reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

❤️W lipcu bociany latają wysoko, my na dwóch kreskach zawieszamy oko !🫶✊️❤️

Hej dziewczyny, w związku z moją sytuacją @Pierwsze 🥰 wpisz mnie proszę na ławeczkę. ❤️‍🩹 W lipcu nieralne żebym zatestowała, ale no chcąc nie chcąc jak widać wciąż jest mi dane reprezentować kreskowy team zamiast mamusiowego. 🥹 Trzymajcie proszę kciuki żebym się szybko oczyściła i mogła wrócić do gry. ❤️‍🩹 Czytam oczywiście od początku i mam nadzieję, że lipiec zaobfituje w serduszka. 🤗
Przytulam Cię bardzo.
Wiem jak się czujesz. Mam nadzieję że wszystko samo pójdzie.
Ja 2 miesiące po zabiegu i mam nadzieje że w końcu ujrze 2 kreski i Tobie tego życzę po tym wszystkim

reklama
Hej dziewczyny,
Nie było mnie dłuższy czas musialam w głowie poukładać. Temat starań u nas chyba zakończony 😩 Pan mąż powiedział że ma tego dość bo to moja "fanaberia" i kończy ten temat 😭 od miesiąca zero seksow. Mijamy sie w domu 😩 wraca z pracy jak już śpię, a jak nie to ogląda telewizję aż nie pijde spać. Próby jakiejkolwiek rozmowy nie dają efektu. Jak nigdy zadzwoniłam do teściowej to mi powiedziała że ma "fochy" i wiem jaki jest... ale kiedys mu przejdzie.... Po prostu jestem bez siły, zła, załamana. Już nie faktem ciążowym tylko takim zagraniem "ciszą ". Najstraszniejsze w tym wszystkim jest to że w jego wykonaniu takie ciche dni były tylko ja tego nie widziałam lub nie chcialam widzieć😭 Jest mi tak cholernie ciężko, tym bardziej że już usłyszałam dziewczyno uciekaj bo wykończy cię psychicznie...

Hej dziewczyny,
Nie było mnie dłuższy czas musialam w głowie poukładać. Temat starań u nas chyba zakończony 😩 Pan mąż powiedział że ma tego dość bo to moja "fanaberia" i kończy ten temat 😭 od miesiąca zero seksow. Mijamy sie w domu 😩 wraca z pracy jak już śpię, a jak nie to ogląda telewizję aż nie pijde spać. Próby jakiejkolwiek rozmowy nie dają efektu. Jak nigdy zadzwoniłam do teściowej to mi powiedziała że ma "fochy" i wiem jaki jest... ale kiedys mu przejdzie.... Po prostu jestem bez siły, zła, załamana. Już nie faktem ciążowym tylko takim zagraniem "ciszą ". Najstraszniejsze w tym wszystkim jest to że w jego wykonaniu takie ciche dni były tylko ja tego nie widziałam lub nie chcialam widzieć😭 Jest mi tak cholernie ciężko, tym bardziej że już usłyszałam dziewczyno uciekaj bo wykończy cię psychicznie...
Jejku kochana, strasznie mi przykro, że tak się u Was podziało 😥 najgorsza jest taka rezygnacja u drugiej osoby jeśli mocno pragnie się dziecka, a ta osoba mówi " koniec "... Bo tutaj robisz sobie nadzieję a tutaj nagle z du*py, że to fanaberie ..

A co tak nagle go wzięło, że nie chce dziecka i unika Ciebie ? Za co są te ciche dni ? Czemu tak Cię traktuje?

Jejku kochana, strasznie mi przykro, że tak się u Was podziało 😥 najgorsza jest taka rezygnacja u drugiej osoby jeśli mocno pragnie się dziecka, a ta osoba mówi " koniec "... Bo tutaj robisz sobie nadzieję a tutaj nagle z du*py, że to fanaberie ..

A co tak nagle go wzięło, że nie chce dziecka i unika Ciebie ? Za co są te ciche dni ? Czemu tak Cię traktuje?
Ciche dni bo chciałam wyjaśnień i rozmowy jak dorośli ludzie... najwidoczniej za dużo wymagam 😩

Hej dziewczyny,
Hej, wiem, że czasem jest bardzo ciężko się dogadać z drugą osobą zwłaszcza gdy dochodzą różne emocje ale musicie pogadać. Naprawdę, może wyjście gdzieś razem, wyjazd, terapia? Jeśli się nie da, i naprawdę w którymś z Was wygasła miłość to koniec. Bo jedno nie da rady kochać za dwoje, wiem co mówię. Po 11latach musiałam wziąć rozwód. Powiedz mu co czujesz, ale postaraj się najpierw mówić o emocjach i uczuciach między Wami bez tematu dziecka (może też na swój osób czuję się winny i mniej męski skoro nie wychodzi, każdy człowiek ma bardzo skomplikowana psychikę i wielopoziomowa). A jeśli się nie da wyjaśnij spokojnie jakie są konsekwencje życia obok i zapytaj o rozwiązanie, on może być przestraszony emocjami ale męskie ego... Loooo to my w czasie okresu razy 100... Trzymam za Ciebie kciuki, że jakoś to się wyjaśni. Pamiętaj, każda droga to początek nowego. Nawet jeśli bolesna i przez ciernie to też droga, byle nie zatrzymywać się w miejscu.

Dzień dobry dziewczyny, teraz Szybko ogarnąć swoje obowiązki, później spotkanie z dyrektorem regionalnym i pakujemy się na wyjazd. Oby tylko pogoda mnie nie załamała, niestety ma być mocno umiarkowana;o ale dodatnia temperatura;o odrazu widzę skecz; jak siedzi gość w lipcu na plaży i słyszy; -szprej na odmrożenia, termofory...;o

Hej dziewczyny,
Strasznie mi przykro. Bardzo smutno się to czyta. Mam nadzieję że będziesz szczęśliwa, niezależnie od tego jak się to dalej potoczy.
Ja też miałam partnera z którym nie mogłam porozmawiać, bo chęć rozwiązania problemu kończyła się ciszą lub fochem. Zostałam sama z rocznym dzieckiem i nie żałuję.
Tulę cię bardzo mocno.

Hej dziewczyny,
Kochana 💝 podejmij jeszcze próbę rozmowy, ale z doświadczenia wiem, że jeśli druga osoba rozmawiać nie chce, to nie da się jej zmusić. 😢 Nie szukaj winy w sobie i walcz o siebie, bo na dłuższą metę takie zachowania ze strony ukochanej osoby zrobią z Ciebie wrak człowieka. Niech Ci się wszystko poukłada! 🌺

Zapedzilam sie w tych moich zapiskach dalej i w sumie takie pecherzyki to ja mialam wlasnie tak 12/13 dzien cyklu. A wtedy endo 13-15 mm. Wiem, ze to nic nie znaczy ale lekko mi cycki opadly.

Ale to endo może sobie jeszcze podrosnąć i generalnie wcale nie musi być grube.
Te 7mm jest okej, a do pęknięcia może mieć spokojnie nawet z 10mm
Nie ma co tak tego analizować :)

reklama
Do góry