reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

in vitro z komórką dawczyni

W 12 tc łożysko nie osiąga dojrzałości, jest to co najmniej kilka tygodni później a u kobiet po 40 produkcja progesteronu jest często zbyt niska.

reklama
Ojej strasznie mi przykro!!! A czy mialas już wcześniej ciążę biochemiczną? Ja miałam jeden transfer przed udanym właśnie biochem ale u mnie znacznie niższe bety i dr TŻ mówił ze biochem oznacza ze zarodek próbował się zagnieździć bo jednak beta się wydzieliła i że to znaczy że organizm dopuszcza myśl o ciąży tylko trzeba zoptymalizować przygotowanie śluzówki. Może warto sprawdzić tez ile masz proga?
Ściskamy Cię mocno, bo Ci trudno dzisiaj, ja tam nadal wierzę że się w końcu uda i będzie dzidzia.

Ojej strasznie mi przykro!!! A czy mialas już wcześniej ciążę biochemiczną? Ja miałam jeden transfer przed udanym właśnie biochem ale u mnie znacznie niższe bety i dr TŻ mówił ze biochem oznacza ze zarodek próbował się zagnieździć bo jednak beta się wydzieliła i że to znaczy że organizm dopuszcza myśl o ciąży tylko trzeba zoptymalizować przygotowanie śluzówki. Może warto sprawdzić tez ile masz proga?
Ściskamy Cię mocno, bo Ci trudno dzisiaj, ja tam nadal wierzę że się w końcu uda i będzie dzidzia.
Raz był dramatyczny krwotok przy pustym jaju płodowym. Ale bety były wtedy rzeczywiście dużo niższe niż teraz. Progesteron teraz był średni ale w klinice uznali, że ok: 20,02. To jest drugi raz w moim życiu, kiedy w ogóle beta hcg ruszyła. Jak ż optymalizował przygotowanie śluzówki ?

reklama
Raz był dramatyczny krwotok przy pustym jaju płodowym. Ale bety były wtedy rzeczywiście dużo niższe niż teraz. Progesteron teraz był średni ale w klinice uznali, że ok: 20,02. To jest drugi raz w moim życiu, kiedy w ogóle beta hcg ruszyła. Jak ż optymalizował przygotowanie śluzówki ?
Hormonalnie. Pamiętam i sprawdziłam w diagnostyce moje wyniki: przed włączeniem progesteronu (u mnie na 135h przed transferem) musial byc niemal zerowy (mialam 0.09) a estrogeny wysokie (u mnie 236). Jeśli progesteron bylby wyzszy - kasowal cykl. Z kolei w dniu przed transferem progesteron mial byc conajmniej 25 ( ja mialam 84).
pytalam czemu tak / przeciez juz wlaczam suplementacje to czemu najpierw ma byc taki zerowy a potem wysoki - mowil ze jesli przed wlaczeniem nie jest zerowy a juz sam rosnie to znaczy ze moze byc przedwczesne dojrzewanie endometrium i zarodek sie moze nie zagniezdzic. Ja po potwierdzeniu ciąży obsesyjnie badalam bete i proga, raz na poczatku spadl do 31 ale potem to 60-85 bylo - przestalam sprawdzac jak juz bylo widoczne serce czyli bylo wiadomo ze sie udalo.

Do góry