reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lutowe mamusie 2026

Nie wiem czy zwróciłas sobie uwagę na to że nie obcięłaś na dole zdjęcia danych :)

Aż zazdroszczę takiej ładnej fotki dzidziusia. U mnie w wydrukach jakość była bardzo słaba i zdjęcie nie nadaje się do pokazywania 🫣
Dziękuję Ci za czujność! O tej porze już mam chyba -50IQ...

Moje poprzednie zdjęcia to też była rozmazana plama, która wierzyłam, że jest dzieckiem, bo sama słyszałam serce 😅 to pierwsze "pokazowe" foto, które można gdzieś podesłać. Chyba kwestia sprzętu 🤷🏻‍♀️

reklama
Dziewczyny a powiedzcie mi czy jeśli lekarz zadecyduje że trzeba włączyć insuline do posiłków to samemu jakoś się oblicza dawki? Jakoś totalnie zielona w tym jestem, a obawiam się że insulina mi wjedzie od piątku przy tych moich cukrach 😫

Powiem wam że ja jestem załamana tymi swoimi wynikami i kompletnie nie potrafię zapanować nad nimi, bo to samo jedzenie na śniadanie mi wywali cukier a na kolację jedząc to samo jest cukier idealny.

Ostatnia edycja:
Dziewczyny a powiedzcie mi czy jeśli lekarz zadecyduje że trzeba włączyć insuline do posiłków to samemu jakoś się oblicza dawki? Jakoś totalnie zielona w tym jestem, a obawiam się że insulina mi wjedzie od piątku przy tych moich cukrach 😫

Powiem wam że ja jestem załamana tymi swoimi wynikami i kompletnie nie potrafię zapanować nad nimi, bo to samo jedzenie na śniadanie mi wywali cukier a na kolację jedząc to samo jest cukier idealny.
Niestety mam podobnie, tylko u mnie w ciągu dnia cukier jest ok, a rano wychodzi mi od 94 do 98, a bardzo pilnuje tego, co jem i mam wrażenie, że to kompletnie nic nie daje 😶 myślę, że lekarz ustala dawki na podstawie wyników :)

Niestety mam podobnie, tylko u mnie w ciągu dnia cukier jest ok, a rano wychodzi mi od 94 do 98, a bardzo pilnuje tego, co jem i mam wrażenie, że to kompletnie nic nie daje 😶 myślę, że lekarz ustala dawki na podstawie wyników :)
A jesz mały posiłek przed spaniem? Mi się cukier na czczo poprawia jak ok 23 zjem coś mlecznego, jogurt naturalny, kefir

Moze ma też znaczenie to ile ruchu masz po posiłku, u mnie lekarz zalecił wieczorne spacery na obniżenie porannych wyników...? Tak sobie gdybam porównując moją sytuację.

Ja co chwilę mam zawroty głowy, już nie raz na szybko uciekałam że sklepu bo bałam się że zemdleje. Nie wiem od czego to czy od cukrzycy czy coś się dzieje innego. Przeważnie też wtedy jest mi strasznie niedobrze. Jutro mam wizytę, więc zobaczę co mi powie plus wyszły mi ketony w moczu 😫
Hej. Ja nie mogę stać w kolejkach. Zaczynam mieć zawroty głowy jest mi nie dobrze. Chyba w każdej ciąży tak było. Slabo mi i mdleje. I to było pierwszy mój objaw przed testem. Stalam w kolejce i poczułam się tak jak w ciąży (oczywiście delikatnie to odczuwałam) i jak wróciłam zrobiłam test

reklama
Może tak być, że jakiś nagły spadek cukru był. Choć ja jak mierzyłam w takiej sytuacji cukry w domu to miałam ok, ciśnienie też ok. Nie wiem od czego to. W ogóle mam wrażenie, że im bliżej 2 trymestru tym słabiej się czuję. Nudności myślałam że już przychodzą, a znowu mam nasilenie, podobnie z bólami brzucha łapią mnie dzisiaj jakieś takie jakby skurczowe. W ogóle dół brzucha mam taki jakby zdrętwialy.
Zdretwisly czy napięty? Mnie zaniepokoiło ostatnio bo dwa dni z rzędu poczułam jakby mój brzuch był napięty , wybrzmiały . Najczęściej tak jest na pozniejszyn etapie ale teraz na wakacjach dużo więcej się łazilo i byłam wieczorami bardzo zmęczona.

Do góry