reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Starające się 2008

Witajcie:-D

U mnie poprawa:tak:. Upławy praktycznie czyściutkie, ale za to czuje dziś wyjątkowo jajniki i ciągnięcie w pachwinie:baffled:. Ta konowałka tak mnie wczoraj wystraszyła, że zarejstrowałam się na wtorek do innego gina, ale tak mi nie dawały spokoju jej słowa, że udało mi się przełożyć wizytę już na piątek:-D na 14. Przynajmniej w weekend będę troszkę spokojniejsza, chociaż i tak gin pewnie za wiele nie zobaczy. Betki nie mam opcji zrobić w tym tygodniu bo pracuję od 6 (praca w biurze, ale w dość nietypowych godzinach):baffled:, a po 14 nie zrobię już nigdzie:no:, więc muszę czekać na piątek i na to co mi powie lekarz. Chciałabym wstawić sobię już piękny ciążowy suwaczek, ale boję się zapeszyć:zawstydzona/y:.

W tym miesiącu "uzbroiłam się" w wisiołka i testy owulacyjne wiec mam cichą nadzieję że się uda :zawstydzona/y:
ale do TYCH dni jeszcze duuuuużo czasu...
ech... musiałam sobie pomarudziś troszeczkę, żeby mi się lepiej zrobiło :-)
Buziaczki kochane!:-)

Kochana trzymam kciuki, żeby się udało:tak:. Nam udało się dopiero w cyklu w którym zastosowałam testy owu i to już za pierwszym razem:-D. Życzę aby i Tobie się tak poszczęściło:tak:

reklama
a i jeszcze o jedną rzecz miałam sie dopytać. Ostatnią @ miałam dosyć dziwną
1 dzień - plamienie ciemno żółte + troszeczke czerwone
2,3 dzień - normalne krwawienie
4 dzień - plamienie ciemno żółte + troszeczke czerwone
5 dzień - nie ma plamienia
co to może być? problemy z hormonami?:no:
hmmm.... pytanie jak wyglada @ normalnie skoro ta @ trwala np krocej i byla mnie "obfita" to moze cosik tam siedzi w srodku :-p ;-) nie czujesz sie jakos inaczej jak na ta faze cyklu?? a jezeli to nie mala niespodzianka to nie wiem moze pogoda ma nawet na nas wplyw .... smaa nie wiem :nerd:

Witam :-) Niestety nie udalo sie dostalam @ i to taka ze leze w wyrku bo mi brzuch rozsadza:-( ale za was dziewczynki trzymam kciuki:tak: ja nadal nie umiem zrobic suwaczka :zawstydzona/y: moze mi ktos krok po kroku opisac jak go wstawic?? BUZIAKI

Witam :-) Niestety nie udalo sie dostalam @ i to taka ze leze w wyrku bo mi brzuch rozsadza:-( ale za was dziewczynki trzymam kciuki:tak: ja nadal nie umiem zrobic suwaczka :zawstydzona/y: moze mi ktos krok po kroku opisac jak go wstawic?? BUZIAKI
Justynka 84 nie łam sie ja tez tak wczoraj miałam, lezałam pod kocykiem i jeczłam z bólu, a po wzieciu tabletek przeciwbólowych od ginka mało nie zasłabłam. Pewnie jesteś troszke smutna:-(, ale przecież my znów mamy szanse:tak:, na przesyłke od bociana:-D:-D:-D. Ja w tym miesiącu biegne po teściki owu do apteki i porządnie biorę sie do roboty, wiesz, zeby bociany nie musiały przynosic niespodzinki na jesieni, bo jak wszyscy wiemy wtedy odlatuja a tak musiałby zostac dłużej i tym zimnym kraju - brr:rofl2::rofl2::rofl2:

przytulam mocno i odganiam wszelkie bole!!!! ;-)
co do suwaczka to zakladam ze juz masz go zrobionego i na tej stronie gdzie on powstal kopiujesz specjalny kod taki link i wklejasz go wchodzac do ustawienia twojego profilu (lewy gorny rog stronki bb) i tam wchodzic w sygnature i tam go wklejasz!!! :tak:
jak cosik to pytaj mam nadzieje ze nie zakrecilam za bardzo :sorry2:

Właśnie wróciłam od gin...
Jestem niepocieszona tym jak mnie tam potraktowano...
Niby wszystko ładnie pięknie ale w ogóle zero pytań o samopoczucie, pracę itp.
Jedyne pytanie to czy to pierwsza ciąża, dzień ostatniej miesiączki i grupa krwi:wściekła/y:
Chciałam zaświadczenie, że jestem w ciąży i nie powinnam uczestniczyć w sprawach sądowych... (jedna się szykuje za 2 tygodnie, i to z własna matką:crazy:) a ten, że muszę iść, bo oni nie wystawiają czegoś takiego, tylko po to, by odwlec rozprawę:wściekła/y:
Nawet nic o usg nie powiedział, nie dał skierowania na kolejne itp. Jedynie krew i mocz muszę zrobić...

