reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Styczniowe mamy 2026

reklama
Z dzidzią wszystko dobrze, usg perfekcyjne. Pobrali krew na pappe, co do płci Pani twierdzi, że raczej dziewczynka, ale na razie nie przyjmuje tego do wiadomości bo poprzednim razem na prenatalnych też miała być dziewczynka, a zaledwie dwa tygodnie później już był chłopaczek. 😂

Hej dziewczyny
Czy któraś ma w wynikach bakterie w moczu ? Co bierzecie ? Czy np furagina jest bezpieczna ? Nie mogę się skontaktować już z lekarzem a dziś odebrałam morfologię

Hej dziewczyny
Czy któraś ma w wynikach bakterie w moczu ? Co bierzecie ? Czy np furagina jest bezpieczna ? Nie mogę się skontaktować już z lekarzem a dziś odebrałam morfologię
Warto też podkreślić jak prawidłowo pobierać mocz do badania. Po porannym prysznicu, środkowy strumnień i należy zastosować tampon lub gazę do pochwy - to mi ostatnio uświadomił lekarz, bo o tym nie widziałam a ponoć brak może wpływać na fałszywy wynik.

Warto też podkreślić jak prawidłowo pobierać mocz do badania. Po porannym prysznicu, środkowy strumnień i należy zastosować tampon lub gazę do pochwy - to mi ostatnio uświadomił lekarz, bo o tym nie widziałam a ponoć brak może wpływać na fałszywy wynik.
What? 😳 pierwsze słyszę o tamponie/gazie do pochwy, nie spotkałam się dotychczas z takim zaleceniem.
Z dokładnym podmyciem tuż przed przez nasikaniem do kubeczka owszem.

reklama
Hej dziewczyny
Nie wiem czy bakterie ci wyszły tylko w osadzie? Bo mi tak ostatnio wyszło i w sumie lekarz stwierdził że to nic jeśli pozostałe parametry są dobre. Stwierdził że zwłaszcza przy wysokich temperaturach to zawsze w osadzie wychodzą bakterie 🤔 Nic nie kazał brać...ale biorę profilaktycznie żurawinę

Do góry