reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

🌬️💫💙W listopadzie chłodem wieje, lecz w nas na dwie kreski nadzieja szaleje!💙💫🌬️

I znowu mam ochotę walnąć głową w ścianę.

Dziękuję dziewczyny za potrząśnięcie (choć uwierzcie że mało to dało),

I bardzo Was przepraszam.

Tak, za każdym razem jak marudzę zdaje sobie sprawę że nie powinnam bo jedno dziecko mam a niektóre z Was nie :(
Ale uwierzcie ... Że wcale nie jest dużo lżej.
Wierzę.. 🥹 tulę!

reklama
Witam wszystkie serdecznie, dołączam do starajacych, zamarzyło nam się rodzeństwo dla naszego 5latka 😄

Cześć 🥹

Spoko! Kupimy duzo, @Hermeneg szarpnie teoche od meza, moze szybciej rzuci :D
Ps. Jak tam mu idzie?
Hermeneg zabierz mu i schowaj do szuflady jakbyś musiała mi do pudła wysyłać. PDW moje drogie.

Dzisiaj o 22 będzie rowniutki tydzień jak nie kopci 🥹🍀

Nie wytrzymałam i zrobiłam test... nie wiem czy zobaczycie cień... Teraz znowu bede wypatrywać cieni i z nowu wydaje mi się ze cos widze :( eh ja to jednak durna jestem

Ja też widzę a mam jak @KiedyPytam że rzadziej nie widzę niż widzę 😅

Awenturyn różowy
Karneol
Iiii chyba prehnit. W sumie już sama nie wiem. Na szyi noszę kamień księżycowy. Tam wiecie. Że płodność macierzyństwo Tatara. Jak mi każecie kupić jakiś magiczne figurki to na pewno kupię xd tego prehnitu już nie jestem pewna mógł zostać w kuchni razem z zielonym awenturynem. Już się gubię w magicznych kamyczkach.

🩷Awenturyn różowy
• kojarzony z poczuciem spokoju, ciepłem emocjonalnym,
• ma wspierać wyciszenie, samoakceptację i równowagę hormonalną (w duchowej symbolice).
➡️ Może wspierać emocjonalnie kobiety starające się o dziecko, ale nie biologicznie.

🧡 Karneol

Najczęściej kojarzony z:
• kobiecą energią,
• płodnością (w mitologii i tradycyjnych wierzeniach),
• pobudzeniem energii seksualnej.

Karneol jest jednym z kamieni najczęściej kupowanych przez kobiety starające się o ciążę — ale to symbolika, nie medycyna.

💚 Prehnit
• kamień spokoju,
• ma wspierać redukcję stresu i harmonię emocjonalną,
• czasem przypisuje mu się wpływ na układ limfatyczny i detoksykację (symbolicznie).

Może być „energetycznie” wspierający, ale nie wspiera ciąży w sensie biologicznym.

Załączniki

• IMG_3536.jpeg
    IMG_3536.jpeg
    1,6 MB · Wyświetleń: 29
My jesteśmy też w trakcie budowy. Na parterze jeden mniejszy pokój a na piętrze 3- ten na dole miał być dla mojej mamy na jej starość (żeby nie musiała się martwić o ogrzewanie i dreptać po schodach bo łazienka na parterze też jest) niestety - będzie graciarnią albo gościnnym.
Na piętrze będzie nasza sypialnia, pokój dla Basi i miał być dla dziecka jeszcze jeden (projekt kupiliśmy,gdy młoda miała kilka mc i na pytania po co nam tyle pokojów to miałam,że młoda będzie miała rodzeństwo to patrzyli na mnie jak na szaloną).
Lata zleciały i póki co będą dwie graciarnie i zobaczymy co dalej bo jeszcze daleka droga do przeprowadzki.
Praktycznie każdy przeżywa ,że po co nam taki duży dom, duża działka 🤷🏼‍♀️ śmieje się,że będziemy mieli miejsce dla psa 🫣🙄
Za mnie sprzątać nie będą także co to ich interesuje 😂
Mogę popytać ile metrów kwadratowych?
(Nie dość, że maruda to jeszcze ciekawska 🤭😁)

reklama
Dobra to nie prehnit, to unakit. No i tak leżą już trzeci miesiąc chyba bez efektu xd mogłam inwestować w ananasy

🌿 Unakit – symboliczne właściwości

Tradycyjnie przypisuje mu się:
• wspieranie płodności (głównie na poziomie emocji i energii),
• równowagę hormonalną – symbolicznie,
• łagodzenie stresu i lęku związanego z zajściem w ciążę,
• poczucie uziemienia i stabilności,
• wspieranie cierpliwości i procesu „wzrostu” (dlatego jest często polecany kobietom starającym się o dziecko).

Do góry