reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Pogaduchy długoletnich i nowych starczek ♥️

Oj tak, u szwagierki syn tak miał. Była bardzo zdziwiona, że zęby mleczne mogą mieć korzenie i to w cale nie takie małe 😳
I Nas to rodzinne więc ja nie jestem zdziwiona 🤣 . Ale faktycznie, żeby mleczaki miały takie korzenie ? 😱

Mam nadzieję ,że obejdzie się bez płaczu bo Nasza dentystka na urlopie i idziemy gdzie indziej :(
Nie boi się ale jednak z tamtą swoją sztamę trzyma młody :) i pierwszy raz jak był wszystko tłumaczyła i wgl a tu nie wiem czego się spodziewać ... W dodatku na NFZ a do swojej prywatnie.

reklama
Nie no, ja wierzę, cycobóle to wogóle zło.
Ale myślałam, że taki laktator elegancko zrobi robotę za bombelsa i opróżni. 🙈

To zależy od tego jak Ci piersi będą reagować. Bo np. ja laktatorem ściągalam super, ale ja nigdy dziecka nie przystawiałam. Spokojnie wykarmiłam tyle, ile chciałam i mialam szufladę zamrożonego zapasu, ale ja ponad rok cisnęlam 7-8 sesji na dobę, a potem do 2 urodzin syna 6-7 sesji. Sesje o tych samych godzinach, nie odciągałam w plenerze, a każde ominięcie sesji z jakiegoś powodu powodowało od razu spadek o 200ml, który odpracowywałam potem tydzień. Więc to był jeden wielki stres dla mnie.
Tylko ja mialam świadomość, że nie mam możliwości podania mm ze względu na alergię syna.

Wracając, są kobiety, u ktorych laktator wcale fajnie nie ściąga, albo sciąga, ale rozkręcenie laktacji z laktatorem zajmuje miesiąc. Więc to zobaczysz po porodzie.

Dziecko to najlepszy laktator 😁 . Jak zaciągnie cyca Mamy to raz, że lakatacje rozkręci a dwa nie masz zastoju w piersiach .
.

Ja tylko powiem z własnego doświadczenia po pierwszym synu, miałam takie zapalenie piersi, że myślałam o tym czy nie rozpędzić się i głową w ścianę piznąć, serio.
Prawie 40 stopni gorączki, dreszcze , brakowało mi siły. Dlatego przystawiaj Kajtka nawet jak będzie spał.
Po policzku delikatnie palcem ruszasz i samo łapie :)

Ja pamiętam jak raz zwisałam z laktatorem głową dół z łóżka bo przeczytalam, że odciąganie zastojen w dół pomaga, a ja mialam zastoj na górze 🤣🤣🤣

Zadzialało.

To zależy od tego jak Ci piersi będą reagować. Bo np. ja laktatorem ściągalam super, ale ja nigdy dziecka nie przystawiałam. Spokojnie wykarmiłam tyle, ile chciałam i mialam szufladę zamrożonego zapasu, ale ja ponad rok cisnęlam 7-8 sesji na dobę, a potem do 2 urodzin syna 6-7 sesji. Sesje o tych samych godzinach, nie odciągałam w plenerze, a każde ominięcie sesji z jakiegoś powodu powodowało od razu spadek o 200ml, który odpracowywałam potem tydzień. Więc to był jeden wielki stres dla mnie.
Tylko ja mialam świadomość, że nie mam możliwości podania mm ze względu na alergię syna.

Wracając, są kobiety, u ktorych laktator wcale fajnie nie ściąga, albo sciąga, ale rozkręcenie laktacji z laktatorem zajmuje miesiąc. Więc to zobaczysz po porodzie. Bo

Ja pamiętam jak raz zwisałam z laktatorem głową dół z łóżka bo przeczytalam, że odciąganie zastojen w dół pomaga, a ja mialam zastoj na górze 🤣🤣🤣

Zadzialało.

Czego ludzie nie wymyślą, żeby sobie dogodzić ? 🤣🤣

Jak pomogło to @loumarie polecamy jak najbardziej, przetestowane przez Loke 😁

I Nas to rodzinne więc ja nie jestem zdziwiona 🤣 . Ale faktycznie, żeby mleczaki miały takie korzenie ? 😱

Mam nadzieję ,że obejdzie się bez płaczu bo Nasza dentystka na urlopie i idziemy gdzie indziej :(
Nie boi się ale jednak z tamtą swoją sztamę trzyma młody :) i pierwszy raz jak był wszystko tłumaczyła i wgl a tu nie wiem czego się spodziewać ... W dodatku na NFZ a do swojej prywatnie.
Trzymam kciuki, żebyście i tym razem trafiło na fajnego dentystę 🤞🏻

Wracając, są kobiety, u ktorych laktator wcale fajnie nie ściąga, albo sciąga, ale rozkręcenie laktacji z laktatorem zajmuje miesiąc. Więc to zobaczysz po porodzie.

Zadzialało.
Też zdarzało się że przyjmowałam różne pozy, ale tak hardcorowych nie 😂

Weźcie mnie dziewczyny palnijcie. Narzekam na brak snu, normalne. Zamiast spać bo 3 chłopa w domu jeszcze śpi to ja od 6:50 na nogach (rzekomo wyspana) 🤣🤣🤣.
Czy ja już mówiłam, że mi nie dogodzi ? Mówiłam 🤦

Moje dziecko dziś 5.20 pobudka. Udało się jeszcze do 6 pociągnąć. Dziś wróciłam do żłobka, a ja krew upuścić. W przychodni patrzę, zapomniałam zabrać siku z domu. A że mam czas to pojechałam i wróciłam.

Moja koleżanka bardzo bała się dentysty, w wieku 20 lat jak poszła, na wizytę to się okazało, że ma mleczka jeszcze 😅

reklama
Do góry