reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

☃️ 🎄W grudniu przy choince nadzieja w nas rośnie,by wreszcie dwie kreski powitać radośnie 🎁

Literatura nie mówi o idealnym rozmiarze pęcherzyka, który pęka. U jednej jest to 20 mm a u innej ponad 30 - ja tak mam 😁 i może nie jestem najlepszym przykładem bo w ciazy nigdy nie byłam, ale na samych cyklach stymulowanych bez zastrzyku te pęcherzyki same pękają i generują wydolne ciałko żółte. Totalnie rozumiem Twoje obawy, też mam świra w głowie na ich punkcie, trzymam mocno za nas kciuki! 🥹❤️
A że tak po "chłopsku" zapytam - ta komórka uwolniona z tego 30mm pęcherzyka nie będzie jakoś gorsza? Niby wiem, że to tak nie działa, ale już szukam problemów gdzie się tylko da 😒 Za długo to już wszystko trwa.
Ale trzymam kciuki, żebyśmy obie w styczniu zobaczyły te wymarzone kreski 🤞❤️

reklama
A że tak po "chłopsku" zapytam - ta komórka uwolniona z tego 30mm pęcherzyka nie będzie jakoś gorsza? Niby wiem, że to tak nie działa, ale już szukam problemów gdzie się tylko da 😒 Za długo to już wszystko trwa.
Ale trzymam kciuki, żebyśmy obie w styczniu zobaczyły te wymarzone kreski 🤞❤️
Pytałam o to - według niej większe prawdopodobienstwo na „uszkodzona” komórkę jest wtedy, gdy przedwcześnie podamy zastrzyk. Chciałam za wszelką cenę sobie go podać bo w sumie mam go w lodówce i szkoda by było żeby się zmarnował, ale lekarka twierdzi, że wprowadzimy go dopiero wtedy, kiedy będziemy potrzebować większej precyzji w określeniu owulacji, czyli przy przygotowaniu do inseminacji albo IVF 😊

@

przytulam strasznie mocno ❤️
Przeżyłam to samo z moją mamą 7 lat temu i do dzisiaj pamiętam każdy szczegół tej nierównej walki a później stopniowe gaśnięcie 💔 trzymaj się kochana 😘

Ooo dzięki 😘 muszę coś ogarnąć bo mam tak intensywne życie, że potrzebuję wyciszenia ❤️
Będę badać kortyzol i aż się boję co to wyjdzie 🫣

@Zestresowana13 toć to jeszcze masz czas na test 😁 czekamy dalej 🤞

Misiaki jeżeli nie ma nikogo chętnego na prowadzenie kresek styczniowych to może ja bym spróbowała? 🤭 mam jakiś przypływ energii na styczeń 😅😅
@natkusia gorąco popieram Twoją kandydaturę na szefową. Jak już położna będzie nam szefować to musi byc wysyp pozytywów 😘

Pytałam o to - według niej większe prawdopodobienstwo na „uszkodzona” komórkę jest wtedy, gdy przedwcześnie podamy zastrzyk. Chciałam za wszelką cenę sobie go podać bo w sumie mam go w lodówce i szkoda by było żeby się zmarnował, ale lekarka twierdzi, że wprowadzimy go dopiero wtedy, kiedy będziemy potrzebować większej precyzji w określeniu owulacji, czyli przy przygotowaniu do inseminacji albo IVF 😊
Uff, dziękuję, to bardzo pocieszające! Będę lepiej spała 😅 Oby u Ciebie ten zastrzyk już się nie przydał 😊
No to zaczynamy odliczanie 😁

@

przytulam strasznie mocno ❤️
Przeżyłam to samo z moją mamą 7 lat temu i do dzisiaj pamiętam każdy szczegół tej nierównej walki a później stopniowe gaśnięcie 💔 trzymaj się kochana 😘

Ooo dzięki 😘 muszę coś ogarnąć bo mam tak intensywne życie, że potrzebuję wyciszenia ❤️
Będę badać kortyzol i aż się boję co to wyjdzie 🫣

@Zestresowana13 toć to jeszcze masz czas na test 😁 czekamy dalej 🤞

Misiaki jeżeli nie ma nikogo chętnego na prowadzenie kresek styczniowych to może ja bym spróbowała? 🤭 mam jakiś przypływ energii na styczeń 😅😅
Do odważnych świat należy 😁

Co do wątku styczniowego raczej nie wezmę go na siebie. Pewnie zauważyłyście, że jest mnie tu mniej, ale ciągle mamy to zmartwienie z babcią. Jest tak słaba, ze nic nie je, jest leżąca a pogotowie nie chce jej wziąć do szpitala. Nie wiem jak to wszystko sie potoczy. Trudne te ostatnie dni roku dla mnie.
Dwa lata temu też miałam okropne gdy moja chora na nowotwór mama kursowała między szpitalem i domem w tym właśnie czasie. Potem dwa miesiące opieki paliatywnej jeszcze były zanim odeszła.
Niech wątek założy ktoś bardziej obecny, obawiam się, że to nie na moje siły teraz...
Calkowicie zrozumiale… czasem wszystko inne musi isc na dalszy plan, pamietaj, ze my tez tu wspieramy i jestesmy ♥️
Ja wczoraj rano mialam 0.14 a o 23 pik, wiec głowa do góry! ❤️
Ja wlasnie totalnie nie wiem jak to u mnie bedzie, bo pierwszy cykl z owulakami, az sama jestem ciekawa jak beda u mnie rosly, ale poki co 10dc wiec nie sadze, ze dzis pik, ale od jutra sikam juz 2x dziennie, nie po to kupilam ich 40 :D
Ja się umiejscowię w środku miesiąca, owu jakoś 6/7.01 to jeszcze któraś do połowy by się przydała z pozytywem 😍
No problemo, sikam jakos w polowie miesiaca :D

Dobra wchodzę w to! 😁😁
Czuję nowy powiew energii i przypływ nadziei dla nas wszystkich na nowy rok 🥹❤️

Zapodajcie przykładowe tytuly, burza mózgów 😁 bo trzeba pomału tworzyć nowy wątek 🙂

Ja mam:
☃️ Styczeń w sercu grzeje żar 🔥 wrzesień przyniesie nam mały dar 🎁🍂👶

Ej laski mam taki przypływ energii na nowy rok, że jestem przerażona 😅 we wtorek idę na badania i oddam chyba pół litra krwi, tyle robię badań. 3.01 umówiłam teleporade u dobrej endokrynolog bo już wiem, że będę miała nie za ładne pewne wyniki a 5.01 jadę do innego ginekologa który zna się podobno na niepłodności i niech spojrzy na wszystko bo mam wrażenie, że mój wieloletni ginekolog ma wyje*ane i ma za duży luz, a ja już tego luzu nie mam 😅🤣

reklama
Dobra wchodzę w to! 😁😁
Czuję nowy powiew energii i przypływ nadziei dla nas wszystkich na nowy rok 🥹❤️

Zapodajcie przykładowe tytuly, burza mózgów 😁 bo trzeba pomału tworzyć nowy wątek 🙂

Ja mam:
☃️ Styczeń w sercu grzeje żar 🔥 wrzesień przyniesie nam mały dar 🎁🍂👶
Dołączę do nowego wątku, bo cicho Was podglądam 🤫

Moje propozycje:
W Styczniu sikamy na patyki, by były piękne wyniki!
Nowy Roczek, nowy kroczek – niech się zjawi tutaj Smoczek!

Jeszcze jedna 😅
W Styczniu biel nas nie interesuje, każda dwie kreski na teście maluje!

Do góry