reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Pogaduchy długoletnich i nowych starczek ♥️

Ja nie neguję innym badań.
Dla mnie możecie się badać dzień w dzień, jeśli krwi wam starczy.

Wyrażam swoją opinię, którą możecie puścić koło uszu/oczu, no ale przykro mi - mam do niej prawo. A to jak ja się zapatruję na moją ciążę (bo chyba do tego mi pijesz) to jest głównie mój biznes, jak i równolegle wasze prowadzenie waszych ciąż jest waszym biznesem, a nie moim, chyba to jest logiczne i wyjaśnień nie wymaga.
Bo na koniec dnia, ja za was do lekarza nie pójdę, więc nie wiem w czym problem.
I całe szczęście, że każdy może iść do lekarza za siebie i powalczyć o szansę na szczęśliwe zakończenie dla siebie. ;)

reklama
Ja tylko od siebie tyle powiem, że czasem na usg na tak wczesnym etapie obraz nie pokrywa się co do dnia, nawet jak jest owulacja potwierdzona monitoringiem. Może być 2 czy 3 dni różnicy względem daty z om a wielkością i nie musi to wcale świadczyć o niczym złym, bo zarodki rosną skokowo. Oczywiście nie chodzi mi o przypadki, gdzie widać czarno na białym, że jest dupa totalna. Ale myślę, że wtedy żaden rozsądny lekarz nie trzyma „na siłę”.
Myślę, że jeśli rośnie w normie i serce bije dobrze to nikt nie zakłada, że coś się wysra, więc też trudno przy takim małym crl wyrokować o jakichkolwiek wadach, więc każda walczy jak może. 😊
Nie wiem czy na kazdym etapie ale chyba nawet mowi sie o tygodniu. Nie wiem czy na koniec ciazy o 2 ale moge sie mylic.

I nie kazda tragedia. Jest choroba wiec wdrazam leczenie. Wyskakuje cos po drodze - wdrazam leczenie. A nie ch*j tam. Po co utrzymywac na sile. No tak to odbieram.

Czy choroba to zapobiegawcze przyjmowanie proga, bo dam pani just in case? Chyba nie.
Ale cóóóż, każdy robi inaczej, znam przypadki z życia takiego postępowania. :) I niestety, fiołków tam nie było. Gratulacji później też.

Robilam bete 8 dni pod rzad. A co! 😂
Spoko, ja badałam chyba 7 przyrostów i proga co 2 dni, bo taki miałam przykaz z kliniki. Przyjmuję 3 zastrzyki dziennie, a co trzy dni 4, bo mogę spełnić swoje marzenie o kolejnym dziecku. Nie po to walczyłam ponad trzy lata, położyłam się na stół i ostatecznie poddałam się ivf, żeby ot tak poddać życie swojego dziecka wyłącznie losowi, bo może akurat zarodek jest wadliwy.

Czy choroba to zapobiegawcze przyjmowanie proga, bo dam pani just in case? Chyba nie.
Ale cóóóż, każdy robi inaczej, znam przypadki z życia takiego postępowania. :) I niestety, fiołków tam nie było. Gratulacji później też.
Ale wiesz, ze jak wyjdziesz z domu to moze Cie auto potracic? To ten sam tok myslenia.

Spoko, ja badałam chyba 7 przyrostów i proga co 2 dni, bo taki miałam przykaz z kliniki. Przyjmuję 3 zastrzyki dziennie, a co trzy dni 4, bo mogę spełnić swoje marzenie o kolejnym dziecku. Nie po to walczyłam ponad trzy lata, położyłam się na stół i ostatecznie poddałam się ivf, żeby ot tak poddać życie swojego dziecka wyłącznie losowi, bo może akurat zarodek jest wadliwy.
Wlaczylam o obie. Od 2019 tylko i az dwie ciaze. Tony lekow, wizyt, usg, ktg gdzie co niektorzy nie wiedza co to ktg 😁 W drugiej kontakt z osoba z rumieniem zakaznym, ja bez przeciwcial, co tydzien usg przez 4 tyg. Takze no ksiazke bym napisala taka chociaz cieniutka.

reklama
Do góry