reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Zakupy

reklama
ja mam gryczano-kokosowy po Misi i bardzo fajny był. A łóżeczko chyba jednak sobie sprowadzę z Pl, mam drewniane z trzema poziomami i opuszczaną przednią ścianką, razem z materacem i jakimiś zabawkami po Misiolinie.

guess - fajnie brzmi, ale to nie jest takie słodkie,sa tez minusy.... chętnie poczytałabym na ich temat również. My mamy turystyczne łóżeczko i jest dość wadliwe jednak, do tego naprawdę niewygodny jest ten materacyk.

Oj miałam sporo lekturki do nadrobienia :)

YOKA ja też się "troszkę" napaliłam na tę wersję limitowaną zwłaszcza, gdy zobaczyłam wózeczek "na żywo" :))) Ale ostatecznie decyzja jeszcze nie podjęta właśnie z tego powodu, że zakupu trzeba by dokonać już teraz...

Wczoraj byłam u lekarza i chciałam, by potwierdził płeć Maluszka :) I owszem, nadal jest "prawdopodobnie" dziewczynka, ale przy okazji dowiedziałam się dlaczego tylko prawopodobnie. Podobno narządy płciowe wcale nie muszą się tak wcześnie wykształcać i jeśli w przypadku rozpoznania płci męskiej pomyłki raczej się nie zdarzają to w drugą stronę owszem i to do samego końca. Dopóki jąderka nie zstąpią do moszny, chłopca na USG można bardzo łatwo pomylić z dziewczynką, a zdarza się, że jąderka trafiają na swoje miejsce nawet dopiero po porodzie, jak się naciśnie na pachwinki. Oczywiście jak się Maluch urodzi to gołym okiem widać siusiaczka , który i tak rozwiewa wątpliwości :-D No ale mam teraz dylemat z tym kupowaniem dziewczęcych ciuszków... a tak mi się podobają Wasze wyprawki, że też mam ochotę zaszaleć :-)

dokladnie, podobno gryczano-kokosowy jest swietny dla dzidzi
Guess, dokładnie, najlepsze materacyki to kokos-pianka-gryka :) I cena też całkiem znośna :-)

Co do łóżeczek turystycznych to też jakoś mnie nie przekonują. Jeśli już takie kupujecie zwróćce uwagę na ich "nośność" :-) Zwłaszcza przy tych łóżeczkach dwupoziomowych. My pozostaniemy przy łóżeczku drewnianym. Z Klupsia bardzo podoba mi się Radek VII w teaku, a z Drewexu Hipo czy jakoś tak :-) Pościel Feretti, ale chyba raczej przede wszystkim ze względu na kołderkę i poduszeczkę :)) Z drugiej strony można kupić z Feretti samo wypełnienie a pościel dobrać z innej firmy :) Jest jeszcze troszkę czasu, by to przemyśleć, więc zostawiam to myślenie na później ;-)

Trochę mnie załamałyście z tym dreweksem.
Ze wszystkich które oglądałam ( w przystępnych cenach) one właśnie wydały mi się najstabilniejsze.
Chyba będę musiała jeszcze raz to wszystko przemyśleć:-(.

A już myślałam, że chociaż coś wybrałam...:baffled:

kochana na pocieszenie dodam że znajomi mil,ei z drewexu i 2 dzieci spało a teraz trzeciemu podarowali i służy z tym że ona nie dawałą na nie tego przewijaka a ja tak, i to chyba była przyczyna tego że sie tak rozkapciło albo najzwyklej na śiwecie trafiłam na takie badziewie !!!

Mam pytanko do dziewczyn które mają już dzieci - czy i jak długo spały wasze dzieci z wami w jednym pokoju?

Liwia śpi z nami do dzis !!! :-D no ale pomimo że mieszkamy w domku to nie mamy 3 pokoju dla Liwii :baffled: ale z drugiej strony lubie jak ją mam obok :-) chociaz czasami to jest kłopotliwe :laugh2:

reklama
Do góry