reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lutowe mamusie 2026

reklama
Ja to się tak kiepsko czuję wczoraj i dzisiaj… mam zaparcia, mdłości, wzdęcia i jeszcze zgagę… dramat. I ciągle odbijają mi się ogórki które jadłam wczoraj do gulaszu 🥵 herbata mi nie wchodzi, sama woda też średnio… jutro mam tą wizytę to jak tylko będzie wsyztko ok zapytam czy mogę wypić trochę tego lactolosum bo w poprzedniej też musiałam z tego korzystać ale nie pamiętam czy już na tym etapie 🙈
Ja dzisiaj byłam oddać krew do badań i pielęgniarka stwierdziła, że jestem odwodniona, żyły nie potrafiła znaleźć… pytała czy piłam wodę, mówię że tak ale zwróciłam. Myślałam, że pierwsza ciąża mnie przeczołgała, ale mam wrażenie, że teraz jeszcze gorzej.

Ja mialam w poprzedniej ciazy tak samo.
Ferrytyna 9
Ale hemoglobina i hematokry w normie.
Moj lekarz twierdził ze na te wyniki trzeba patrzeć calosciowo. I skoro inne parapety sa okej to nie zaleca nie tylko suplementacji ani nawet diety.
Ja w tamtym okresie nie karmiłam piersią od dawna (od ok 5 lat)

Mogę zapytać w takim razie z jaką HB zaczynałaś ciążę, a z jaką szłaś na porodówkę ?

Heparyna rano, acard wieczorem. Czyli jednak wprowadzasz?
ooo no to dla mnie nowość. Mi lekarz nic takiego nie mówił, a wręcz kazał zacząć brać od tego samego dnia co miałam wizytę, więc siłą rzeczy musiałam zrobić zastrzyk wieczorem i tylko mówił, że ważne, żeby pilnować 24h przerwy między zastrzykami. Tak więc i Accard i zastrzyki u mnie są na wieczór 🤷‍♀️

Tak mi się wydawało... Dzięki ❤️

Wiesz co, byłam u innego lekarza i on stwierdził że poronienia to są zdecydowane podstawy do tego, żeby heparynę brać. Nie chcę w razie czego mieć do siebie pretensji, że zrobiłam za mało 🥺
Przyznaję, trochę się zdziwiłam, że tamten lekarz Ci jej nie zalecił. Rozumiem i na Twoim miejscu też bym tak zrobiła.

reklama
Do góry