reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

oj, jaka szkoda że mnie nie będzie :( Bym nie darowała spotkania...
unas tez wieje, myślałam ,że to tylko w Lublinie tak tradycyjnie.
Glowa sie troche martwię bo już miewałam takie dziwne bóle, tyle że mnie lekarka pocieszyla, że jakbym miala jakiegoś guza to by długo nie trwalo tylko natychmiast się rozwijalo :/
Ale przyjemne tonie jest...i wolalabym sie dowiedziec dlaczego...

reklama
Onna a może to bóle migrenowe :confused: A jak Cię to bardzo martwi, to zawsze można zrobić tomografię, żeby sprawdzić, czy wszystko ok :confused: Pewnie do tego bólu głowy dochodzi Ci też stres związany z pracą :baffled: Spróbuj się nie martwić na razie ;-)

A ja czekam na tę szafę..:cool2:

A! Mam pytanie do doświadczonych Mamuś, czy macie jakieś doświadczenia z butelkami/ smoczkami/ podgrzewaczem Tommy Tippee :confused: Dobry to sprzęt ?

Witajcie ponownie! Juz jestem po krotkiej wizycie u ginekologa Zadzwoniłam do mojej kolezanki pielegniarki, ktora natychmiast zadzwonila do swojej kolezanki ginekologa pracujacej w tutejszym szpitalu i ta przyjela mnie na USG - dzidzia zyje, ale cos jej sie nie podobalo lozysko - w jednym miejscu nie przyklejone i dosc nisko. Jutro mam przyjsc do jej gabinetu po L-4. Mam nadzieje, ze jutro powie mi cos wiecej, bo dzis badanie bylo szybkie i pobiezne.
Jeden wielki stres ta ciaza. Tak bym chciala by wszystko bylo dobrze!
Mam nadzieje, ze moja ginka wroci. Jak nie to bede musiala zastanowic sie czy chodzic do tej ginki. Musze popytac jakie ma opinie.
Trzymajcie sie, milego dnia

Vinniki bądź dobrej myśli! I jutro od razu napisz po wizycie, co i jak. Będzie dobrze :tak: Musisz się po prostu oszczędzać, leżeć dużo, odpoczywać :tak: Mocno trzymam kciuki!

Szafa przywieziona :cool2: To znaczy 8 paczek szafy, z których mamy sobie ją zbudować ;-) Ale to wieczorkiem :-) Teraz idę robić ciasto najlepsze na świecie wg przepisu Anusi :-):-)

Witam was w tej moj piekny poranek ( u mnie jest dopiero 10.30 rano).
Wczoraj mnie wykopalo z forum poraz kolejny. Musialam znow zresetowac haslo, ech ta technika hihi
Vinniki nie martw sie tylko za mocno bo wlasnie stress to wrog ciazy. Grunt to sie nie stresowac!!!
Onna - tez sie nie martw na zapas, ja mysle ze to pogoda, moze sie zrobilas bardzo wrazliwa na zmiany, ja tez tak mialam jakis czas temu.

Zazdroszcze wam mozliwosci siedzenia w domu i zajecia sie np. pieczeniem ciast, ja nie mam na nic czasu, teraz musze leciec bo wlasnie musze isc na zakupki i pozalatwiac pare rzeczy.
Milego wieczora dziewczyny...

Witam
Miał robioną biopsję?
tak chociaż było to ryzykowne, tato ma jeszcze guz pyliczny i POCHP oraz włóknienia więc był dylemat czy robic, bo mogło się dostac powietrze, na wyniku nie ma oznaczenia raka jaką podajesz :confused: jest po łacinie w każdym razie ze względu na stan zdrowia (niewydolnośc oddechową) nie można przeprowadzic chemii. Leczenie nieinwazyjne, sterydy na rozszerzenie płuc, zastrzyki w brzuch. Tato psychicznie trzyma się najlepiej z nas a i jeszcze martwi się ropiejącym oczkiem swojej wnusi. Dzięki Sensi

