reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lutowe mamusie 2026

Ja dzis mam wizyte, brzuch mnie znowu boli, znow mialam plamieniei tak mi sie w glowie kreci, jakbym miala zaraz sie przewrócić…
Dobrze, że masz wizytę, to będziesz spokojniejsza, gdy sprawdzisz, co u maluszka. Mi zdarzają się jeszcze jakieś małe plamienia, ostatnio znów nitka krwi, a od jutra zaczynam schodzić z leków i też już się stresuję, jak to będzie.
Trzymam kciuki, żebyś szybko poczuła się lepiej i aby w usg wszystko było w porządku. 🍀🤞🏻

reklama
My te kilka lat temu wzięliśmy prosty wózek, bez jakichś tam bajerów, z dobrą amortyzacją, z założeniem, że i tak będziemy korzystać z gondoli, a spacerówka przejściowo do momentu znalezienia fajnej typowo do tego przeznaczonej, bez zestawu. My akurat gondoli używaliśmy dłużej, bo syn był mały i wszystko robił później niż inne dzieci, ale służyła nam do spacerów. Jakieś tam zakupy to w foteliku, obok domu chodziliśmy w chuście kółkowej, a później, jak już siadał, to nawet na większość spacerów chodziliśmy w nosidle. ☺️ Ja też dużo bardziej wolę zainwestować kasę w porządne foteliki, zwłaszcza, że o ile z jedną łupiną sobie poradzimy, to te kolejne już musimy kupić x2. Nosidła i chustę sobie zostawiłam, więc czekają. Może i do zwykłej chusty się przekonam. :D Jaką używkę kupiłaś? Ja śledzę teraz na bieżąco olx i jakieś grupy, bo może akurat trafi się coś fajnego w korzystnej cenie, a jak nie to kupimy taki za góra 1500, bo i tak potrzebujemy tylko gondoli.
Wiesz że nawet nie wiem jaka to jest firma i model. To jest wózek w której siostra męża 2 dzieci woziła, nie był zniszczony więc odkupiliśmy. Zapakowałam żeby się nie kurzył i wrzuciliśmy na strych i tak leży i czeka 🤣 jak będziemy kupować fotelik to będę musiała się ją dopytać albo zaangażować męża żeby sprawdził bo kojarzę że do fotelików cybexa trzeba przejściówkę.

@annn1 A co do fotelików, to warto się zainteresować w sklepie, czy nie mają opcji wcześniejszej rezerwacji fotelika. My mieliśmy upatrzony i byłam umówiona tak, że jak napiszę kiedy mają go wysłać, to w dniu wysyłki wystawiali paragon i dzięki temu gwarancja nie uciekała, gdy leżał w kartonie. :) Zamawiałam ze szpitala tydzień przed planowym wywołaniem porodu. 😅 (dodam jeszcze, że rezerwowałam fotelik na jakichś promocjach i płaciłam taką promocyjną cenę, tylko już nie pamiętam czy wpłata była od razu czy przed samą wysyłką)
Tak do sklepu na pewno się wybierzemy, żeby ktoś nam doradził i dopasował fotelik. Dzieki za tip, dobrze wiedzieć, że można tak zrobić. Na pewno będę polować na jakieś promki. My prawdopodobnie będziemy potrzebować 2 fotelików albo 2 baz, bo ja jednak dość często swoim autem jeżdżę więc nie zechce nam się ciągle przekładać i przepinać wszystkiego.

Na pewno też do jakiegoś sklepu muszę odjechać i pooglądać dostawką do łóżka. Tu też mam jedną wielką zagadkę co się sprawdzi.

Możliwe ale powiem ci, że ja jakoś do gondoli kompletnie nie przywiązuje uwagi. Raz że jest ona tylko na 5 miesięcy, góra 6. Dwa nie wiadomo czy dziecko w ogóle zechce w niej jeździć. Trzy z racji tego że mieszkamy w domu obstawiam że i tak mało będziemy z niej korzystać a jak się wybierzemy do sklepu to i tak pewnie będzie w foteliku albo chuście bo nie zechce mi się pakować gondoli na chwilę. I chyba właśnie w ten fotelik zechce zainwestować żeby miał opcje rozkładania. A później jeśli będzie potrzebna to pomyślę o jakiejś wygodnej spacerówce.
pewnie, zobaczysz jak będzie z maluchem ☺️ mnie wszyscy mówili żebym gondolę kupiła byle jaką i dopiero fajną spacerówkę, a obu używałam tyle samo 😅 jak no roczek zaczęła chodzić tak wózek be 🤷🏼‍♀️ ale ja też chciałam wózek już z myślą właśnie o drugim dziecku 😁

