reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Marcowe mamy 2026

reklama
Ja dziś tez miałam wizytę, jest tylko pęcherzyk i coś tam teoretycznie widać, chyba ciałko żółte więc może pojawi sie zarodek. Ale często na tym etapie juz jest zarodek, więc troche zle trochę nie, dalej nic nie wiadomo. Może za tydzień coś więcej zobaczymy.

Ja dziś tez miałam wizytę, jest tylko pęcherzyk i coś tam teoretycznie widać, chyba ciałko żółte więc może pojawi sie zarodek. Ale często na tym etapie juz jest zarodek, więc troche zle trochę nie, dalej nic nie wiadomo. Może za tydzień coś więcej zobaczymy.
Niestety, takie są te początki... Trzeba czekać.

A kiedy USG? Kurczę mnie wczoraj tak bolało podbrzusze, idę zrobić betę jeszcze w sobotę żeby zobaczyć ile tam już jest. Odliczam do wizyty.
Ja we wtorek, teoretycznie to bedzie 6+1 i na tym etapie w poprzedniej ciąży juz bylo serduszko, ale beta tez była wyższa. Więc ciekawe co zobaczymy, sprzęt mają tam świetny więc liczę na to Usg

Ja we wtorek, teoretycznie to bedzie 6+1 i na tym etapie w poprzedniej ciąży juz bylo serduszko, ale beta tez była wyższa. Więc ciekawe co zobaczymy, sprzęt mają tam świetny więc liczę na to Usg
Ja przeanalizowalam swoje wpisy z staraczek z 2020 i też już zaczęłam porównywać do poprzedniej ciąży , że betę miałam wyższa w przyrostach i że byłam na wizycie w 5 tc i był pęcherzyk. Mocno mnie korci żeby się wybrać na wizytę w następnym tygodniu, ale staram się trzeźwo myśleć, że to może być za wcześnie i lepiej poczekać do tej wizyty 25 lipca. U mnie dużym utrudnieniem jest brak terminu OM, więc nie jestem w stanie się doliczyć na jakim etapie ciąży jestem.

Nie, lekarz kazał powtórzyć tylko raz, razem z progesteronem i tsh więc więcej nie robię. Tym bardziej, ze boję się pobierania krwi, ogolnie igieł, a przy ostatnim pobieraniu prawie zemdlałam, więc robię tylko to co konieczne 😊
Ja miałam ochotę powtórzyć jeszcze z raz albo dwa , ale niestety jutro jedynka a laboratorium od 7 godziny i nie ma szans żebym to ogarnęła, więc pozostaje mi spokojnie póki nie pojawiło się krwawienie czekać do wizyty. Najbardziej obawiam, się ciazy pozamacicznej po tej mirenie, bo jednak gdzieś tam na forach przewijały się takie historie.

reklama
Ja już po wizycie udało się, że przyjęła mnie wcześniej. Jest maleńki pęcherzyk Pani doktor mówi, że odpowiedni wielkościowo jak na wiek ciąży. Mam nie robić bety tylko czekać do 28 lipca i wtedy się okaże czy wszystko do rzeczy rośnie:) także do ra wiadomość najgorsze jest to czekanie :) do 28 jeszcze kupa czasu

Do góry