reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Pogaduchy długoletnich i nowych starczek ♥️

reklama
Zastanawiam sie czasem, bo nigdy zdiagnozowana nie bylam na ile adhd uruchamia sie w zyciu doroslym, bo za dzieciaka nie czulam u siebie pewnych rzeczy i bylo spoko, tak w doroslym zyciu mam takie ksiazkowe objawy, ze szok! I teraz nie wiem, czy to adhd, czy po prostu doroslosc 😂
Zawsze możesz sobie zrobić diagnozę :)
Niektóre typy zachowań też wychodzą z czasem. Czasami potrzebny do tego jest jakiś zapalnik, a czasami wystarczy po prostu wiek.

Ja tak patrzę na mojego męża, to widzę w nim bardzo mocny rys autystyczny, którego nie widziałam jeszcze 5 lat temu. Tyle, że jak jego rodzina zaczęła mi opowiadać jaki był za dzieciaka, no to widzę, że już wtedy było nie halo, tylko ja o tym nie wiedziałam. A teraz wiem na co patrzeć i widzę.
Moze masz podobnie? Wiesz na co zwracać uwagę?

Pozdro z kawka pistacjowa, która zaraz zwroce zapewne w odplyw 😏

Co do adhd, ja mam na bank, mój syn zdiagnozowany mając lat 14, autyzm i adhd, ale nikt by oczywiście nie powiedział, jednak ja wiem na co patrzeć, co było inne, dziwne, zastanawiające...
20250805_124558.jpg

Pozdro z kawka pistacjowa, która zaraz zwroce zapewne w odplyw 😏

Co do adhd, ja mam na bank, mój syn zdiagnozowany mając lat 14, autyzm i adhd, ale nikt by oczywiście nie powiedział, jednak ja wiem na co patrzeć, co było inne, dziwne, zastanawiające...Zobacz załącznik 1715428
U mnie drineczki 0 😛

Mój narzeczony ma nieoficjalnie ADHD, ja mu zdiagnozowałam 😝 ale to jest 100% przykład z książki

@Lunaa09 wspołczuję mdłości i wymiotów. Czy męczyły Cię w kazdej ciąży? 🥹

Chyba też zaraz u mnie kawka wleci 🤔🤩
Ja ogólnie w każdej ciąży czułam się tragicznie, pierwszy trymestr mnie zawsze przeorał równo, później drugi był znośny a trzeci znowu kosmos, zadyszki, rozejście spojenia, rwa kulszowa...
Teraz i tak jeszcze nie jest tragicznie, w ciazy poronionej, to nie mogłam rano wstać z łóżka, serce waliło mocno, mroczki przed oczami, wstawałam to chodziłam zgięta w pół takie miałam mdlosci...nie lubię orkesu ciąży przez to, dla mnie to katorga 😔

reklama
Zawsze możesz sobie zrobić diagnozę :)
Niektóre typy zachowań też wychodzą z czasem. Czasami potrzebny do tego jest jakiś zapalnik, a czasami wystarczy po prostu wiek.

Ja tak patrzę na mojego męża, to widzę w nim bardzo mocny rys autystyczny, którego nie widziałam jeszcze 5 lat temu. Tyle, że jak jego rodzina zaczęła mi opowiadać jaki był za dzieciaka, no to widzę, że już wtedy było nie halo, tylko ja o tym nie wiedziałam. A teraz wiem na co patrzeć i widzę.
Moze masz podobnie? Wiesz na co zwracać uwagę?
No fakt, troche wiecej wiem na ten temat, moze dlatego udaje mi sie wychwycic :D ale w sumie z mezem mialam dokladnie to samo, zaczelam zauwazac pewne rzeczy dopiero po diagnozie syna, do tego momentu po prostu mnie wkurzal 😂
Sama siebie chyba nie bede diagnozowac, bo dobe i tak traktuje jak taka z gumy i wiem, ze sie nie zajme soba jakby nalezalo, wiec odpuszcze, przezyje w nieswiadomosci :D

Do góry