Co do fotelika to nas namówili na cybexa bo właśnie się rozkłada itp… ale szczerze to chyba go sprzedam i kupię coś innego bo to jak to jest ciężkie… dramat. I mieszkam w domku więc za dużo noszenia go nie było. Ale serio jak byłam sama no w sklepie to przełożenie tego z dzieckiem to był dramat. Wózek z gondolą 10 kg i samo nosidło z dzieckiem w środku prawie tyle samo. Dramat. Bardzo żałowałam tego zakupu. Tak mi mówili że jak w domku mieszkam to nie będzie taki problem z noszeniem bla bla… mhm.
Tym razem pojedziemy do 8 gwiazdek jak kupimy auto i zobaczę te inne często polecane. Najwyżej cybexa sprzedam, fakt bez bazy bo z bazy korzysta córka bo mamy teraz Sirone, no ale może i tak się uda 🤷🏼‍♀️

Co tam u was misie ?
Tragedia... Jak od początku ciąży właściwie nie miałam ani pół objawu, tak od poniedziałku non stop mi niedobrze 🤢 Już nie wiem jak sobie z tym radzić, nic mi nie smakuje, jem tylko po to żeby jeść bo żadnej przyjemności z tego nie mam 😩 Wzięłam dzisiaj w końcu Pregna Vomi ale pomogło tylko na chwilę 😢 W każdej ciąży w okolicach 12tc objawy się uspokajały a w tej dopiero się zaczęły

Ja juz ugotowałam obiad i leze, caly czas chce mi sie spac. Jutro na 6 ide oddać krew na pappe.. 🙈 ogólnie stres zaczyna mnie ogarniać

pewnie, zobaczysz jak będzie z maluchem ☺️ mnie wszyscy mówili żebym gondolę kupiła byle jaką i dopiero fajną spacerówkę, a obu używałam tyle samo 😅 jak no roczek zaczęła chodzić tak wózek be 🤷🏼‍♀️ ale ja też chciałam wózek już z myślą właśnie o drugim dziecku 😁

Co do fotelika to nas namówili na cybexa bo właśnie się rozkłada itp… ale szczerze to chyba go sprzedam i kupię coś innego bo to jak to jest ciężkie… dramat. I mieszkam w domku więc za dużo noszenia go nie było. Ale serio jak byłam sama no w sklepie to przełożenie tego z dzieckiem to był dramat. Wózek z gondolą 10 kg i samo nosidło z dzieckiem w środku prawie tyle samo. Dramat. Bardzo żałowałam tego zakupu. Tak mi mówili że jak w domku mieszkam to nie będzie taki problem z noszeniem bla bla… mhm.
Tym razem pojedziemy do 8 gwiazdek jak kupimy auto i zobaczę te inne często polecane. Najwyżej cybexa sprzedam, fakt bez bazy bo z bazy korzysta córka bo mamy teraz Sirone, no ale może i tak się uda 🤷🏼‍♀️
ja znowu kocham ten fotelik bo fakt ze go wpiełam na stelaz i rozlozylam na plasko byl dla mnie zbawieniem bo wiedzialam ze ma wygodnie i bałam sie bardzo bezdechow ale wlasnie ten ciezar….. jest prze straszy🙈 jeszcze z poczatku ok ale jak mlody mial juz z 5 kg to ledwo go niosłam jak bardzo są fajne tak jednoczenie cieżkie🙈🙈🙈

reklama
hej, ja po prenatalnych. Przeziernosc 1,3mm, wszystko na miejscu i w porządku.
Jutro idę na krzywą🥴

Jeśli chodzi o wózki to mam Roan Ivi. Prowadzi się jak piórko, a to dla mnie było bardzo ważne, żeby przyjemnie się jeździło i mial dobra amortyzację. Jest trochę ciężki, jak to wózki 2w1. Nienawidzę jak muszę z wózkiem walczyć albo się siłować żeby skręcił, ten skręca praktycznie w miejscu paluszkiem

Do góry