reklama
93kora
Moderator
My mieliśmy odłożone trochę tysięcy. Mój J zna się na remontach, pomoże mu mój brat. Mój wujek pomoże przy łazience bo jest fachowiec od kafli i hydraulik.No mega lipa, że Ci się tak Kora wszystko zesr..ło, ale z drugiej strony kurcze masz pewność, że serio wam te 40 tysięcy starczy na remont? Jednak tam jest dużo do zrobienia. A jak wykończenie w sensie kafle, panele, meble?
Musi starczyć. Jakoś to bedzie, musi być...
Aby tylko uzbierać te 40.000 najpierw.
niezapominajka876
Fanka BB :)
Jeśli macie pomoc fachowców i będziecie sami remontować to powinno być ok, chyba że będzie trzeba kuć i robić wszystko od początku. My teraz też sami, jedyne łazienkę i elektrykę nam ktoś robi i gdyby nie koszta właśnie łazienki to remont wyniósł by dużo mniej.My mieliśmy odłożone trochę tysięcy. Mój J zna się na remontach, pomoże mu mój brat. Mój wujek pomoże przy łazience bo jest fachowiec od kafli i hydraulik.
Musi starczyć. Jakoś to bedzie, musi być...
Aby tylko uzbierać te 40.000 najpierw.
xewee
Moderator
Oo mi możesz podesłać opinie na privNo właśnie dla mnie nie za bardzo. Dlatego nie chce się dzielić publicznie opinią, bo boję się że zostanę zjedzona.
EDIT: wiadomo, sceny przemocy nie były przyjemne, dość dużo i drastyczne, ale po tylu opiniach w internecie myślałam że film gorzej na mnie wpłynie. Nie neguje tego, że dla kogoś może być bardzo trudny i bardzo drastyczny.
A ty się w końcu wybrałaś?
loumarie
No ja tak pytam bo w zasadzie znam te sprawy od strony mocno kosztowej ale może to jest zależne od regionu, województwa.
Jakieś dwa lata temu z mężem ogarnialiśmy od etapu deweloperskiego i biło to po kieszeni, szczerze. Nie wiem ile suma summarum wyszedł remont, plus u nas też meble, sprzęty ale myślę, że minimum te 100 tysięcy na pewno, wyłączając ogród (bo to już później mój mąż ogarniał i według mnie mocno przesadzał i mnie wkur...) a i tak wiele rzeczy ja organizowałam taniej typu panele nie z jakiejś super półki, kafelki nie za 150 z metra, etc etc.
Jakieś dwa lata temu z mężem ogarnialiśmy od etapu deweloperskiego i biło to po kieszeni, szczerze. Nie wiem ile suma summarum wyszedł remont, plus u nas też meble, sprzęty ale myślę, że minimum te 100 tysięcy na pewno, wyłączając ogród (bo to już później mój mąż ogarniał i według mnie mocno przesadzał i mnie wkur...) a i tak wiele rzeczy ja organizowałam taniej typu panele nie z jakiejś super półki, kafelki nie za 150 z metra, etc etc.
93kora
Moderator
Całe szczęście sprzęty mamy swojeNo ja tak pytam bo w zasadzie znam te sprawy od strony mocno kosztowej ale może to jest zależne od regionu, województwa.
Najdrożej to łazienka zawsze wychodzi.
xewee
Moderator
Samemu mozna na pewno zaoszczędzić, ale właśnie materiał tez swoje kosztuje...No ja tak pytam bo w zasadzie znam te sprawy od strony mocno kosztowej ale może to jest zależne od regionu, województwa.
Lwica1410
U nas tyle czasu trwa wykańczanie, że jak by to robiła ekipa pewnie by różnica w kosztach nie była zbyt duża. Przez te kilka lat mocno materiały itp. poszły w górę. No ale jak ja sam, to trochę trwa, zwłaszcza jak na początku był czas tylko w niedzielę.
loumarie
Wykańczanie mieszkania czy domu to człowieka samo może wykończyć. 
Ja pamiętam jak u nas było. Całe lato na budowie. Budowa, market budowlany, budowa, market budowlany. Jesień wybiła a wprowadzić się nie mogliśmy, bo jeszcze braki były.
Mieliśmy potem jechać na wakacje, odpocząć po tym, ale już nie pojechaliśmy. Teraz mieliśmy wyjazd 2 tygodnie w kwietniu, finalnie musiałam odwołać. Myślałam, później w ciągu roku może coś, to w czerwcu wyszła ciąża. Teraz czekać aż syn opuści statek matka, parę miesięcy podłapie i mu biorę bagażyk i jedziemy, nie daruję, bo muszę psychicznie odpocząc.
Ja pamiętam jak u nas było. Całe lato na budowie. Budowa, market budowlany, budowa, market budowlany. Jesień wybiła a wprowadzić się nie mogliśmy, bo jeszcze braki były.
Mieliśmy potem jechać na wakacje, odpocząć po tym, ale już nie pojechaliśmy. Teraz mieliśmy wyjazd 2 tygodnie w kwietniu, finalnie musiałam odwołać. Myślałam, później w ciągu roku może coś, to w czerwcu wyszła ciąża. Teraz czekać aż syn opuści statek matka, parę miesięcy podłapie i mu biorę bagażyk i jedziemy, nie daruję, bo muszę psychicznie odpocząc.
reklama
Lwica1410
No ja po 2 latach zaczęłam mówić, że nie wiem kto kogo wykańcza. My dom czy dom z nas. Po 7 latach mamy w końcu przewagęWykańczanie mieszkania czy domu to człowieka samo może wykończyć.
Mieliśmy potem jechać na wakacje, odpocząć po tym, ale już nie pojechaliśmy. Teraz mieliśmy wyjazd 2 tygodnie w kwietniu, finalnie musiałam odwołać. Myślałam, później w ciągu roku może coś, to w czerwcu wyszła ciąża. Teraz czekać aż syn opuści statek matka, parę miesięcy podłapie i mu biorę bagażyk i jedziemy, nie daruję, bo muszę psychicznie odpocząc.![]()
Jeszcze dodam, że ja się wprowadziłam jak były ściany bez tynków, na podłodze tylko wylewka, jedyny kran w łazience i kąpiel w misce. W sypialni wiatr hulał. Dobrze, że to był sierpień. Tak od listopada było trochę gorzej.