reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Pogaduchy długoletnich i nowych starczek ♥️

reklama
Ja chyba wrocę do usypiania wcześniej, bo jak usypiam o 21 to zasnąl teraz... co oznacza 9h snu nocnego + 2h drzemki i to łącznie wydaje mi się za mało.

Ja chyba wrocę do usypiania wcześniej, bo jak usypiam o 21 to zasnąl teraz... co oznacza 9h snu nocnego + 2h drzemki i to łącznie wydaje mi się za mało.
U nas przy 11h snu na dobę jest ciężko a mój jest jednak trochę starszy. A jak zaczniesz usypiać wcześniej to zaśnie?

U nas przy 11h snu na dobę jest ciężko a mój jest jednak trochę starszy. A jak zaczniesz usypiać wcześniej to zaśnie?
Nie wiem. Wcześniej usypialam 20:30, ale własnie cięzko było i myślalam, że za mało jest zmęczony. Ale od kilku dni mam co wieczor płacze.
Z drugiej strony nie budzi się w nocy 🙈

Z każdej strony 💩

Ok więc chodzi o spadek cukru, no to miałoby sens.
Ta położna tak to ubrała jakby naczelnym problemem było to, że cycek będzie pełny. Myślę sobie, ale mi problem. 😅
Kurde, nie chce zabrzmieć jak stara baba, ale uwierz, że pełen cycek jest w chooj problemem przy rozkręconej dobrze laktacji i bywa, że laktator wcale tej ulgi nie da.
Raz mi się młody nie obudził na jedno karmienie i jak się obudziłam jakąś godzinę po zwykłej porze karmienia, to myślałam, że aaaaa nie obudzę go tylko laktatorem ściągnę. Boooze no nie mogłam do uczucia ulgi jak po karmieniu ściągnąć, a to ból może być serio mega i ciężko mi to do czegoś porównać 😂

Nie wiem. Wcześniej usypialam 20:30, ale własnie cięzko było i myślalam, że za mało jest zmęczony. Ale od kilku dni mam co wieczor płacze.
Z drugiej strony nie budzi się w nocy 🙈

Z każdej strony 💩
Może być, że już przemęczony. U nas był taki moment, że czy kładliśmy się spać 5 czy 7 godzin od drzemki to tak czy siak zasypianie trwało 1-1,5h, więc wolałam kłaść wcześniej

reklama
Moj teraz zasypia wtulony. Bez drzemki w dzień bo ni hu hu nie szło nawet na siłę uspać. U mnie w sumie śmieszna sytuacja bo jak mój ma wolne to mały śpi nawet do 10 rano 😱 więc odsypia sobie zaległe czy co ? I w sumie wtedy robi też drzemki i szybciej spać idzie to zdarza się w weekendy tylko. Zastanawiałam się czy ojciec z synem mogą być aż tak zsynchronizowani 🤦 .

Do góry