reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

klebsiella pneumoniae w ciąży

Nanus

Zaangażowana w BB
Cześć dziewczyny aktualnie 24+2tc, ledwo co wyleczyłam e coli z szyjki a teraz ukazała się w szyjce klebsiella pneumoniae😓 czy któraś z was się borykała z tą bakterią i skończyło się wszystko dobrze ? Bardzo mnie to stresuje 😔

reklama
Mocz zbadaj.
Jedna i druga grupa bakterii bytuje w jelicie grubym, to bakterie kałowe. Dla mnie to brzmi, że się nadkażasz z jelit.

Mocz zbadaj.
Jedna i druga grupa bakterii bytuje w jelicie grubym, to bakterie kałowe. Dla mnie to brzmi, że się nadkażasz z jelit.
Jutro mam wizytę, moja pani doktor ma mi wypisać antybiotyk, mocz też od razu zbadam, ja już nie wiem jak dochodzi do zakażenia … od początku ciąży nie współżyję, po kąpieli używam jednorazowych ręczników, dezynfekuje ręce przed zaaplikowaniem globulek itp a wiecznie coś ..

Wiesz, ciąża jest stanem gdzie będziesz wrażliwszą na różnego rodzaju bakcyle, one chętniej będą się czepiać i chętnie dadzą o sobie znać.
Tu problem może być z układem moczowym, to bakterie atakujące układ moczowy i mogą dać ci ZUM.

Wiesz, ciąża jest stanem gdzie będziesz wrażliwszą na różnego rodzaju bakcyle, one chętniej będą się czepiać i chętnie dadzą o sobie znać.
Tu problem może być z układem moczowym, to bakterie atakujące układ moczowy i mogą dać ci ZUM.
Mocz też dość często badam, póki co było wszystko okej ale znów zbadam i zrobię posiew, mam nadzieję że skończy się ta historia pozytywnie 🙏 dwa poronienia już za mną 😞

Jeśli jesz cukier to bym go dała w odstawkę, wrzuciła kiszonki w dietę (ogórki kiszone, kapusta kiszona, to co Ci smakuje), kefiry, jogurty, jeśli nie jesz tego jeszcze. To wzmocniłoby naturalnie trochę pałeczki kwasu mlekowego, to ich misja to walka z patogenami. Antybiotyki mogą florę i tą dobrą wyjałowić niestety.

Jeśli jesz cukier to bym go dała w odstawkę, wrzuciła kiszonki w dietę (ogórki kiszone, kapusta kiszona, to co Ci smakuje), kefiry, jogurty, jeśli nie jesz tego jeszcze. To wzmocniłoby naturalnie trochę pałeczki kwasu mlekowego, to ich misja to walka z patogenami. Antybiotyki mogą florę i tą dobrą wyjałowić niestety.
No nie ukrywam, że w tej ciąży ciągnie mnie na słodkości, ale teraz napewno będzie pass, biorę też już dość długo lactinova mama + trivagin, jogurty też wlatują, ogólna biocenoza pochwy wyszła dobra

reklama
No nie ukrywam, że w tej ciąży ciągnie mnie na słodkości, ale teraz napewno będzie pass, biorę też już dość długo lactinova mama + trivagin, jogurty też wlatują, ogólna biocenoza pochwy wyszła dobra

Niestety cukier jest dobrą pożywką. 😞

Do góry