozi mi stan przedrzucawkowy/ zatrucie ciążowe. Zmagała się któraś z Was z tym? Będzie dobrze?
Ja 2 x dziennie mierze cisnienie, bo jak mierzą mi u lekarza to zawsze mam wysokie, a w domu przeważnie 115/70, czasem sie tylko zdarzy powyżej 120, ale to z reguły jak jestem czymś zdenerwowana. Robiłam też przy prenatalnych badanie PLGF, ale jeszcze nie mam wyniku. Robiłaś też to badanie czy na innej podstawie stwierdzili to ryzyko?

Jestem po prenatalnych. Dostałam acart 150 bo grozi mi stan przedrzucawkowy/ zatrucie ciążowe. Zmagała się któraś z Was z tym? Będzie dobrze?
To statystyka, ale rozumiem, że jakieś wyniki wskazują, że możesz być być w grupie ryzyka, to Twoja pierwsza ciąża?
Miałaś/ masz problemy z ciśnieniem?

Ja 2 x dziennie mierze cisnienie, bo jak mierzą mi u lekarza to zawsze mam wysokie, a w domu przeważnie 115/70, czasem sie tylko zdarzy powyżej 120, ale to z reguły jak jestem czymś zdenerwowana. Robiłam też przy prenatalnych badanie PLGF, ale jeszcze nie mam wyniku. Robiłaś też to badanie czy na innej podstawie stwierdzili to ryzyko?
O, a z ciekawości jakie miałaś najniższe?
Ja od kilku tygodni mam okresy (po 2/3 dni) gdzie ciśnienie ledwo przekracza 90, a tak stałe mam 110…. Wykańcza mnie to powoli. Przestałam jeździć samochodem bo raz dostałam mroczków przed oczami, tyle dobrze, że było to pod domem już, gdy parkowałam, od tego czasu nie wsiadam.

reklama
O, a z ciekawości jakie miałaś najniższe?
Ja od kilku tygodni mam okresy (po 2/3 dni) gdzie ciśnienie ledwo przekracza 90, a tak stałe mam 110…. Wykańcza mnie to powoli. Przestałam jeździć samochodem bo raz dostałam mroczków przed oczami, tyle dobrze, że było to pod domem już, gdy parkowałam, od tego czasu nie wsiadam.
A chyba 106/70... mimo wszystko zawsze lepiej być z tych co mają niższe ciśnienie niż wyższe 😉

Do góry