Nie stać mnie na wizyty za 100zl i usg kolejne 250, bo bym tak chodziła, ale na prawdę nie stać mnie. Muszę znaleźć jakąś inną przychodnię gin.,(oczywiście darmową), gdzie traktują ludzi jak ludzi, a nie jak zło konieczne :wściekła/y:

Za godzinkę do pracy... eh...ciężko znoszę siedzenie w niej do 22... ale trzeba...:-(

imaginatiom rozumiem Cie :szok:chce się człowiek czegoś dowiedzieć cos poradzic, albo żeby cos pomogli to nie da rady :no::crazy::no:, nóz się w kieszeni otwiera:baffled:, jak nie pojdzie się prywatnie to traktuja czlowieka jak ....... (się nie wyraże).
Popróbuj szukać, przeciez muszisz znalesc kogoś normalnego z właściwym podejsciem.
Życzej wowcnego poszukiwania :happy::tak:

imaginatiom rozumiem Cie :szok:chce się człowiek czegoś dowiedzieć cos poradzic, albo żeby cos pomogli to nie da rady :no::crazy::no:, nóz się w kieszeni otwiera:baffled:, jak nie pojdzie się prywatnie to traktuja czlowieka jak ....... (się nie wyraże).
Popróbuj szukać, przeciez muszisz znalesc kogoś normalnego z właściwym podejsciem.
Życzej wowcnego poszukiwania :happy::tak:
jutro jadę do Matki Polki, zobaczę jak tam jest.
łódź, a tak naprawdę nie ma jednej porządnej placówki dla kobiet w ciąży:angry:
Jak się wnerwię, to w końcu będę jeździć do swojego lekarza w Tomaszowie, tylko, ze szkoda i czasu i kasy, skoro tutaj jestem i mogę znaleźć coś na miejscu. Nic, jutro od rana pojeżdżę, popatrzę...

Tymczasem zbieram się do pracy...
Mdłości mam i głowa mnie boli, ale trzeba pracować:baffled:
Miłego dnia dziewczynki ;-)

Ostatnia edycja:
reklama
Kinguś-mam do Ciebie pytanie -co się stało z tą torbielą jaka Ci urosła po lekach? czy usuwałaś to czy samo zniknęło? A fluidki łap do słoja, łap...przydadzą nam się juz niedługo!
Ja brałam duphaston i się wchłonęła, jeden pęcherzyk pękł a z drugiego właśnie powstała torbiel :sorry2:

..........za bardzo chce miec te moje wymarzone dzieciatko , za bardzo kocham dzieci i one mnie, mam za duzo instynktu macierzynskiego i milosci w sobie.....
ale przede wszystkim mam ogromnego pecha w zyciu- i nie wierze ze moglaby byc teraz w ciazy
Rozumiem Twoje pragnienia ale musimy uzbroić się w cierpliwość. Na pewno już wkrótce ujrzysz II może na świeta dostaniesz taki prezent. Nie załamuj się i głowa do góry:tak:
tabletek nie biore na wlasna reke,sa z przepisu lekarza.moze napisze Wam jak mi je kazal przyjmowac,a wiec-clomited bralam po miedzy 5 a 9 dc po dwie tab,natomiast duphaston po jednej tab miedzy 16 a 25dc.moze pomozecie mi w jaki sposob zaatakowac mojego gin?bo zwyczajnie w porownaniu do Was jestem tak do tylu,ze szok i zaczynam sie delikatnie mowiac w......c!z gory dzieki!
Mi lekarz mówił, że różne są zdania na temat duphastonu, jedni twierdzą że może zastopować owulację a inni że nie ma wpływu na owulkę. Mój kazał brać dopiero jak dojdzie do owulacji.
Ja robiłam prolaktynę, estradiol i to chyba wszystko.
Wiesz ja zauważyłam, że każdy lekarz ma inne podejście i często się słyszy 2 różne opinie.

Kinguś łap fluidki, z czasem się napewno przydadzą.. ale podzielisz się z nami co? :-);-)
Podzielę się oczywiście :tak:

Dzień dobedek wszystkim usilnie sie starający.:-):tak::happy:
Nowy Dzień, nowe staranka, nowe szanse i byc może nowe fasolineczki :-):-):-):blink:
Miłego dnia dziewczynki.:happy::happy::happy::happy2:
Jaki optymizm, SUPER:-) Z takim podejściem na pewno się uda ;-);-)

Mam troche pecha bo moje cykle mają po 36 dni i strasznie dłuży mi sie czas... no ale co począć :blink:
W tym miesiącu "uzbroiłam się" w wisiołka i testy owulacyjne wiec mam cichą nadzieję że się uda :zawstydzona/y: .
Ja mam cykle 31 dni więc dobrze Cię rozumiem :tak: Z takim arsenałem musi się udać ;-);-);-);-)

U mnie poprawa:tak:.
No to super, uważaj na Was:-)

Trzymaj się, może w kolejnym cyklu się uda.

Dziewczynki coś dawno nie było świeżych fluidków

A ja Was proszę o modlitwę bo córeczka mojego męża brata jest w szpitalu a nie ma jeszcze 2 tygodni, lekarze na razie nie wiedzą co jej jest.

Do góry