reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

☃️ 🎄W grudniu przy choince nadzieja w nas rośnie,by wreszcie dwie kreski powitać radośnie 🎁

Ale jak to jest, jak się działa w temacie co 2 dni to nie powinno wystarczyć? (biorąc pod uwagę że nie ma żadnych innych po drodze przeszkód) 🤔 chodzi mi czy jest sens sprawdzać dokładnie w którym momencie jest ten peak?
No oczywiście, ze to daje optymalne szanse wstrzelenia się, ale np. ja to nie zawsze mam męża tak w domu, żeby co dwa dni próbować. Wiadomo, ze mimo wszystko to w dzień peaku zawsze warto jeszcze poprawić, choć szanse zgodnie z wszelkimi zasadami i tak wynoszą max 33% w najlepszym momencie.

reklama
Ale jak to jest, jak się działa w temacie co 2 dni to nie powinno wystarczyć? (biorąc pod uwagę że nie ma żadnych innych po drodze przeszkód) 🤔 chodzi mi czy jest sens sprawdzać dokładnie w którym momencie jest ten peak?
U większości ludzi co 2 dni powinno normalnie starczyć :)

Ale u nas juz jest współżycie ja w zegarku - ok tydzieb przed owulacja żeby na okres owulacji były świeże plemniki ale z małym okresem abstynencji, w tym przypadku to była niedziela, potem zastrzyk w piątek w południe, współżycie w piątek wieczór, sobota wieczór, owulacja niedziela rano, i współżycie niedziela rano. I miesiąc temu podobnie ale nie tak samo (trochę inny schemat). I w teorii idealnie, w praktyce dzieci nie ma :p mimo dwóch jajeczek miesiąc temu. A innym wystarczy tylko raz i nie robią wielkiego schematu i nie dostają recepty na współżycie od lekarza. Myślę że to trochę loteria ;p

Chyba mogę se coś kupić w nagrodę, prawda? 😂😂
w rzeczy samej, absolutnie, a najlepiej perfumy lub dekoracje świąteczne :D

Ja wczoraj zmarnowałam czas na Zara Home i H&M Home ale nic nie wybrałam :/ nie wiem nawet jakie bombki chce na choice, nie mamy tu żadnych bombek bo nie przywieźliśmy z Polski więc muszę w tym roku kupić wszystko od zera 😶‍🌫️

reklama
w rzeczy samej, absolutnie, a najlepiej perfumy lub dekoracje świąteczne :D

Ja wczoraj zmarnowałam czas na Zara Home i H&M Home ale nic nie wybrałam :/ nie wiem nawet jakie bombki chce na choice, nie mamy tu żadnych bombek bo nie przywieźliśmy z Polski więc muszę w tym roku kupić wszystko od zera 😶‍🌫️
Poszukaj inspiracji na pinterest 😄 ja wczoraj zakupiłam sobie czerwoną kokardę na drzwi 😆

Do góry