A! Mam pytanie do doświadczonych Mamuś, czy macie jakieś doświadczenia z butelkami/ smoczkami/ podgrzewaczem Tommy Tippee :confused: Dobry to sprzęt ?
ja mam doświadczenie ;-) nie wiem czy to zasługa tych butelek, ale udało nam się przejśc z karmienia sztucznego tylko na cyca więc Oluś ja polecam w 100%. Podgrzewacz też mam, jest ok, smoczków nie używamy. Planuję kupno naczyń i kubka dla małej też z Tommy Tippee
Gratuluję szafy

Najeczko dużo zdrówka dla męża

Vinniki trzymam kciuki

pozdrowienia dla wszystkich

Witam sie dzis z Wami!!!

Jestem pierwsza:-D:tak::szok:
Wlasnie wrocilam do domciu, zaraz pojde spac no ale nie moglam nie zagladnac do Was :tak:

Onna zrobie wszystko zeby do tej Korei pojechac!!!! Taka okazja moze mi sie juz nie trafic!!! A to miasteczko do ktorego pojade jest przepiekne!!!!

Alek i jak szafa?? zlozona??

Vinniki to sciskam dzis kciuki za Twoja wizyte!!!

Moniś- trzymaj się mocno , wiem,że jest ciężko ale dla Martuni trzeba się zebrać. Cały czas jestem myslami z Tobą. Ściskam

Oluś- ja nie wiem jak z butelkami bo ja mam antykolkową z odpowietrzaczem Mr Brown - jest rewelacyjna. A co do smoczka do ssania to ze swojego punktu widzenia zawodowego przejrzałam wszystkie i tylko smoczek NUK spełnia kształtem zasady profilaktyki wad zgryzu- to tzw. smoczek Mullera- Dreyfusa anatomicznie skonstruowany do kształtu piersi.
MOnia- jak Ci się udaje bez smoka? ja muszę używać ze wzgledu na nasilony odruch ssania bo inaczej chodziłabym z cyckiem na wierzchu.

A i tak mam pytanie do mam karmiących- czy karmicie na żądanie kiedy dzieci chcą i ile chcą czy budzicie w dzień jak śpi więcej niż 3 godziny. bo ja chciałam nauczyć w dzien co 3 godziny a pediatra powiedziała,ze jak dziecko chce co godiznę to dać a jak spi dłużej niż 3 to czekać aż zachce mu się. JAk je 5 minut to 5 a jak 40 minut to tak należy wisieć na cycku.
Jakie macie doswiadczenia - proszę o pomoc bo w sumie nie wiem już co robić.

Kiedy w nocy prześpi 6 godzin też nie wiem. póki co budzi się co 3 godziny a to już miesiąc minie za 2 dni. Rety jak ten czas leci

Esch- tylko pozazdrościć wyprawy pozdrawiam

Pozdrawiam wszystkie mamusie Sensi, NAjeczkę,Cariocę które tak jak ja b. rzadko tu zaglądają

reklama
Witajcie :-)

Szafa zmontowana, przykręcona, w środku też, jedynie nie ma drążków, bo zabrakło w sklepie i mają być za 2 tygodnie :baffled: ale wygląda super :-) Jeszcze dzisiaj wieczorem mąż będzie składał i montował drzwi, bo wczoraj już nie dał rady. I tak wszystko sam zrobił, a te części szafy są takie ciężkie!

Esch no ładnie się wraca do domu :cool2: przed 1 w nocy..:-D gdzie to tak zabalowałaś? ;-)
Moniś myślę, że dobra kondycja psychiczna ma w tej chorobie bardzo duże znaczenie, a Twój Tata ma przecież teraz Martusię :happy2: Oby jego organizm walczył jak najdłużej!
Dzięki za opinię na temat butli :tak: To już wiem, jakie zakupię ;-)
Vinniki czekamy na info, jak po wizycie :confused:
Onna jak głowa dzisiaj? Bo u mnie jakoś lepiej :tak:
Antilko gdzie zginęłaś :confused::confused:

Miłego dnia Kobitki :-)

Do góry