reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudniowe mamusie 2008

Kana ja tez zycze powodzenia i trzymam kciuki.

Co do wysokich obrotow, to ja zwolnilam tempo, jakies 3 tyg temu. Wolę sie nudzic i lenic niź sie potem denerwowac , ze coś się stało przez moją głupote.

reklama
Witajcie kochane :-)

U nas wszystko ok, skurczy nie mam ( to dobrze bo podobno to skurcze powodują dalsze rozwarcie ), dzieki lekom. Mały czuje się dobrze:-), daje mi czasai popalic, tym bardziej ze wiecej lezymy niz chodziny a on tego nie lubi :-D.

Remont juz prawie się zbliża ku koncowi. jeszcze malowanie korytarza i złozenie do konca mebli no i potem już sprzatanie.

21 października ide na wizyte do mojej ginki. Zobaczymy co tym razem powie.

kana my też trzymamy mocno kciuki :-), bedzie dobrze.

Życze miłego dnia :tak:.

witam ;-)
kana trzymam kciuki;-)
ja dzis bylam u poloznych pomijajac fakt ze mialam isc w piatek ale przegapilam:-D kolejny kilogram na plus:-)

teraz jeszcze dostalam dusznosci:zawstydzona/y: ale bok mnie nie boli a jak boli bok to nie mam dusznosci ale sama nie wiem co lepsze:sorry2: wogule juz jest coraz gorzej strasznie szybko sie meczze i nic mi sie niechce wczoraj prawie caly dzien przelezalam bo co sie ruszylam to w glowie mi sie krecilo:zawstydzona/y: no ale coz niemoze byc cala ciaze slicznie:happy2: i smieje sie do wszystkich w domu ze maja szczescie ze dopiero teraz a nie od poczatku ciazy bo by mnieli mnie dosyc chodze i caly czas marudze:-D

cześć dziewczynki :-)

kana czekam na wieści......juz mnie paluchy od zaciskania bolą...:-D

A ja spałam dziś o niebo lepiej.....noga nie dokuczała mi tak bardzo...ale zmieniłam miejsce na kanapie...zamieniłam się z moim Z i spało się super....:-)

za to złapało mnie chyba niezłe przeziębienie....gardło boli niemiłosiernie...aż ciężko ślinę przełykać...z nosa potok...:(

Dziewczyny które też chorowały co można brac na takie dolegliwości????
może rutinoscorbin????cholonex??? pomóżcie....

Hejo;-)

Ja niestety zauważyłam, że skurcze się bardzo nasilają jak tylko się kłądę, normalnie co 10-5, nawet co 3 minuty!! chyba mam powtórkę z poprzedniej ciąży, jutro idę do położnej, ciekawe co powie.... Na szczęście dzisiaj w nocy końska dawka podziałała i w nocy nie miałam takich silnych skurczy, tzn. spałam i nie wybudzałam się przy każdym....
Misiówka uważaj na te skurcze i pędż czym predzęj do lekarza, daj znac co i jak po powrocie:tak:
eager- Ty pracujesz w niedziele?:szok:
Misiaction - witaj kochana:tak:gratuluję synusia a co do wyboru imienia -życzę Ci aby samo przyszło:-) Mi osobiscie podoba się Kacperek, Mateusz i Patryk, i Kamil..Dawidek hmm.. trochę tego jest:-D
Dorotko23 my tez wczoraj zrobilismy wypad do lasu, ale zero grzybów:szok:
Okruszku mi też po wczorajszych spacerach po lesie zaczal sie stawiac brzuchol, wiec juz chyba nie ma zartow- musimy zaczac sie oszczedzac:tak:
Sawko nie patrz na teściówkę, żeby nie potrzebnie sie nie denerwowac:-) no i gratulacje po udanej wizycie u gienka;-)
Kana trzymam kciuki za obronę!!!!;-)
Agaciu jak dobrze, ze juz konczycie po malu remont - teraz bedziesz mogla zajac sie innymi sprawami i wreszcie odpoczac

za to złapało mnie chyba niezłe przeziębienie....gardło boli niemiłosiernie...aż ciężko ślinę przełykać...z nosa potok...:(

Dziewczyny które też chorowały co można brac na takie dolegliwości????
może rutinoscorbin????cholonex??? pomóżcie....
mi pomaglo mleko z miodem, maslem i czosnkiem no i sok wycisnietej cytrynki:tak:moze na poczatek sprobuj domowych środków a ja trzymam kciuki za zdrówko ;-)

witajcie mamuski :-)
ja dzis noc miałam taką sobie a to dla tego że nie było mojego męża przy mnie, co chwilke sie budziłam i sprawdzałam czy leży obok a tu d..a, nikogo nie ma:-( chyba nigdy sie nie przyzwyczaje do pustego łóżka...
poza tym u nas pogoda całkiem, całkiem... słoneczko świeci od rana i zapowiada sie ładny dzień:blink:
a co do mojego wczorajszego humoru do teściowej, to chyba ona cos wyczuła bo tez nie odzywała sie do mnie, i dziś rano też powiedziała tylko cześć i poszła do siebie... troche mi głupio że mam takie dziwne nieuzasadnione nerwy:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Yoka ja brałam leki homeopatyczne - oscillococcinum i na gardło homeogene i piłam herbatkę z cytrynką i miodem. Ale tak dla własnej pewności spytaj sie jeszcze farmaceutę w aptece. Chyba, że czujesz się naprawdę fatalnie to może lepiej idź do lekarza.

reklama
Witam!
Misiaction - bolesny był ten zastrzyk? Ja słyszałam, że jest. Strasznie się boję! :szok:(zwykłego pobierania krwi się b. boję - a co dopiero zastrzyk!) Ja też mam konflikt...:-:)no::-(
Dziewczyny!!!! Mam pytanie - nie wiecie, czy gin może wypisać zwolnienie 3-5 dni wstecz, lub 3-5 dni do przodu? Albo wypisać na trochę ponad miesiąc? - (np. od 20do24 następn miesiąca)
Ja mam ustaloną wizytę na 20.10 i do wtedy mam zwolnienie.
a potem 3 wizyty: 17.11; 24.11- USG4D; 25.11
Zawsze miałam wizytę co miesiąc - a w listopadzie ustaliła odstęp tylko dwunastodniowy... Każda wizyta kosztuje 100zł - a USG 250 (to razem w listop. 450zł):szok: i do tego dajdą potem KTG- płatne i w ogóle... To dużo kasy. W sumie nie szkoda mi na dzizię jednak jest to sporo jak dla nas... I myślę sobie, żeby opuścić tą wizytę 17.11 - jeśli się będę dobrze czuła, a zwolnienie wziąć do 25.11 - tylko nie wiem czy ona może dać na ponad miesiąc... W dodatku ona jest strasznie łasa na kasę - daje to do zrozumienia na każdej wizycie - wkurza mnie to...Bo jak nie da... to 17. pójdę - a 25 ominę... - ale to chyba gorsza obcja - bo to już blisko porodu... Co robić??? Proszę doradźcie... to dla mnie ważne... (termin mam na 4.12 OM i na 12.12 USG)

Do góry