reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Pogaduchy długoletnich i nowych starczek ♥️

A moze beda jakies zajecia tylko raz w tyg? Wtedy macie i to i to, to sa 2 dni :)

A co do ozdob, co wracalam z czyms ze sklepu to bylo „znowu? Gdzie to postawisz?” :D nie mam juz gdzie stawiac to fakt, ale trudno :D
No właśnie jakbyśmy chodzili 1x w tygodniu na piłkę i 1x w tygodniu na muzykę to będziemy mieć zajęcia dodatkowe 2x w tygodniu i zastanawiam się czy dla takiego 2-3latka to już nie będzie za dużo. Zwłaszcza, że wcześniej nigdzie tak nie chodziliśmy i jeszcze nie wiem jak to będzie wyglądać ze zbieraniem się i wychodzeniem, zwłaszcza w zimie.

Mój mąż ma głeboko wyrąbane na to, jak wygląda nasze mieszkanie. Mogłabym walnąć fluorescencyjną plamę na środku ściany albo postawić kupę na szafce i zupełnie go to nie zainteresuje. Więc ozdabiam po swojemu i dla siebie.

reklama
Trafiliąmy dzisiaj na spacerze na sąsiedzkie śpiewanie i ojeju ale to było fajne. Ja kocham muzykę, młody też, bo staliśmy tak z 6 piosenek, a on stał koło gitarzysty i patrzył jak zahipnotyzowany ❤️
Dla mnie też super, bo dawno na niczym takim nie byłam, raczej wszystko nam wchodziło na pory drzemki, plus to jednak małe dziecko, ktorego nie interesują jeszcze takie eventy.

Teraz mam dylemat czy jednak nie zapisać go na jakieś zajęcia muzyczne, bo kurcze ja wiem, że jakieś zdolności w tym kierunku ma, ale nie chcę, żebysmy chodzili 2x w tygodniu gdzieś, bo to dużo dla 2-3 latka, musimy wybrać albo sport albo muzyka 🙈
Sport też mu się na pewno spodoba, ale muzyka go ciągnie.
Z doświadczenia Ci powiem, że to nie jest dużo, to dwie godzinki w tyg fajnych zajęć.
Mój mlody w wieku 2,5 roku chodził na gimnastykę sportowa i na basen, super było, teraz już od wrzesnia ma w przedszkolu judo, piłkę i basen więc to też sporo.

Z doświadczenia Ci powiem, że to nie jest dużo, to dwie godzinki w tyg fajnych zajęć.
Mój mlody w wieku 2,5 roku chodził na gimnastykę sportowa i na basen, super było, teraz już od wrzesnia ma w przedszkolu judo, piłkę i basen więc to też sporo.
To zobaczymy czy nam się zgrają dni :D mamy zajęcia muzyczne też niedaleko, może się uda :)

Nie jest powiedziane ile czasu te 2 dni beda, moze z czegos potem zrezygnowac, zreszta jak bedziecie widziec, ze to za duzo, to sami zrezygnujecie :) a zmiana hobby dotknie Was jeszcze z conajmniej 100 razy 😂

Zaraz zaczynam sobie pazurki robić ! 😁
Pewnie będę robiła przez cały dzień bo przy małym dziecku ciężko na raz 😁.

Mój ostatni dzień dzisiaj w pracy jest :) . Jutro idę krew oddać na powtórne badanie , ze starszym do dentysty na 10:45 . Później na zakupy i w sobotę pakujemy się a w niedzielę wyjeżdżamy, w końcu ! 🤗

Mnie wczoraj wieczorem zlapala migrena, nie wzielam tabletki no i cala noc z glowy.. dopiero rano… kocham swoja glowe..
A u mnie młody wstał równo o 3 w nocy i tak płakał, że głowa mała 🤐 .
Zauważyłam, że jak robi sobie drzemkę w dzień to nie ma w nocy cyrków, jak śpi w dzień to spokojną noc ma.

reklama
Do góry