reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2026

Ja też to przeszlam. W 17 tyg rok temu . Poszłam na kontrolę gin robi mi USG i mówi że nie ma dobrych wieści dziecko nie żyje. Poród pochówek trudny czas.. Wylane morze łez ciężko było i wracam myślami do tych chwil praktycznie codziennie. 🥺
Nie chciałam ciąży rozmawialiśmy dużo z mężem ... jak to mówią czas leczy rany.. to chyba będzie najlepsze lekarstwo jeśli urodzin nam się bejbik. Zawsze będę o nim pamiętać i jego małego ciałko zostanie ze mną do końca w pamięci .🥹 I pisze to specjalnie tu bo wiem ze będą to czytac kobiety które tak jaka ja straciły dziecko to nie poddawajcie się i pamiętajcie po burzy zawsze wyjdzie słoneczko
Nie jesteśmy poprostu z tym same 🫂😊 to nie jest nasza wina . Wiem że dużo kobiet z tym musi żyć 🥺🫂
tule mocno!!! a wiadomo jaka moglabyc tego przyczyna?

reklama
Dzień dobry wszystkim🙂 chciałam sie przywitać. Ciąża potwierdzona, mały człowiek ma 9mm i bijące serduszko❤️ wstepnie termin na 23.05. Ja sie czuje fatalnie, ale to jest nieważne. Oby tylko maluch dobrze sie rozwijał, czego wam wszystkim również życzę 🙂
@Inai Czy ja Cię nie kojarzę z kwietniówek 2024? ;)

Dzień dobry wszystkim🙂 chciałam sie przywitać. Ciąża potwierdzona, mały człowiek ma 9mm i bijące serduszko❤️ wstepnie termin na 23.05. Ja sie czuje fatalnie, ale to jest nieważne. Oby tylko maluch dobrze sie rozwijał, czego wam wszystkim również życzę 🙂
To już spory człowiek! Jeden dzień różnicy mniedzy terminami porodu a aż 2mm różnicy miedzy dziećmi. 😉

Coś czuje, że druga dama gości w moim brzuchu. Córka w 6+4 miała 0.66 a ten bejbik ma 0.70. W tym samym tygodniu oraz dniu 😜

tule mocno!!! a wiadomo jaka moglabyc tego przyczyna?
Nic konkretnego w histo nic nie wyszło a maluszka nie badaliśmy nie wiem chyba nie chciałam 🥺może to błąd .. Prawdopodobnie pojawił się skrzep i doszło do niedotlenienia . Robiłam pozniej badania w kierunku trombofili i wyszło pai1 i obecność haplotypu M2 w układzie heterozygotycznym co wiąże się to z nawracającymi poronieniami. Dlatego biorę już acard od starań i neoparin od pozytywnego testu.
Po stracie po maluszku zaszłam w kolejną ciążę ale clexane i acard było wdrożone dopiero po pojawieniu się zarodka i to było chyba za późno zatrzymał się na 7/9 tyg Teraz już biorę jak tylko szybko mogło się dać . Więc 🤞🏻🤞🏻🤞🏻 i 🙏🏻 żeby wszytko dobrze się skończyło skończyło.

Mam już dwie córki 14 i 9 z nimi nie było żadnego problemu na szczęście . Jedynie jak chcieliśmy druga to wyszło że mam raka tarczycy to trzeba było usunąć dojsc do siebie i można było działac.
Także trochę przeszłam i już mam nadzieję że będzie tylko lepiej . Jak to mój mąż mówił już chyba wyczerpaliśmy co źle i musi być teraz dobrze ♥️ 😊

A prenatalne też wtedy są na fundusz czy mimo wszystko płatne?
Ja chodzę prywatnie ale prenatalne mam na fundusz, sami dzwonili z kliniki mnie umówić już w ramach NFZ. Ja mam dopiero 12 listopada, proponowali tydzień wcześniej ale z uwagi na pracę nie mogłam. Wydaje się tak odległy termin a to minie zanim się obejrzymy ☺️

Nic konkretnego w histo nic nie wyszło a maluszka nie badaliśmy nie wiem chyba nie chciałam 🥺może to błąd .. Prawdopodobnie pojawił się skrzep i doszło do niedotlenienia . Robiłam pozniej badania w kierunku trombofili i wyszło pai1 i obecność haplotypu M2 w układzie heterozygotycznym co wiąże się to z nawracającymi poronieniami. Dlatego biorę już acard od starań i neoparin od pozytywnego testu.
Po stracie po maluszku zaszłam w kolejną ciążę ale clexane i acard było wdrożone dopiero po pojawieniu się zarodka i to było chyba za późno zatrzymał się na 7/9 tyg Teraz już biorę jak tylko szybko mogło się dać . Więc 🤞🏻🤞🏻🤞🏻 i 🙏🏻 żeby wszytko dobrze się skończyło skończyło.
Kochana teraz juz bedzie wszystko dobrze ! ;)

reklama
Do góry