Myszqa
Fanka BB :)
Asiulka norma 74-106 dotyczy glukozy na czczo. Tak przynajmniej ja mam na wynikach. Normy dla glukozy 50g nie mam zapisanej ale jest 140 - wiem bo się wyrobiłam w normie
miałam 140 :-)

Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Spakowałam torbę do szpitala, wiem, ze przesadzam, ale wolę zeby sobie stała i czekała niż bym miala w pospiechu się pakowac:-)
ja kupiłam po 3 -4 sztuki 56 do szpitala, Misia urodziłą się 55 cm, ale wszystko na niej wisiało i strasznie mnie to wkurzało, więc teraz kupiłam, ale większość 62 jednak.
Dzięki Kwiatuszki Kochane za pamięć i troskę;-)
Na KTG nie wyszedł żaden skurcz choć podczas badania brzuch 2 razy mi stwardniał , dziwne.
Szyjka zamknięta. Nic się nie sączy.
Jeżeli do rana skurcze staną sie regularne bądź bolesne to kładą mnie do szpitala.
Teraz mam wziąć Nospę Forte i magnez oraz zaraz się kładę do łóżeczka.
Tylko lekarz nie powiedział ile brać tej Nospy bo kazał brać doraźnie. Hmmm chyba zacznę od 3 razy dziennie po 2 tabletki.
Ciekawe czemu tak często mi twarnieje ten brzuch.Jak będzie gorzej to od jutra będę w szpitalu.
dzisiaj w tp była sobie pani u kosmetyczki - z racji tego, że była w ciąży mówiono o zabiegach jakie w tym czasie może wykonywać a jakich nie - np. wszelkiego rodzaju zabiegi z użyciem prądu jeśli chodzi o twarz
no a co np. z pedicur-em gdy do złuszczania naskórka na piętach używają takich maszynek pod prąd podłączonych
co o tym sądzicie?
Co do ubranek to najbardziej dziwi mnie rozbieżność w rozmiarachMam kilka sztuk w rozmiarze 56, ale w sumie to niektóre z nich są większe od tych w rozmiarze 62. Chyba wszystko zależy do firmy ubranek ... Mój narzeczony też miał obawy co do kupowania rozmiaru 56, ale jak kupiliśmy kilka bodziaków i pajacyków w rozm 62 to stwierdziłam, że takiego dużego dziecka to ja na bank nie urodzę, patrząc na gabaryty moje i mojego brzuszka
![]()
faceci tak mają:-)kolejny genialny pomysł mojego chłopamówie mu w rozmowie a juz myślałam ze chcesz obgadać imie :-) a on mi " oh tam ! jak pójde juz zarejstrować do urzedu to coś sie wymyśli "
![]()
zwariuje z nim !!!! Ta z uśmiechem na ustach stanie przed panią i powie " pani da tu jakiś kalendarz z imionami "
![]()
Dobry wieczór Dziewczynki
Wiem, że ten temat był już poruszany wcześniej na forum, ale nie mogę znaleźć stron z tym wątkiem ... Otóż chodzi mi o test obciążenia glukozą 50g po 1h. Odebrałam dziś wyniki i trochę się zmartwiłam, bo wynik mam 135mg/dl. Czytałam, że norma jest do 140, ale na wynikach z laboratorium mam normę 74-106, czyli taką samą jak przy glukozie na czczo. Czy to jakaś pomyłka z laboratorium, bo w sumie troszkę dziwne, żeby taka sama norma była przy glukozie na czczo i po obciążeniu? Wizytę u gina mam dopiero za 3 lub 4 tygodnie, a trochę zaniepokoiło mnie to wszystko :-(