reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

❤️W lipcu bociany latają wysoko, my na dwóch kreskach zawieszamy oko !🫶✊️❤️

reklama
Według niego bete sprawdzić w następnym tygodniu z pomiarem 48h a progesteronu nie sprawdzać bo sie tego standardowo nie robi i juz mi mowi bym termin na usg zapisała pod koniec lipca początek sierpnia. Recepty nie dostalam, organizm sam ma "podźwignąć".
I mam tego stresu juz po dziurki w nosie! Rozwalilabym z 3 talerze z dziką furią!
Ale dziwna akcja, ja miałam podobną sytuację przy biochemie, ale gin kazał mi badać betę
Na początku miałam okolo 3 na następny dzień +/- 5 (nie pamiętam aż tak dokładnie) a w dniu 3 spadła i już po frytkach

Rety czas tak pędzi, ledwo kiedy mam chwilę żeby was nadrabiać. Byłam dziś na wizycie u gina. W zeszłym cyklu skarżyłam się że boli mnie tak prawy jajnik cały czas - może kojarzycie. No i okazało się że mam początek endometriozy. Generalnie spodziewałam się że to jakaś torbiel czy coś ale nie tego… trochę poczułam się jakbym dostała w twarz bo znowu coś. Ehh lekki dołek załapałam ale muszę to po prostu przetrawić.
Ojej, bardzo mi przykro 😥 dobrze, że wcześnie wykryte i będzie można działać i leczyć. A jak zobaczył, że to początek endometriozy ? W którym miejscu było coś nie tak ?

Ojej, bardzo mi przykro 😥 dobrze, że wcześnie wykryte i będzie można działać i leczyć. A jak zobaczył, że to początek endometriozy ? W którym miejscu było coś nie tak ?
Generalnie bardzo mocno zaznaczone zastoje żylne w prawym jajniku i w macicy, widziała jakieś pola w usg, które mi pokazywała, dodatkowo duża bolesność w badaniu palpacyjnym - mam skierowanie do flebologa, zapisane suplementy i zalecenie diety przeciwzapalnej póki co. Dalsza obserwacja. Jeśli do 6 msc nie zajdę w ciążę to mamy się zgłosić do kliniki niepłodności

Dzień dobry 🤗

U mnie już po kawusi, zaraz idę na spacer z 🦮

Śnił mi się mój własny pozytywny test ciążowy który pokazywałam kumplowiale nie na zdjęciu w telefonie tylko na zegarku 😅
Fajnie by było w końcu taki test zobaczyć, nie tylko we śnie 🤣

Miłego dnia Dziewczyny i kciuki za testujące 🍀✊🏻

Dzień dobry 🤗

U mnie już po kawusi, zaraz idę na spacer z 🦮

Śnił mi się mój własny pozytywny test ciążowy który pokazywałam kumplowiale nie na zdjęciu w telefonie tylko na zegarku 😅
Fajnie by było w końcu taki test zobaczyć, nie tylko we śnie 🤣

Miłego dnia Dziewczyny i kciuki za testujące 🍀✊🏻
Ja już jestem spóźniona do pracy a tu jeszcze mleka do kawy brak. Sen: ładny, ładny. Mi się ostatnio śniło, że z takim wielkim brzuchem robiłam niespodziankę rodzicom, i przywiozłam USG wnuka.

reklama
Nie dostalam progesteronu, lekarz kazał czekać. Wiecie co, pocieszam sie troche. Nie każda od razu przy becie bada progesteron, kto wie moze ktoś tak miał jak ja i nawet nie wiedział o tym. Żałuję ze nie sprawdziłam proga przy owulacji, teraz to nie wiadomo czy był niski czy tak spadł. Przykro mi ze tak brałam te wszystkie suplementy a tu taki klops. Teoretycznie jestem 3 dni przed terminem okresu, zeszłe dwa cykle miały 30 dni a teraz jestem w 27 dc. Więc, jutro kolejne pobranie kolejne odcinki telenoweli.
Wysyłamy Pedra,prędziutko! 🫂❤️

Załączniki

• 1000009644.gif
    1000009644.gif
    1 MB · Wyświetleń: 21
Do góry