reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lutowe mamusie 2026

Super 😍 piękna dzidzia 😍
O właśnie zastanawiałam się czy już można zapisywać się na prenatalne 2 trymestru, chyba jutro zadzwonię. Zapisali Cię na podstawie pierwszego skierowania ? Bo tak mi ginekolog mówił że powinni. I zalecił mi żeby najlepiej około 22 tygodnia bo najwięcej widać
mnie tez od razu zapisali na kolejne 😀 takze chyba jedno skierowanie wystarcza na dwa bo nic nie mowili o ponownym🤔 17.09 czyli bede 20+5

reklama
drugi dzień się nie wyspałam… dopiero wróciliśmy do domu, bo przesiedziałam z dzieckiem ponad 2 godziny u lekarza głównie po zwolnienie lekarskie, bo ta lekarka na NFZ nie ma nawet usg w gabinecie… a do niej nie ma zapisów godzinowych, tylko przychodzisz i stajesz w kolejce… moje dziecko dzisiaj przeszło samego siebie w tej przychodni. Marzyłam tylko o powrocie do domu 🙈😅 no ale jutro mam USG więc podejrzę tego mojego drugiego ancymonka.

Czy u Was lekarze w gabinetach mają usg z dodatkowym ekranem i widzicie wszystko na bierząco? U tego lekarza u którego będę jutro jest taki ekran co mnie bardzo cieszy, ale u tej drugiej lekarki nie ma i dopiero widzę dziecko na wydrukach z usg.
Ja widzę wszystko na bieżąco na ekranie lekarza, ma tak ustawione żebyśmy oboje widzieli :)

Ukrywacie jeszcze ciążę czy już nie? Ja stwierdziłam że po jutrzejszym badaniu przestanę ukrywać ☺️ nie będę się chwalić wszem i wobec ale nie będę już tak zakrywać brzucha i jak ktoś zauważy to nie będę kręcić że nie nie 😅😅

Jestem po usg, lekarz powiedzial ze taki byle jaki wynik cytologii jest czesto w ciazy.. a tym polipem mam sie nie martwic tez, wziac ten duphaston do konca i zobaczymy.
A tu juz 5cm czlowieka, termin z dzis pokazuje 14.02 zamiast 17.02 🙈😅
IMG_7973.jpeg

Dziewczyny, czy jak się wpatrzycie, leżąc na plecach na płasko, też wam dół brzucha tak jakby podskakuje? Ja już obserwuję to od jakiegoś czasu, jakby delikatne ruchy, nie są regularne, nasilają się po jedzeniu i tak się zastanawiam, czy to możliwe, żeby widzieć ruchy dziecka tak szybko. Chociaż jak sobie przypominam pierwszą ciążę, to za bardzo ruchów nie czułam, nawet na końcu, jedynie właśnie takie podskakiwania brzucha (na końcu to wiadomo, że już bardziej konkretne i zauważalne), ale to też widziałam, a nie czułam 🤷‍♀️

Plamienie na pewno od polipa, pytalam dwa razy o ten bol brzucha powiedzial zeby sie nie martwic. Nie wiem jakos nie jestem przekonana do tego lekarza, dzis lepiej bylo na wizycie. Ale mam dziwne odczucia co do niego
Mi moja dr mówiła ze na tym etapie ciąży mogą być takie bóle w związku z tym że macica rozciąga się i podnosi się wyżej. Mogą rozciągać się więzadła, organy powoli też się przemieszczają, jak są jakieś zrosty w brzuchu to też mogą dawać o sobie znać. O ile ten ból nie jest bardzo silny taki że nie mogę się wyprostować, nie towarzyszą temu krwawienia, gorączka to raczej na spokojnie do tego mam podchodzić.

reklama
A w ogóle dzisiaj się tak źle czuję, że to aż niemożliwe. Biorę cały czas xonvea, niby pomaga, ale dziś mimo to mdłości mam straszne. Tak sobie myślę, że to może przez to, że długo spałam, bo położyłam się wczoraj po 22, a wstałam dziś dopiero po 11 🙈

Do góry