reklama

Nanus
Zaangażowana w BB
Jutro mam wizytę, moja pani doktor ma mi wypisać antybiotyk, mocz też od razu zbadam, ja już nie wiem jak dochodzi do zakażenia … od początku ciąży nie współżyję, po kąpieli używam jednorazowych ręczników, dezynfekuje ręce przed zaaplikowaniem globulek itp a wiecznie coś ..Mocz zbadaj.
Jedna i druga grupa bakterii bytuje w jelicie grubym, to bakterie kałowe. Dla mnie to brzmi, że się nadkażasz z jelit.
Nanus
Zaangażowana w BB
Mocz też dość często badam, póki co było wszystko okej ale znów zbadam i zrobię posiew, mam nadzieję że skończy się ta historia pozytywnieWiesz, ciąża jest stanem gdzie będziesz wrażliwszą na różnego rodzaju bakcyle, one chętniej będą się czepiać i chętnie dadzą o sobie znać.
Tu problem może być z układem moczowym, to bakterie atakujące układ moczowy i mogą dać ci ZUM.
 dwa poronienia już za mną
 dwa poronienia już za mną 
Nanus
Zaangażowana w BB
Tak, do 27 czerwca brałam Amotaks na tą e coliA to kolejny Twój antybiotyk będzie?
loumarie
Fanka BB :)
Jeśli jesz cukier to bym go dała w odstawkę, wrzuciła kiszonki w dietę (ogórki kiszone, kapusta kiszona, to co Ci smakuje), kefiry, jogurty, jeśli nie jesz tego jeszcze. To wzmocniłoby naturalnie trochę pałeczki kwasu mlekowego, to ich misja to walka z patogenami. Antybiotyki mogą florę i tą dobrą wyjałowić niestety.

Nanus
Zaangażowana w BB
No nie ukrywam, że w tej ciąży ciągnie mnie na słodkości, ale teraz napewno będzie pass, biorę też już dość długo lactinova mama + trivagin, jogurty też wlatują, ogólna biocenoza pochwy wyszła dobraJeśli jesz cukier to bym go dała w odstawkę, wrzuciła kiszonki w dietę (ogórki kiszone, kapusta kiszona, to co Ci smakuje), kefiry, jogurty, jeśli nie jesz tego jeszcze. To wzmocniłoby naturalnie trochę pałeczki kwasu mlekowego, to ich misja to walka z patogenami. Antybiotyki mogą florę i tą dobrą wyjałowić niestety.
reklama

loumarie
Fanka BB :)
No nie ukrywam, że w tej ciąży ciągnie mnie na słodkości, ale teraz napewno będzie pass, biorę też już dość długo lactinova mama + trivagin, jogurty też wlatują, ogólna biocenoza pochwy wyszła dobra
Niestety cukier jest dobrą pożywką.