reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

❤️W lipcu bociany latają wysoko, my na dwóch kreskach zawieszamy oko !🫶✊️❤️

reklama
@RóżowaAura będę trzymała kciuki za wizytę 18 lipca ✊🏻🍀
U nas jakby nie liczyć przerw to też w sierpniu stukną nam dwa lata starań 🥹
Robiliście już jakieś badania w tym kierunku? Trzymam za Was mocno kciuki! W końcu wszystkim nam z tej grupy uda się i będziemy cieszyć się naszymi wymarzonymi maleństwami.
Jest jedna rzecz, której nigdy nie mogę do końca zrozumieć – osoby, które nie chcą mieć dzieci, albo te, które mają trudne sytuacje rodzinne i mimo to mają ich mnóstwo, czasem nawet oddają je do okna życia...
A my, które tak bardzo tego pragniemy i staramy się stworzyć odpowiednie warunki, często nie możemy. To naprawdę trudne do pojęcia i czasem bardzo boli.
Mimo wszystko trzymajmy się razem, wspierajmy i wierzę, że nasze marzenia się spełnią! ❤️

Dziękuję, naprawdę to wiele dla mnie znaczy! Do piątku przyszłego tygodnia to już niedługo, mam nadzieję, że szybko wszystko zleci i będziemy mogły działać konkretnie, żeby wreszcie pojawiły się efekty. 😍
Ja już bym na szpilkach siedziała, ale jak wiadomo, ja to szczyt cierpliwości;) hihi... A Tobie życzę wszystkiego najlepszego, mam nadzieję, że niedługo doczekasz się swojej/ swojego kropeczka!

Robiliście już jakieś badania w tym kierunku? Trzymam za Was mocno kciuki! W końcu wszystkim nam z tej grupy uda się i będziemy cieszyć się naszymi wymarzonymi maleństwami.
Jest jedna rzecz, której nigdy nie mogę do końca zrozumieć – osoby, które nie chcą mieć dzieci, albo te, które mają trudne sytuacje rodzinne i mimo to mają ich mnóstwo, czasem nawet oddają je do okna życia...
A my, które tak bardzo tego pragniemy i staramy się stworzyć odpowiednie warunki, często nie możemy. To naprawdę trudne do pojęcia i czasem bardzo boli.
Mimo wszystko trzymajmy się razem, wspierajmy i wierzę, że nasze marzenia się spełnią! ❤️
Jak ja Cię rozumiem. Gdy widzę, że matka zagłodziła dziecko, albo celowo naraziła na niebezpieczeństwo. Aż się we mnie krew gotuje.

Tak, mamy sporo odhaczone, przed in vitro całkiem sporo zrobiliśmy 😊
Nie sądziłam, że u nas będzie szło jak po grudzie, zwłaszcza, że jedną pociechę już mamy no ale cóż 🥹

Tak, mamy sporo odhaczone, przed in vitro całkiem sporo zrobiliśmy 😊
Nie sądziłam, że u nas będzie szło jak po grudzie, zwłaszcza, że jedną pociechę już mamy no ale cóż 🥹
A powiedz mi, korzystacie z refundowanego in vitro ?
Wtedy takie wizyty w klinice wszystkie są na NFZ, badania tak samo ?

A powiedz mi, korzystacie z refundowanego in vitro ?
Wtedy takie wizyty w klinice wszystkie są na NFZ, badania tak samo ?

Tak, wizyty są na nfz ale część badań musisz zrobić na własny koszt bo refundacja ich nie obejmuje. Płaciliśmy za kariotypy, moje badania immunologiczne, rozszerzone badanie nasienia 😊

reklama
Kilka miesięcy temu wyszła mi bardzo wysoka prolaktyna – ponad 40. Lekarz wtedy zalecił, żeby po jakimś czasie ją powtórzyć.
Teraz zlecił badanie ponownie, bo mówi, że tak wysoka prolaktyna może skutecznie blokować zagnieżdżenie się zarodka – mimo że owulacja była, bo była monitorowana. Niestety ostatnio zapomniałam zrobić to badanie i trochę się wkurzyłam na siebie, bo wiem, że to ważne. Jeśli wynik znowu będzie za wysoki, trzeba będzie ją obniżać lekami i jednocześnie wspomagać progesteronem, żeby zwiększyć szanse na zagnieżdżenie zarodka.

Ale prolaktyny nie zbijasz progesteronem
To może po prostu nie strzelajmy co lekarz będzie robił i zaleci ;)

Najpierw piszesz o progesteronie, a teraz o prolaktynie to są różne rzeczy :)
Rozumiem, że badanie prolaktyny wykonałaś zgodnie z zaleceniami?

Do góry