reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Pogaduchy długoletnich i nowych starczek ♥️

Prawda.

Ostry film co?
No właśnie dla mnie nie za bardzo. Dlatego nie chce się dzielić publicznie opinią, bo boję się że zostanę zjedzona.
EDIT: wiadomo, sceny przemocy nie były przyjemne, dość dużo i drastyczne, ale po tylu opiniach w internecie myślałam że film gorzej na mnie wpłynie. Nie neguje tego, że dla kogoś może być bardzo trudny i bardzo drastyczny.

A ty się w końcu wybrałaś?

Ostatnia edycja:
reklama
No właśnie dla mnie nie za bardzo. Dlatego nie chce się dzielić publicznie opinią, bo boję się że zostanę zjedzona.
EDIT: wiadomo, sceny przemocy nie były przyjemne, dość dużo i drastyczne, ale po tylu opiniach w internecie myślałam że film gorzej na mnie wpłynie. Nie neguje tego, że dla kogoś może być bardzo trudny i bardzo drastyczny.

Nie i nie idę 😏

No mega lipa, że Ci się tak Kora wszystko zesr..ło, ale z drugiej strony kurcze masz pewność, że serio wam te 40 tysięcy starczy na remont? Jednak tam jest dużo do zrobienia. A jak wykończenie w sensie kafle, panele, meble?

No mega lipa, że Ci się tak Kora wszystko zesr..ło, ale z drugiej strony kurcze masz pewność, że serio wam te 40 tysięcy starczy na remont? Jednak tam jest dużo do zrobienia. A jak wykończenie w sensie kafle, panele, meble?
My mieliśmy odłożone trochę tysięcy. Mój J zna się na remontach, pomoże mu mój brat. Mój wujek pomoże przy łazience bo jest fachowiec od kafli i hydraulik.
Musi starczyć. Jakoś to bedzie, musi być...

Aby tylko uzbierać te 40.000 najpierw.

My mieliśmy odłożone trochę tysięcy. Mój J zna się na remontach, pomoże mu mój brat. Mój wujek pomoże przy łazience bo jest fachowiec od kafli i hydraulik.
Musi starczyć. Jakoś to bedzie, musi być...

Aby tylko uzbierać te 40.000 najpierw.
Jeśli macie pomoc fachowców i będziecie sami remontować to powinno być ok, chyba że będzie trzeba kuć i robić wszystko od początku. My teraz też sami, jedyne łazienkę i elektrykę nam ktoś robi i gdyby nie koszta właśnie łazienki to remont wyniósł by dużo mniej. 🙃

Oo mi możesz podesłać opinie na priv :D chętnie przeczytam, wybieram się, tez sie wlasnie duzo naczytalam

No ja tak pytam bo w zasadzie znam te sprawy od strony mocno kosztowej ale może to jest zależne od regionu, województwa.
Jakieś dwa lata temu z mężem ogarnialiśmy od etapu deweloperskiego i biło to po kieszeni, szczerze. Nie wiem ile suma summarum wyszedł remont, plus u nas też meble, sprzęty ale myślę, że minimum te 100 tysięcy na pewno, wyłączając ogród (bo to już później mój mąż ogarniał i według mnie mocno przesadzał i mnie wkur...) a i tak wiele rzeczy ja organizowałam taniej typu panele nie z jakiejś super półki, kafelki nie za 150 z metra, etc etc.

No ja tak pytam bo w zasadzie znam te sprawy od strony mocno kosztowej ale może to jest zależne od regionu, województwa.
Jakieś dwa lata temu z mężem ogarnialiśmy od etapu deweloperskiego i biło to po kieszeni, szczerze. Nie wiem ile suma summarum wyszedł remont, plus u nas też meble, sprzęty ale myślę, że minimum te 100 tysięcy na pewno, wyłączając ogród (bo to już później mój mąż ogarniał i według mnie mocno przesadzał i mnie wkur...) a i tak wiele rzeczy ja organizowałam taniej typu panele nie z jakiejś super półki, kafelki nie za 150 z metra, etc etc.
Całe szczęście sprzęty mamy swoje 😌
Najdrożej to łazienka zawsze wychodzi.

Samemu mozna na pewno zaoszczędzić, ale właśnie materiał tez swoje kosztuje...

reklama
U nas tyle czasu trwa wykańczanie, że jak by to robiła ekipa pewnie by różnica w kosztach nie była zbyt duża. Przez te kilka lat mocno materiały itp. poszły w górę. No ale jak ja sam, to trochę trwa, zwłaszcza jak na początku był czas tylko w niedzielę.

Do góry